Tietoa mainostajalle ›

Imettävä äiti ei dokaa

0 No tags Permalink

Tiedättehän, miten aina sanotaan ettei imettävä äiti saisi juoda (paljoa) alkoholia tai että ainakin pitäisi pumpata limudiskoon sopivaa kamaa ulos ennen viinaan kajoamista? Että saat olla ihan yhtä kuivin suin kuin viimeiset 10kk? Antakaas lapset kun Valeäiti taas paljastaa vähän totuuksia.

Äidinmaidossa on yhtä paljon promilleja kuin sen ryypänneen äidin veressä. Eli jos saat itsesi kahden promillen känniin, juotat lapselle suunnilleen ykkösoluen vahvuista maitoa (ykkösmaitoa!). Ei sillä että lapselle välttämättä ykkösolutta juottaisin, mutta ymmärtänette tästä laskelmasta ettei pari-kolme annosta alkoholia vielä tee lapsestasi tahatonta AA-kerhon nuorisojäsentä. Oleellista on se, että kahden promillen kännissä ei ole kovin kannattavaa suorittaa vaarallisia, koordinaatiota ja hienomotoriikkaa vaativia taitoja – kuten ajaa autoa tai käsitellä pientä lasta. Hiprakassa voi olla ok kaataa viinilasi matolle, mutta lasta ei ehkä kannata lennättää perässä.

Kerron teille kuitenkin vielä paremman syyn jatkaa (puoli)kuivaa kautta vielä raskauden jälkeenkin: imettäessä tulee infernaaliset krapulat. Ja kyllä, tiedän mistä puhun. Viime vuonna oli rakkauden kesä, ja saimme kunnian juhlia naimisiin meneviä ystäviämme peräti seitsemän kertaa. Luonnollisesti myös polttareita oli seitsemät. Minähän en kuppiin juuri sylje, joten viikonloput olivat kosteita. Ensimmäiset polttarit, joissa olin kaiken lisäksi kaasona, olivat kaksi kuukautta Ykkösen syntymän jälkeen. Kun könysimme morsiamen kanssa kotiin viiden aikaan aamuyöllä, tulin miettineeksi ”minkähänlainen olo huomenna on”? Voin kertoa että olo oli aika priceless. 10kk juomatauon jälkeen kun rykäisee ”kaason kännin”, ja päivätyönä on maitobaari, nestehukka on jotain aivan järisyttävää. Siitä ei ihan parilla gatoradella selviä.

Pääsiäisenä taisin saada esimakua samasta. Alkoholiannoksia ei tainnut kulua kuin kolme, mutta yhdistin siihen lahjakkaasti koko päivän kestäneen sokerijuhlan, kofeiinin juomisen mutta muuten tipattoman (veden suhteen) päivän, ulkoilun sekä loppuun vielä saunan. Voitto kruunattiin korvaamalla unohtunut päivällinen sipseillä ja karkilla. Yöllä Kakkosta hoitaessa huomasin että vatsa kramppasi heti jos liikuin. Lopulta jouduin soittamaan Insinöörin apuun alakerrasta (hurraa teknologia!). Taitaa tämä mutsi pysytellä kaatokänneistä erossa hetken.

JAA
0 No tags Permalink

Comments are closed.