Tietoa mainostajalle ›

Parhaat ideat

6 No tags Permalink

Sanoisin että vuoden paras idea on ollut Löyly, tuo kahden hullun hullunrohkea hanke. Minun päiväni paras idea oli heittää päivän aiotut puuhat takaisin to do -listalle ja tulla tähän Löylyn terassille kahville.

Viikon paras idea oli mennä keskiviikkona lenkille, ja kuunnella se puolituntia keskittyneesti hyvien ajatusten podcastia.

Eilisen paras idea oli mennä koristreeneihin selästä huolimatta, pään takia. Höntsäkoris on vaan niin parasta, ja tyttöjen seura niin elvyttävää, ettei edes päähän pajahtanut pallo haitannut menoa.

Kuukauden paras idea on ollut vihdoin hellittää. Olen tajunnut, että yksi nautinnollisimmista hetkistä päivässä on yleensä juuri ennen nukahtamista, kun päivän jutut pyörii kevyen irtonaisina päässä, hyvää muistellen, tylsiä unohtaen, tarttumatta mihinkään erityisesti. Olen tajunnut, että saman saa aikaan myös päivällä kun jättää sen kännykän oman onnensa nojaan. Voi katsella kahta penkillä istuvaa naista ja miettiä, ovatko he pari-, sisar- vai äiti-tytär-suhteessa. Olivat missä tahansa, on ihana seurata miten he ovat toisilleen läsnä ja tukena, penkillä joka ei näennäisesti katso mihinkään eikä oikein edes kuulu maisemaan, mutta on siinä auringonlaskun kynnyksellä juuri oikeassa paikassa.

Kvartaalin paras idea oli suostua pitämään ”inspiroiva puhe digitalisaatiosta” ystävän työpaikalla. Paras mahdollinen tapa irtautua huijarisyndroomasta on tulla rohkeasti omien ajatusten ja ammattitaidon kanssa esiin, omilla sanoilla ja sävyillä. Ja sitten huomata että se maistui myös kuulijoille.

Maanantain paras idea oli antaa Inalle kotiosoite kirjalähetystä varten. Syliin on hurahtanut jo puoliväliin huomaamattani, se on täynnä hiirenkorvia ja Insinööri on täynnä mun ääneenluettuja totuuksia äitiyden ristiriidoista. Kerron siitä lisää heti kun saan lopppuun asti.

Iltapäivän parhaaksi ideaksi ajattelin jättää yllätyskortin. Otan ystävän matkaan ja haen ehkä lapset tarhasta monta tuntia varastaen. Ehkä mennään Lintsille, ehkä Suokkiin, ehkä ei mihinkään. Mutta ollaan ihan oikeassa paikassa. Penkkinä auringonlaskua varten.

Luulen että tänään ennen nukkumaanmenoa mielessä pyörii lähinnä onnellisia asioita. Tässä elämässä, ihmisissä ja kesässä on jotain magiikkaa.

JAA
6 No tags Permalink
6 Comments
 • piia
  toukokuu 27, 2016

  Apua, kuinka upeita kuvia! Seurasin Löyly-projektia lähinnä Pääkkösen instagramista, aika huikea projekti ja mikä uskomattoman käsittämätön lopputulos. Pitää ehdottomasti käydä tsekkaamassa, kun suunnataan kesällä isolle kirkolle 🙂
  Hienoja päätöksiä! Taidan ottaa vähän mallia.

 • Valeäiti
  toukokuu 27, 2016

  Joo ota mallia ja mene Löylyyn!! Oli tosi kiva!

 • N.
  toukokuu 27, 2016

  Mä olen melkein saanut Syliin loppuu. Siteerasin sitä myös miehelle, joka ehkä ei työpäivän jälkeen ollut vastaanottavaisimmillaan. Samalla se ehkä herätti niitä keloja, että oonko mä sittenkään käynyt lapsettomuustraumoja tarpeeksi läpi. No, ainakin oon aika lailla ollut kärsivällisempi lasten kanssa nyt pari päivää ja nuuhkutellut niitä hulluna.

  Ja hei, mikä hyvän mielen podcast?

 • Valeäiti
  toukokuu 27, 2016

  Ai vitsi, kyllä on hienoa lukea kirjaa joka saa ajatuksia kunnolla liikkeelle! Toivottavasti auttaa traumojen purussa 🙂

  Tämä oli siis hyvien ajatusten podcast, Sarasvuon viimeisin yle puheella oli musta tosi mielenkiintoinen näkökulma digitalisaatioon: http://areena.yle.fi/1-1791080

 • themama // Äiditön äiti
  toukokuu 29, 2016

  Syliin oli todellakin ajatuksia herättävä kirja. Luin sen yhden päivän aikana loppuun, ei voinut jättää kesken. Pitkästä aikaa osuikin kohdalle niin upottava kirja, että meinasi jäädä lapsikin ihan hunningolle, onneksi mies hoiti osuutensa 😀

 • Valeäiti
  kesäkuu 1, 2016

  Niin se vain mullakin kului viikossa, oli hieno!