Arjen suuria valintoja

Jos joltain on mennyt ohi, talvi tuli (ja yllätti).

Kauniit (kusenkeltaiset) lumikinokset tuovat mukanaan myös Suuria Arkipäivän Valintoja, kuten: milhelveel saan lapsen haettua hoidosta? Asiaa arvottuani noin sen kolme tuntia, mitä Ykkönen hoidossa on, löysin ongelmaan neljä ratkaisuvaihtoehtoa (huom: tässä ruletissa luonto ja sen tuhoaminen ei ole osana, on tässä muitakin päänvaivoja): 

1. Auto
+ Todennäköisesti helppo lähtö (Insinööri vei aamulla autolla hoitoon ja sai hyvän parkkipaikan) ja suhteellisen mukava kyyti
+ Ykkönen saatavissa nopeasti kotiin ilman suuria fyysisiä ponnistuksia
– Varmuudella mahdoton saada parkkiin ilman hikeä, kyyneliä, supistuksia sekä ketutusta sekä äidin että lapsen osalta.
– Riskinä takapenkillä karjuva lapsi, joka lahjotaan tutilla, ja nukahtaa autoon. Jolloin sen joutuu kantamaan sisälle ja riisumaan. Jolloin se kuitenkin herää. Eikä enää nukahda. Ja loppupäivä on ihana.

2. Pulkka
+ Sopisi valtavan hyvin päivän säätilaan ja ajan henkeen
+ Vekaran mielestä hauskaa, ainakin hetken
+ Siedettävä fyysinen ponnistus, riippuen lumitilanteesta. 
– Voiko bussiin mennä pulkan kanssa? Mihin vekara menee, penkille? Syliin? Pulkassa keskiosaan? Bussin perään sidottuna?
– Jaksaako Ykkönen koko 30min kävelyn kotiin? Riskinä siis itkupotkuraivareita vetävä lapsi, joka retkottaa pulkassa. Miten sellainen viedään kotiin täysjärkisenä? 
– Vaatii myös äidiltä paljon kävelyä ja potentiaalisesti kumartumista

3. Vaunut
+ Lapsen saa sidottua niihin niin tukevasti että se yleensä suostuu olemaan siellä mukisematta
+ Varma pääsy bussiin, jolloin kävelymatka puolittuu
– Kävely itsessään suoraan helvetistä. Tiedossa ajoittaista perässä vetämistä, varmuudella hikeä ja hampaan puremista ja / tai kiroilua, lisäksi riskinä huutava ja synnyttävä äiti.
– Riskinä lapsen nukahtaminen rattaisiin ja sen johdannaiset (ks. kohta 1)

4. Taksi
+ oooooh mikä vaivattomuus alusta loppuun
– no joo ei tullu se lottovoitto, tätä on kuitenkin edessä päivittäin vielä jonkin aikaa

Pitkän (ei, mulla ei ole liikaa tai tarpeeksi oikeaa ajattelemista) pohdinnan jälkeen päädyin vaihtoehtoon nro 3. Lopputulos? Aura-auto oli onneksi käynyt kohtuullisesti reitin varrella, mutta oli se käveleminen silti syvältä. Ykkönen protestoi rajusti kotiin lähtemistä (!) ja rattaisiin joutumista ja nukahtikin raivostaan väsyneenä bussissa, eli noin 5min ennen kotia. Myös kaikki johdannaiset riskit toteutuivat ja Ykkönen heräsi kotona, nukahtaakseen uudestaan vasta kun pötkötettiin kumpikin meidän sängyllä mun kirotessa todella kipeää selkää ja supistelevaa mahaa. Ja selkään kuivunutta hikeä.

Onneksi lunta sataa vielä kaksi päivää.

P.s. muuten Lumi on ihan kivaa, etenkin eräs sen niminen tuore prinsessa merten takana. Tervetuloa maailmaan pikkuinen! <3