Hankalia päätöksiä

No näinhän tässä taas kävi, valitan etten jaksa kirjoittaa ja hups: juttuja satelee niin, että on pakko ajastaa pahimman ryöpyn tasaamiseksi. Mutta enhän minä voi olla kertomatta teille tästäkin Valeäiti -hetkestä, jonka maanantaina koin. Oikeastaan se oli sarja vääriä päätöksiä, joten käydään tämäkin tapaus niiden kautta läpi. Jos vaikka oppisimme jotain.

Päätös 1: Emme käy kaupassa sunnuntai-iltana, enkä lounastauolla, enkä ennen lasten hakemista. Jääkaapissa kaiku törmää voipurkkeihin ja suklaaseen. Ei kovin ravitsemuksellista.

Päätös 2: Tarhan pihalla halaan ja lohdutan itkuista Ykköstä, mutta en paina mieleen syytä itkuisuuteen. Kai se menee ohi.

Päätös 3: Mennään kotimatkalla yhdessä lasten kanssa kauppaan. Ostamaan muiden äitien tekemää ruokaa, tietysti.

Päätös 4: Ykkönen saa omat kärryt, Kakkonen saa tulla minun kärryjen kyytiin. Miniatyyrikaupassamme vaunut jäävät melkein kaikkien tukkeeksi, ei ihan sentään.

Päätös 5: Ykkösen itkiessä uudestaan sitä vartti sitten kerrottua pissahätäänsä, en päätä etsiä kaupasta vessaa. Tuskin siellä on. Yritän päättää jätämmmekö tavarat paikalleen ja pujottelemme jotenkin minuutti sitten nähtyy asetelmaamme, vaunujen luo ovelle, vai yritämmekö ehtiä kuitenkin ostaa nuo kaksi säälittävää folioruokaa.

Päätös 6: Kuuntelen lapseni toivetta ja menemme kassan kautta. Siellä on kymmenen ihmisen jono, punnitsematta jääneitä kasviksia ja ahdasta.

Päätös 7: Jätän plussakortin käyttämättä, säästän sekunnin. Ensimmäinen ja ainoa hyvä päätös.

Päätös 8: En pissata lastani keskellä katua, vaan otan sen syliin ja alan juosta kotiin toinen lapsi rattaissa hytkyen.

Päätös 9: Jätän itkevän lapsen keskelle sisäpihaa makaamaan ja kiukuttelemaan. Sitä harmittaa, että pissa tuli jo housuun eikä se suostu kävelemään askeltakaan. Minua harmittaa, että hauikseni on jo leikannut kiinni sen pissaisen tytön kantamisesta, enkä saa ovea avattua märällä kädelläni ilman, että lasken lapsen maahan. Joten itkeköön nyt sitten siinä hetken.

Päätös 10: Vessassa revin lapsen vaatteet niin nopeasti kuin ehdin pois. Se tarkoittaa, että vedän märkää sukkahousua tuoreesti ruvelle menneen polven päältä. Se ei ilmeisesti tuntunut hyvältä.

Ja nyt päätän, että tänään kysyn siltä lapselta vielä kerran, mikä harmitti ja oliko sulla se pissahätä, ennen kuin haaveilen mistään kauppaan menosta.