Juppihippibloggari

Jos nyt hetkeksi unohdetaan se, että lennätimme juuri neljä henkeä ja älypaljon kamaa ympäri maapalloa, niin kerron teille kuinka minusta on tulossa hippi.

Tai ehkä muut (tarkoitan ruotsalaiset) ovat vain jämähtäneet 80-luvun juppiaikaan. Siihen aikaan ja tapaan, jossa etelänmatkalle otettiin vain vähän tavaraa mukaan, koska ”sieltähän saa sitten ostettua kaikkea halvalla”. Ja siihen meininkiin, jossa hotellin kaikki sata lapsiperhettä jättää ne kymmenen kotona odottavaa hiekkalelua pakkaamatta ja ostaa sen sijaan paikallisesta supermarketista uudet, kun ne maksaakin vain kolme euroa. Että voihan ne sitten vaikka jättää hotellille kotiin lähdettäessä. Ruokaa kannattaa tietenkin ottaa lautaselle kuinka paljon vain ja mitä laatuja tahansa, kun kerta se buffa oli jo maksettu.

Koska olen tälläinen jeesusteleva hippi, en tee yhtäkään näistä asioista paremmin. Mutta minä sentään tajuan potea huonoa omaatuntoa syömättä jätetyistä makupaloista, kärvistellä vähän vähemmillä vaatteilla (toki aion ostaa vielä kottikärryllisen, mutta mielellään sellaisia arkivaatteita, eikä lomavaatteita paljaine napoineen ja kukkaisine kuvioineen), suunnata ulos kaupasta, jossa kaikki on halpaa turrekopiota (palatakseni takaisin ostamaan sittenkin ne kengät lapselle kun oli tarve ja hinta oli riittävän korkea, eli ”eettinen”) ja kieltää ainakin teoriassa uusien hiekkalelujen osto kotiin unohtuneiden tilalle. (Teoria tarkoittaa, etten suostu ostamaan mitään sellaista, joka ei lähde myös kotiin mukana tarpeellisena kesävarusteena.)

Olkoot sitten kliseistä, mutta kyllä se taitaa olla niin, että minussa on nyt heräämässä sellainen ajatus, että tätä maapalloa olisi ihan hyvä vähän jeesata. Niin että noi lapsetkin saisi vielä vaikka vettä ja otsonia.

Se oli silti minunkin mielestä vähän överiä, kun innostuin selittämään Insinöörille että kyllä toi vesivessa on tosiaan aivan turhuuksien turhuus, kuoppapytyt vaan kaikkialle!

Ps. Kännykällähän tämä homma vielä hoituu! Olin täysin unohtanut minlälaista on elämä ilman hanskoja. Että voi kirjoittaa ulkonakin jos jotain kirjoitettavaa tulee mieleen. Hah. Kuvia ette silti varmaan saa, koska levytilat on loppu. Tavaraa liikaa, (digi)materiaaliähky, maailmantuska, äääääh!!!