Kreisibailut Itämerellä

Aikakapseloituja terveisiä hytistä 8809. Vastapäätä tuhisee kaksi erittäin pinkeäksi syötyä pallomahaa ja minä nautin omasta ajasta Insinöörin ollessa kaljalla kaverin kanssa. Kävimme kellumassa Itämeren hellässä huomassa, leppoisissa tuulissa ja Harri Hylkeen leikittäminä. Reissu oli oikein mahtava. Käytiin ekaa kertaa mm. Junibackenissa, josta kuvatkin on otettu ja sehän oli aivan loistava! Vihdoin ymmärrän sen kuuluisan Skansenin lumon lapsiperheellisten näkökulmasta. Aika paljon iisimpää kuin kauppojen välillä sukkulointi tylsistyneiden lasten kanssa. Tässä versiossa kaikille riitti ihmeteltävää ja Lebensraumia. (Silti, ei mua olisi välttämättä haitannut pieni Massimo Duttin ohikävely.)

Nyt (eli kolme päivää sitten) kun tässä pimeässä, telkkarittomassa ja netittömässä 12 neliön kopissa ei ole muutakaan tekemistä kuin kuunnella naapurin hyttibileitä, tulipa mieleeni ottaa hetki arvioidakseni laivamatkustamista nyt ja A.E.L.*

*Risteilykokemus 20-vuotiaana opiskelijana*

PARASTA
– Hyttibileet!!!
– Tarkoitan siis käytäväbileet!!!
– Buffa, jos siihen riitti rahat. Viiniä otetaan kaksi lasia kerralla, blandataan joukkoon vähän limua jos on mahdottoman pahaa.
– Vankilahenki: kaikki (söpöt pojat) on täällä jumissa meidän kanssa ja kukaan ei voi lähteä liian aikaisin himaan nukkumaan.
– Käytäväbileet!!

PAHINTA
– Laivakytät. Ne perkeleet kaataa lonkerot pois ja häätää pois käytäviltä.
– Promenade. Tylsää kansaa ja kallista viinaa.
– Aikainen herätys. Siis se kun siivooja raivoaa kymmeneltä eestiksi jotain sellaista joka ilmeisesti tarkoittaa “lähe himaasi haisemaan siitä jo, laiva on satamassa”.

*Risteilykokemus 30-vuotiaana (no melkein) äitinä*

PARASTA
– Kaikki aukeaa aamuseiskalta. Hello aamuvirkut Siljaland lapset!
– Niin no se Siljaland. Suljettu HopLop jossa tarjoillaan myös viiniä, ja joku saa palkkaa siitä että se viihdyttää vekaroita. Joka toinen ohikulkija kyllä kaivaa nenäänsä ja välillä ilmastointituulessa leijuu lievä kakanhaju, mutta penkeissä löytyy. Ja viineissä.
– Buffa. Kerrankin rafla, jossa 90% asiakkaista on yhtä meluisia, vaikeasti ennustettavia ja sotkevia kuin meidän poppoo. Erityismaininta mädille, jota saa vetää kiloittain.
– Promenade. Pitkät käytävät ylipäänsä.
– Laivakytät. Joku pitää känniääliöt aisoissa.
– Vankilahenki: Lapset voi juosta, mutta oikeasti karkuun ei pääse. Pyykkejä ei kerta kaikkiaan voi pestä. Paitsi tietysti pissahousut pallomeren innostusten jäljiltä..

PAHINTA
– Hyttibileet, Käytäväbileet. Se ettei mua ole kutsuttu niihin.
– Noromeri. Viralliselta nimeltään pallomeri, mutta kaikki tietää mikä siellä oikeasti lentää.

ASIAT, jotka toimii iästä riippumatta
– Tax free. Siellä on aina joku maistiainen menossa. Bailey’s tai Toblerone, käy kaikissa elämän vaiheissa
– Drinkit joista saa loistotikut. 

Ja loppuun vielä melkein unohtunut arvonnan voittaja: Heidi Pii! Onnea Heidi, laita mulle meiliä niin saat arkiruoat kuntoon. 

*Uudemmille lukijoille tiedoksi, A.E.L: Aikana ennen lapsia