Olkaa minun unineuvontapuhelin

Nukuin viime yönä korkeintaan tunnin pätkissä. Hermo meni. Niinpä meillä aloitetaan tänään unikoulu, ei yhtään myöhemmin. Enää pitäisi tietää, mitä h*****ä se kuuluisa unikoulu tarkoittaa. Joo tajuan tassutukset ja huudatukset ja muut tekniikat, mutta en löydä mistään ”strategiaa”, johon tämä koko homma perustuisi. Jos tavoitteena on jättää yösyötöt kokonaan pois tai ainakin vähentää niitä vaikkapa yhteen kertaan yössä, miten pitää toimia? Aloitanko siirtämällä ekaa syöttöä väkisin vaikka kello kolmeen kello 24 sijaan? Vai kello kuuteen? Mitä jos vauva huutaa tunnin tai kaksi sylissä (niin kuin se on aiemmissa yrityksissä tehnyt), mitä jos se vaan ei rauhoitu vaan vetää pahemmille kierroksille koko ajan? Pitääkö oikeasti koko ajan vain silittää selkää vai voiko kyykätä ja sheikata beibeä kunnes liike on riittävän iso? Mitä tolle isommalle lapselle tehdään kun se raukka herää? Menenkö minä parvelle nukkumaan, hoitaako Insinööri tämän kaiken vai tuleeko vauvalle liian iso ikävä mua (välillä sen huudot loppuu vain myn sylissä, vaikka ei rintaa saisikaan)? Voidaanko kouluttaa vain yönukutuksilla, pitääkö sinänsä hyvin toimivat päiväunetkin ottaa tähän nukutustouhuun mukaan?

Mä en T I E D Ä. Olisin soittanut unineuvontaan, mutta se on sairaana. Siis se yksi tyyppi, jonka numeron neuvola osasi antaa. On luettu Unihiekkaa Etsimässä ja googletettu niin maan perhanasti, mutta vieläkään kukaan ei ole antanut mulle edes mallia, jota voisin soveltaa. Siis tyyliin: ”tee näin: 1. yö…”.

Internet on kuitenkin hyvä ja viisas, ja te etenkin. Siispä tukeudun nyt teihin! Kertokaahan kiltit heti ja nyt, millä ohjeilla opetataan 7kk lapsi nukkumaan läpi yön, tai ainakin yli kolmen tunnin pätkissä? Kauanko jatketaan ilman tuloksia, milloin todetaan ettei ole valmis nukkumaan? Kuinka nopeasti jotain tuloksia pitäisi näkyä?

Taustatietoa

  • Vauva ei osaa nukahtaa itse sänkyyn (joo mä tiedän että tämä on se perusongelma). Nukahtaa päivällä ekoille unille rinnalle tai vaunuihin ja toisille yleensä vaunuihin. Tätä en pidä enää ongelmana, koska ne ekat unet jatkuu kuitenkin tunnin ja toiset yli kaksi. 
  • Syö kiinteitä jo melko hyvin, rintaa selkeästi vähemmän päivisin
  • Yöllä ei varmuudella ole nälkä, on nukkunut jopa 6-8h pätkiäkin parit elämänsä aikana. Selkeästi vääntelehtii yöllä rinnalla, kun ei ole oikeasti nälkä. 
  • Nukahtaa rinnalle noin klo 21. Herää siitä useita kertoja vähän itkemään, ekan kerran sen puolen tunnin unen jälkeen. Klo 24 herää kunnolla itkemään. Yleensä luovutan ja syötän sen, koska olen juuri itse nukahtanut. Siitä sitten klo 02, 04, 05… ja aina jos on nukahtanut mun viereen niin herää tunnin päästä itkemään. Herää aamuunsa klo 7.
  • Sen kaksi kertaa kun ollaan saatu se klo 24 nukahtamaan uudestaan ilman rintaa, se on saattanut nukkua tooooosi pitkään. Ja sitten taas ei.

Odotan teiltä nyt vähän kuuta taivaalta, toimittakaa se kiitos 🙂