Päivän menovinkki muillekin hitaille

Jos joukossa on vielä muitakin kaltaisiani uunoja, niin tiedoksi teille että Fallkullan kotieläintila oli aivan mahtava (aamu)päiväretkikohde lasten kanssa. Ykkönen oli jo riittävän vanha arvostamaan tätä maksutonta hupia, ja jopa Kakkonenkin käyttäytyi riittävän hyvin.

Malmilla sijaitseva tila on kesällä auki klo 10 alkaen joka päivä. Sunnuntaisin siellä on perhepäivä, jolloin on varmaankin myös jotain ohjelmaa. Me kävimme tilalla tuikitavallisena perjantaina mukanamme 3v, 1v9kk, 4kk ja -4kk lapset. Lapset saivat syöttää vuohia, ihastella lampaita, paijata heppoja ja nauraa possuille.

Tilalla oli myös lehmiä, pupuja ja ilmeisesti kissojakin, mutta ensimmäisen puolen tunnin jälkeen mielenkiinto kohdistui lähinnä talon nurkalla sijaitsevaan kiviröykkiöön. Onneksi emme olleet maksaneet niistä elukoista sinänsä mitään.

Tilalla oli myös lasten maatila minikokoisine aittoineen, huusseineen ja saunoineen. Menosta päätellen siellä oli kaikenikäisillä vekaroilla aivan äärettömän hauskaa.

Sitten kun eläimet kyllästyttää (vartti tulosta), voi istahtaa käteisellä toimivaan kahvioon ja heti ruokailun jälkeen surauttaa taas kotiin päikkäreille. Helppoa, nopeaa, halpaa ja äitipisteitä ropisee elämysosastolle.