Prioriteetit uusiksi

Olin eilen noin seitsemän minuuttia lasten kanssa yksin, tällä kertaa niin että kumpikin oli hereillä. Olen suhteellisen vakuuttunut että se meni hyvin ja olisin helposti pärjännyt vielä vaikka seitsemän lisää.1,5 viikon päästä loppuu isyysloma ja saan minuutteja kerralla roppakaupalla lisää.

Alun haparoinnin jälkeen olenkin siirtynyt harjoittelumoodiin: yritän yhä enemmän pärjätä yksin tilanteissa, joissa tiedän kohta olevani oikeasti yksin. Tämän seurauksena olen mm. nostanut Ykkösen syöttötuoliin samalla kun imetin Kakkosta. Eikä kumpikaan edes tippunut otteesta! Aikamoinen Vuoden Mutsi -suoritus, vai mitä?  On kuitenkin kohdattava faktat: kohta olen useita tunteja päivässä 1-4 kättä sidottuna 1-2 lapseen. Henkinen valmistautuminen siihen on selkeästi jo käynnissä, ja mietin usein ”miten tämän tekisin yksin jos olisi pakko”. Samalla on muotoutunut uusi prioriteettien lista arkeen, joka menee kutakuinkin näin:

1. Kuoleman ja vakavien vammojen välttäminen: Kakkosen, Ykkösen, Oman. Pitää sisällään mm. kattilankahvojen kääntämisen seinään, uuninluukun kiinni pitämisen, turvaportit portaissa, kovat ja painavat esineet pois Ykkösen ulottuvilta (ne lentää Kakkosta päin kun Ykkösellä joutuu hiekkaa vaippaan).

2. Ruokahuolto, taso 1. Sekä Ykkönen että Kakkonen reagoivat helvetillisellä kiukuttelulla hieman huonosti nälkäiseen oloon. On siis varmistettava että Ykköselle löytyy paljon ruokaa, jota se syö kauan ja joka on helppo tarjoilla yhdellä kädellä. Näkkileivät, hapankorput, rusinat, purkit (itse syötyinä) kunniaan. Kakkoselle pidetään maitobaari mahdollisimman helposti auki kokoajan. Rintsikat poltettiin hei jo 70 -luvulla.

3. Jätehuolto, taso 1. (Aikuisten) on käytävä vessassa aina silloin kun voi, vanha viisaus joka on opittu omalta äidiltä. Ne aikuisten vaipatkaan eivät ime kaikkea.

4. Siedettävän volyymin ylläpito. Ykkösen leikittämistä kaikin mahdollisin keinoin, jotta se ei keksi ruveta kiukkuilemaan. Spagettinainen lattialla on haastava jos on toinen spagetti jo sylissä. Mukaan astuvat siis Duplot ja kirjat, äidin meikkilaukku (tuhottu jo), kaukosäätimet (tuhottu jo), kännykkä, kattilat/kipot/kupit, äidin käsilaukku,  kaikki kodin laatikot ja lipastot. Kakkonen kulkee tämän ajan sylissä ja tutti suussa jos / kun se ei muuten viihdy.

5. Jätehuolto, taso 2. Vaipparumba. Ei niin paha, mutta otettava huomioon ettei oma siisteystaso välttämättä pysy yllä.

6. Ruokahuolto, taso 2.  Ai niin, pitikö munkin syödä jotain? No tosta pari karkkia pähkinää.

7. Uni. Olisi oikeasti paljon korkeammalla listalla, mutta vaikean toteutettavuuden takia jää alas.

8. Oma hygienia. Suihkuksi riittää hyvin Ykkösen pärskyttelemä kylpyvesi, vaatteet vaihdetaan sitten kun tahrat näkyy (valkoisella sinappi, musta kestää aika pitkän käytön) tai maito haisee. Tukka on mitä on, sen saa ponnarilla kiinni. Silmiä ei enää näe mustien pyörylöiden takaa, joten mihin sitä meikkiäkään tarvitsee. Ja ne meikithän oli jo tuhottu anyway kohdan 4 seurauksena.

9.  Pakolliset kotityöt. Maidot jääkaappiin, välttämättömät tiskit tiskattava, roskikset välillä ulos.

10. Omat harrasteet. Jos blogi ei päivity, voitte päätellä mitä muuta on jäänyt tekemättä.

X. Parisuhde. Hahhahahaa. Palataan tähän vuonna 2017.

Tämä ei ole kohdan 1
säädösten mukainen tapa säilyttää vauvaa.