Se oli tässä

Ei huolta, en ole lopettamassa blogia, vaikka juttujen määrä (ja taso?) alamäessä ovatkin. En myöskään ole pakenemassa omaa perhettäni tai puolisoani minnekään Huuto.net:in ilmoituksen kautta, vaikka sellaisesta ehkä joskus haaveilen näen pahaa unta.

Vaan nyt se päätös on tehty. Soitin tänään päiväkodin johtajalle, ja ilmoitin että me ei tulla vastaisuudessakaan enää tänne, lopetamme paikan. Puhelimeen vastasi selkeästi kiireinen johtaja, jolla ei ollut edes aikaa kuunnella minun haikeahkoa ”kiitos kaikesta, me viihdyttiin kyllä tos…” lopetustani. Sain kiitosheit ja se oli siinä. Ykkönen on nyt sitten taas varmaan jonkin verran onnellisempi lapsi, ja minä parempi äiti, kun sitä hoidetaan ihan kotona. (Huomaa hieman katkera sarkasmi, niin en pidä asennetuomareista, joita tämäkin asia on vähän herätellyt).

Minulle päätös muodostui lopulta helpoksi. Tajusin, että vaikka Ykkönen olisi juuri nyt saanut sen meidän kaipaaman paikkamme (lähemmästä päiväkodista 5-7h päiviä 2 tai 3 viikossa), se ei enää tuntuisi luontevalta. Ollaan päästy niin hyvin tähän arkeen kiinni, että olisi oudon tuntuista viedä toi pieni otus jonkun muun hoidettavaksi, niin hyvin kuin se siellä viihtyykiin. Sitäpaitsi, menen varmaankin vuoden sisällä takaisin töihin, jolloin päivähoitorumba alkaa joka tapauksessa. Lapset saavat kokea siis ihan riittämiin myös sitä puolta.

Varmasti kiroan tätä päätöstä hiljaa itsekseni – tai ääneen vierailla kielillä – talven tullessa, kahden toppahaalarin keskellä, hikeä valuen. Tai ihan kohta, kun lopetan tämän tuttitaiston lopullisesti ja vien sen tolta narkkarilta pois. Tai jo eilen kun sen saamarin tutin perään huutoitkettiin kolme varttia…

Siihen asti nautin tästä vapauden tunteesta, jonka pitkä pohtiminen toi tullessaan. Nyt on yksi iso (?) päätös tehty, varmasti lapselle hyvä vaihtoehto, olemme taas omien päiviemme herroja ja rahaakin säästyy, about siivoojan verran kuussa. Niin juu, se siivoojakin aloittaa ensi maanantaina 🙂 Lisää tälläisiä hyviä päätöksiä sanon minä, ja siirryn tästä verkkokauppoihin kenkiä ostamaan. Täytyyhän siellä puistossa olla kauniit ja epäkäytännölliset jalkineet lämpimät jalat jos siellä kahdesti päivässä täytyy jatkossa seistä.

Vieläyksjuttupeeäs: Onko postaustoiveita? Inspiraatio on ollut hieman hukassa viime viikkoina, joten voisin yhtä hyvin kirjoittaa jostain toivotusta aiheesta. Ainakin lastentarvikkeiden verkkokaupasta on ehdotettu juttuja, onko muita?