”Suloinen”

Muistatteko vielä neuvolakorttikommelluksen?

Farssi syvenee. Viime neuvolakäynnillä hoitaja ja opiskelijansa huomasivat tämän erheen ja jäivät suputtelemaan keskenään. Ihmettelin hiukan kun lopettivat kokonaan meille puhumisen. Sitten mainitsin itse että niin juu, siinä oli käynyt lääkärillä hassu virhe.

Terkkari ja opiskelijansa olivat aivan noloina ja hämillään moisesta, joten yrittivät poistaa koko virheen: ”me laitettiin tähän korjauslakkaa niin voidaan kirjoittaa päälle poika”. Jos en olisi ollut muutenkin jo lievästi hullun kirjoilla heidän silmissään (oltiin aiemalla käynnillä puhuttu miten huonosti menee ja nyt menikin taas hyvin), olisin nauranut hysteerisesti. Oikeasti, mitä ihmeen väliä sillä on jos siellä lukeekin tyttö?

No eipä onnistunut sukupuolikasvatus neuvolatädeiltä. Lakka ei kuivunut ajoissa, joten ”poika” jäi kirjoittamatta. Kun kuusikymppinen tai sellaisena esiintyvä täti oli nelisen kertaa huokaillut ”ei tohon päälle voi kirjottaa kun se ei ole kuiva”, jättivät he sen lopulta vain korjaamatta. Nyt kortissa lukee ”suloinen” ja alta paistaa huonosti peitelty ”tyttö”.

En enää ole varma mikä kohta tästä tarinasta on paras kertoa sitten siellä rippijuhlissa.