Tule hyvä lauluääni, älä tule paha karaoke

Kaikki, jotka tuntevat / ovat joskus nähneet minut fyysisessä ympäristössä, tietävät että puhun paljon. Eikä se siihen lopu. Minä myös laulan, vihellän, hymisen, poksutan purkkaa, naputan kynää, rummutan jalkaa…paljon. Pidän ääntä. Samaan aikaan siedän huonosti epämääräistä hälyä ja kovia ääniä, asia joka juuri nyt pomspahti mieleen ja hämmentää.

Anyway. (Huomaattekos miten paljon saan pelkällä sivulauseella asiaa aikaiseksi? Tämä toistuu pahempana puhuttuna). Anyway. Minun tautini on sitä luokkaa, etten uskalla kuunnella töissä musiikkia korvalapuista, koska ennemmin tai myöhemmin on edessä tilanne, jossa minun edessäni joku nauraa ja välittömästi sen jälkeen huomaan laulavani täysillä ääneen Britney Spearsia. Tarkoitan Norah Jonesia. Mun kanssa ei ylipäänsä kannata kuunnella musiikkia, koska voit olla varma että laulan alkuperäisartistin päälle niin, että itseasiassa kuunnellaankin kaikki mua.

Anyway. Alkaa pahasti näyttää siltä, että rakkaat lapseni, ainakin Kakkonen, ovat perimässä samaa musikaalisuutta kävelevän trubaduurin virkaa.

Se alkoi tyhjästä vessapaperirullasta ja ohimennen kuunnellusta Boom-kah:ista. Pian oli selvää, että joululahjaksi oli saatava oma minimankka ja Robinin CD. DVD:n nähtyään se lisäsi kovaääniseen kailotukseensa tuskaisen, eläytyvän ilmeen.

Kaliforniassa se löysi mikrofonin, kalifornin. Se löysi myös sisäisen artistinsa, ja loputlta se pakotti minut taustabändikseen. Nykyisellään hän pitää kaliforniaan tottuneesti vieraankin yleisön edessä, kääntyy taustabändin puoleen, sanoo ”otetaan boom-kah” ja sitten vetää, täysii. Kovaa ja korkealta, rajusti eläytyen. Biisin jälkeen hän vaatii yleisöltä asianmukaista kohtelua ”taputtakaa!” ja spiikkaa sen jälkeen seuraavan biisin: ”seulaavakti tulee bamte-laulu”. Tilanne jatkuu juuri niin pitkään, ettei se muiden kuin ylpeiden vanhempien mielestä ole edes hauskaa. Siis noin vartin liikaa.

Laulu raikaa niin usein, niin kovaa ja niin vaativasti, että olemme alkaneet toivoa muiden tulevaisuudentoiveiden rinnalle yhtä ihan uutta: toivottavasti sille tulee edes hyvä lauluääni.

Me ei ainekaan auteta asiaa yhtään. On se nyt hei kuitenkin aika söpöä. Laulas Kakkonen tädille se Sy-Sy-sydämestä puuttuu palanen…