Tyttö ja valtameri

Kello 04.22 kuuluu telttasängystä rajua rapinaa, ja ulos mönkii iloinen Ykkönen. Classic. Loppuperhe olisi varmaan nukkunut jo lähes normaalin yön, mutta täällä me nyt sitten kaikki hengaillaan.

Sillä aikaa kun odotellaan muiden heräämistä rakkaiden lastemme iloääniin (lue: kiljahduksia, huutelua, kitinää ja epämääräistä mölinää), on hyvää aikaa vähän päivittää kuulumisia.

Tätä kirjoittaessani takana on erittäin pitkä matkustaminen, sen päätteeksi nukuttu neljän tunnin ”yöuni”, ja pitkä, mutta aurinkoinen päivä. Päivään mahtui iloisia jälleennäkemisiä, ihan uusien pienten serkkuihmisten tapaamisia, niitä pannareita, supermehukkaita avokadoja ja miljoona muuta pientä juttua, jotka tässä maassa on kivoja. Kuten Jelly Beansit, kiertämällä avattavat olutpullot ja metrin leveät mikroaaltouunit. Ja se aurinko. Ah.

Viimeistään Newport Beachillä, bikinit ylläni (ekaa kertaa tänä vuonna), totesin horrormatkan olleen kaiken tuskan ja väsymyksen arvoinen.

Katselin Ykköstä tähänastisen elämänsä kohokohdassa, ja mielestäni alkoi pyyhkiytyä yli vuorokauden kestänyt epämukavuuden huipentuma. Miten voikaan pieni ihminen tulla noin onnelliseksi siitä, että kylmä vesi tulee aina suurella voimalla takaisin, kunnes maa katoaa jalkojen alta ja tyyppi meinaa kaatua? Kikatus ja riemunkiljahdukset kuului varmaan Havaijillle asti. Ykkösen rakkauslistan kärjessä on tähän asti ollut tiukka skaba veden ja hiekan välillä. Nyt kun se tietää, että ne voi saada yhdessä paketissa, ei paluuta ole. Me saadaan varmaan viettää vielä aika monta överistressaavaa ja onnellista hetkeä rannalla.

Mutta nyt kello on 6.40 ja makaan sängyssä, vierellä uinuva Kakkonen. Telttasänky rapisee taas, mutta tutin maiske kuuluu niin kovaa että toi biitsibeibe saattaa jopa kohta nukahtaa.

Siispä over and out, palaamme taas asiaan kun meidän sisäinen kello sanoo jotain järkevää.

Ps. Jet lagin paras puoli? No second breakfast tietenkin! Saiskohan taas yhden tai kolme pannaria…

Pps. Rapina olikin ehkä toi Insinööri, joka tunki itsensä myös telttasänkyyn. Ykkösellä on huisin hauskaa ja Kakkonenkin heräsi jo. Tässä mitään päiväunia enää saada. Mrr.

Ppps. On toisenlaisiakin tapoja tutustua valtameren aaltoihin. Eräs toinen pieni pellavapää suuttui kuulemma aikanaan verisesti kun ”järvi hyökkäsi päälle”.