Unikoulu: Yö 7

Aamu alkaa rouheasti sillä, että kuulen Ykkösen huutavan ”äitiiii” tosi monta kertaa. Kun vihdoin vaivaudun ylös, katsoakseni miksi se ei kävele itse huoneestaan minun luo, tajuan että se on mennyt parvelle. Siis sinne kolmen metrin korkeuteen. Tähän väliin voin myös kertoa, että parvella on kokolattiamatto. Vauva kainaloon ja paniikissa parvelle: jokohan se on tulossa sieltä pää edellä alas? Ei ollut, mutta ripulilta se haisi. Kamaa oli nilkoissa asti, juuri tulossa matolle päin. Tulipahan herättyä.

Näin meni yö:
klo 21.00: Imetys, nukahtaa rinnalle. Herätän väkisin laskiessani, alkaa kamala huuto. Tassuttelu toimii jotenkin, mutta on liian hidasta ja mulla menee hermo. Pyydän Insinöörin jatkamaan.
Klo 21.02: vauva on tuotu ”rauhoittumaan” keittiöön. Ilmaisen rauhallisen rakentavasti mielipiteeni tämän toimintatavan järkevyydestä.
Klo 21.30: melkoisen huudatuksen jälkeen luovutan ja annan äitiään pahasti kaipaavalle vauvalle vielä viimeisen imetyksen. Nukahtaa alta minuutin ja lasken sen nukkuvana sänkyyn.
Klo 22 & 24: Vauva itkee hetken, rauhoittuu ilman sen luokse menemistä.
Klo 03.30: Herään itkuun. Tsemppaan ja tassutan uneen, vaikka se hetken kestääkin (melkein puoli tuntia)
Klo 04.20: itkua. Perhana. Insinööri tassuttaa uneen suhteellisen nopeasti.
Klo 04.50: Sama kuin yllä.
Klo 05.40: Sama kuin yllä. Aaargh.
Klo 06.00: Aaaaaaaaaaaaargh!!!
Klo 08.45: Herään alussa kuvailtuun tilanteeseen. Kakkonen herää myös, iloisena.

Iso kiitos Insinöörille tahdonvoimasta; pitkästä aikaan saatiin koko yö ilman ilmetyksia. Tulipahan taas itselle todistettua, että Kakkonen jaksaa vallan mainiosti nukkua ilman maitoa, ilman korvikettakin tällä kertaa. Nyt jos vain jaksetaan toi aamuyö tassutella, ehkä se oppisi nukkumaan hyvin koko yön läpi, vaikka tissille nukahtaisikin? Ainakin alku on aika lupaava.

Lopetan unikouluraportoinnin tällä erää, koska tuntuu että nyt kyseessä on pitkäjänteisempi treenailu, eikä enää akuutti opetteleminen. Laitan myöhemmin, ehkä jo tänään, jonkinnäköisen ”how to” ohjeistuksen tähän meidän tyyliin, vaikka ei vielä tyylipuhtaasti ollakaan onnistuttu. Uskoisin silti, että tästä on tietoa etsivälle väsyneelle mamalle hyötyä, joten laitan sellaisen tulemaan.