Viisi kovaa vinkkiä täältäpäin

1. LAUANTAI JOKA PÄIVÄ
Jos löydät itsesi Lahdesta lounasaikaan, ja takapenkki on täynnä nälkäisiä tyyppejä, joille et haluaisi taas syöttää nakkeja ja ranskalaisia, suuntaa Karistossa sijaitsevaan Karismaan. Sieltä löydät viehättävän ostoskeskuksen lisäksi kotipikaruokala Lauantain, joka on varastanut mielessäni muhineen liikeidean: normaalia kotiruokaa järkevään hintaan ja viihtyisässä ympäristössä. Erityistä Lauantaissa on panostus lapsiperheisiin: jo ruokalinjastolta löytyy ruokalaput, nokkamukit ja pienet haarukat isompien kanssa sulassa sovussa, jokaisessa pöydässä on talouspaperirulla ja kokonaisuuden kruunaa iso leikkipaikka lapsille sopivine ruokapöytineen. Helppoa, nopeaa, semiedullista ja riittävän terveellistä.

2. TYKITÄ ENERGIAT POIS
Unohda Lintsi, Etelä-Suomen kovin menomesta on Kouvolan Tykkimäki. Ainakin jos 90-140 -senttisiltä kysytään. Ja minähän kysyin. Parasta kuulemma oli puput, karusellit, traktoriajelut ja kaikki muut hurjat laitteet (kuten lasten versio ”Raketista”: äiti hilaa köydellä viiden metrin korkeuteen ja sitten tiputaan alas. Ihan huippu!). Harmittamaan jäi vain ”Atrenaliini” (omg mikä nimi!) -seikkailupuiston väliin jättäminen äidin väsymyksen eikun siis jonotuksen takia.

Kallistahan tämäkin lysti on (90-120cm ranneke ääskortilla 23€, aikuisen ostettava oma lasta saattaakseen, ääskortilla 29€, lisäksi vahtivalle Mummolle 5€ aluelippu), mutta rahalla sai kyllä aika paljon kaikkea eläimistä ja laitteista köysirataan, teatteriin ja vesiliukumäkiin. Me väsytimme itsemme tehokkaasti parissa tunnissa, niin että kaikilla oli aidosti kivaa.

3.ILTALETUT
Vaihda iltapuuro iltalettuihin. Lettu maahan (lautaselle, jos olet höveliäällä tuulella), lapset vapaaksi pihalla ja homma hoituu kuin itsekseen. Pienet sormet käy nyhrimässä itselleen sopivat suupalat. Varoitan kuitenkin tahmaisista tassuista ja isoista mahoista, kaikilla.

4. KESÄDIEETTI 2013
Hollywood-starojenkin suosittelema dieetti on vihdoin rantautunut Suomeenkin! Tee näin: matkaa mökille ja osta mukaan terveellistä, normaalia arkiruokaa. Ota vastaan Mummu ja Ukki, joiden mukana tulee päivittäin pullaa ja / tai munkkeja. Seuraa päivällä kokis kädessä kun mies lapioi uuden terassin perustuksia. Syö välipalaksi pulla. Tehkää iltapuuroksi lettuja. Lasten mentyä nukkumaan voit vielä varmistaa yönaikaisen aineenvaihdunnan syömällä sipsejä ja juomalla kaljaa samalla kun voitat miehesi Trivial Pursuitissa. Ja ei muuta kuin uudesta, upeasta vartalosta nauttimaan!

5. MENE MÖKILLE, ÄLÄKÄ JÄÄ KAUPUNKIIN
Mökillä kaikki saa olla ilman housuja. (Mieluiten omalla.)