Vuoden mutsia metsästämässä

Mama-Katja ja Salamatkustaja-Satu ovat tekemässä meidän kaikkien iloksi ensi vuoden joululahjahittiä, Vuoden Mutsi -kirjaa. Insinöörille tiedoksi, että kirja toiminee hienosti myös ”tässä pieni lahjus, koita olla ratkomatta ranteitasi noiden kahden kanssa” -lahjana tuossa muutaman kuukauden päästä.

Aiheeseen liittyvä mahtiblogi löytyy täältä. Kirjan kunniaksi leidit heittivät liikenteeseen Vuoden Mutsi -haasteen, johon tämä huomionarkkari / valeäiti / wannabebloggari tietenkin tarttui.

Siispä, tässä omat vastaukseni:

1. Tunnen itseni Vuoden Mutsiksi kun…
Teeskentelen leikkiväni vaikka niillä Duploilla ihan yhtä fiiliksissä kuin Ykkönen, vaikka oikeasti katson telkkaria. Tämä onnistuu hienosti kun lapsi on sylissä selkä omaa mahaa vasten. Lisäät vain sopiviin kohtiin ”oo miten hieno, entäs tämä pala?”

2. Lapsiperhe-elämässä haasteellisinta on…
Se lapsi. No ei, kyllä se on se puoliso tai lähinnä sen muistaminen sen lapsenkin ohella.

3. Suurin lapseltani saama kohteliaisuus on se, kun hän…
Tassuttelee luo, silittää päätä ja sanoo ”ai-ai”.  Toinen suosikki on rakastava katse syvälle silmiin samalla kun vaippaan siirtyy päivän ruoat.

4. Kello 12 yöllä olen yleensä….
Juuri nukahtanut ja herään Ykkösen tutti-itkuun. Seurauksena vakava adrelaniiniryöppy, pelästys, ketutus ja uusi unen yritys. 

5. Kello 8 aamulla olen yleensä….
Salaa huojentunut siitä, että Insinööri vie Ykköstä hoitoon ja mä saan jäädä kotiin haisemaan.

6. Haluaisin sanoa lapsen/lasten isälle, että..
Teet oikein hyvää työtä ja lisäksi olet naimisissa ärsyttävän akan kanssa. Pahoittelen kiitollisena.

7. Haluaisin sanoa omalle äidilleni, että..
En ymmärrä miten selvisit meidän kolmen kanssa, kiitos siitä. Ja voisitko piilottaa ne astianpesujauheet teidän keittiöstä.

8. Viimeksi kiroilin, kun….
Hengitin? Ei kun varmaankin eilen kun löysin jääkaapista kaatuneen ja viikon verran sisältöään valuttaneen pestopurkin. Tyhjänä ja ylähyllyltä, tietenkin. Kiroilen todella rajusti liikaa, pitäisi suitsia ennen kuin Ykkösen sanavarasto karttuu liiaksi.  Täällä sen voi onneksi piipata. Piip.

9. En ole koskaan osannut…
Rykiä räkää sillai työmiestyyliin kurkustani pois. Tulee oksurefleksi (hmm, lieneekö perinnöllistä). Olisi kiva taito, helpottaisi flunssassa. Ja olisi tietenkin hieno party trick myös. 

10. Parasta, mitä housut jalassa ja ilman lapsia, voi tehdä on…
Laulaminen. Ha, pääsin yllättämään.

Heitän haasteen eteenpäin Lapinlahdenkadun Elinalle ja ÄITI Designin Kaisalle, olkaa hyvät! Tässä ohjeet:

”Laita ylläoleva kuva blogiisi ja täydennä lauseet. Sitten heität haasteen eteenpäin ainakin yhdelle hyvälle mammabloggaajalle, jonka uskot ehtivän vastata haasteeseen. Ja kun lisäät kommenttiboksiin vielä linkin postaukseensi niin tulemme vakoilemaan meininkiäsi!”