Tietoa mainostajalle ›

Podcastia pukkaa – mistä puhuisin?

7 No tags Permalink

Tammikuu lähestyy hurjaa vauhtia. Vuoden vaihtuessa sitä ylitetään jokin näkymätön maaliviiva, jonka äärellä aloitetaan ihan uudet skabat. Tänä vuonna nukun paremmin, syön terveellisemmin, urheilen, aloitan uusia harrastuksia, olen läsnä ja kasvan ihmisenä! Bring it on!

En aio tänäkään vuonna tehdä tai edes luvata noista mitään. Tämänkin vuoden pääteemana on pysyä järjissään.

Paitsi että sitä järjissään pysymistä varten mulla on hihassa yksi kikka, se uusi harrastus. Jos ällöttävän pelottavaa tyhjyyteen puhumista harrastuksena voi pitää. Tarkoituksena, pyhänä aikomuksena, on äänittää ja julkaista tammikuusta alkaen omaa podcastia, Ihanat Ipanat – podcastin kyljessä.

Ihanat Ipanat perustuu tulevien kuulijoiden lähettämiin pulmiin ja kysymyksiin (niitä saa edelleen täältä lähetellä, kiitos kaikille jo lähettäneille!). Miksei siis oma podcastini perustuisi samaan?

Siispä perustan tähän nyt oman kysymysloodan. Laita kommentteihin älähdys, jos suinkin jaksat, seuraavalla asialla: Jos olisit kiinnostunut tämmöistä läpänheittoa podcastin muodossa kuulemaan, mistä haluaisit minun ja vieraiden puhuvan? Sana on vapaa!

Jaksot tulevat kaikella todennäköisyydellä olemaan melkoista vapaalaskettelua, mutta rakennan jokaiseen jonkin rungon tietyn teeman tai aiheen ympärille. Lähes jokaisessa jaksossa on myös vieras, jotta kaikki angsti ei tule multa yksin.

Toistaiseksi olen ajatellut seuraavia teemoja, ei välttämättä tässä järjestyksessä:

1. Pitääkö vauvoista tykätä? – ajatuksia pikkulapsiajasta ja siitä selviytymisestä, sekaan mahtunee synnytyksen jälkeistä masennusta, astioiden heittelyä ja sitä rataa.

2. Sisarusrakkaus ja -viha – miten voivatkaan olla niin hyvä pari ja niin ärsyttäviä yhdessä?

3. Kotini on roskikseni – arjen (oravan)pyörittäminen; kaaostuska ja pahimmat ällötykset.

4. Pahinta vanhemmuudessa on muut vanhemmat? Vauva.fi AV palstasta ja muista kammottavuuksista, miksi me ollaan toisillemme välillä niin kurjia?

5. Pienet ilot – huvittavimmat hetket mukuloiden kanssa (ja ilman).

6. Kun hermot menee – pakollinen hirviöjakso. Vanhemmuuden negatiiviset tunteet ja niiden käsittely

7. Työ ja lapsiperhe – match made in heaven

8. Makaronimartta – Lapsiperheen ruokahuollon parhaimmat menestystarinat ja pahimmat mokat
9. Matkailu lapsiperheenä – miksi mutsille pitää olla varavaatteita ja muita koottuja niksejä.
10. Lukijoiden parhaat – kommentteja Valeäidin historian varrelta osoittaakseeni itselleni ja muille että emme ole yksin.
11. Joku kakka-aiheinen asia. Mikä vain. Paluu juurille. 
12. Valeäidistä äidiksi ja taas ihmiseksi – kuinka sitä itse kasvaa, muuttuu ja muokkaantuu matkan varrella. Ja mitä se kaikki tekee ystävyydelle, parisuhteelle ja omalle mielelle. 
Kiinnosteleeko? Mikä erityisesti? Mikä ei ollenkaan? Mikä puuttuu? 
Ja mikä tämän kaiken nimenä pitäisi olla? Nyt saatte osallistua kuulkaa koko rahalla. 
Vielä yksi tärkeä huomio: tämä harrastus on siitä erilainen itsensä ilmaisun muoto, että sen tekeminen maksaa. Siitä touhutonnista puhuminen menee ihan eri sfääreihin kun kaiken sisällön tuottamisen takia joutuu latomaan kahisevaa pöytään. Niinpä sanon jo nyt: Tässä blogimuodossa tulee olemaan alusta asti kaupallista yhteistyötä selkeästi merkattuna mainospaikkana. I hope. Sanon myös sen, että pääsponsorin paikka on vapaana. 
Saa vinkata jos haluaa päästä halvalla mukaan natiivimainontaan. Lukuisat yhteydenotot osoitteeseen valeaidin (at) gmail.com kiitos! 
JAA
7 No tags Permalink
7 Comments
 • pilami
  joulukuu 30, 2016

  Kerro ny vielä mikä se podcast oikein on ja miten ja mistä niitä sit kuunnellaan? Muuten jäin tästä koko hommasta pohtimaan että meneekö tää, anteeksi vain, vähän liikaa Marja Hintikan tontille. Vaan kaipa siellä on se tontti tietysti vähän vapaanakin nyt kun MHL loppui..

 • Valeäiti
  joulukuu 30, 2016

  Saat anteeksi! Samaa tonttia toki tai sen naapuri. Mut sanoisin et jos on yksi vastaava ohjelma Suomessa ollut niin maata olisi vielä vähän jäljellä rakennettavana. Podcast on nauhoitettua (ja editoitua) radiota, jota voi kuunnella tosi monella eri tavalla, kännykästä niitä valtaosa kuuntelee. Vähän niinkuin mitä blogi on kirjoille niin sitä podcast on äänikirjoille. Ehkä. 🙂

 • Valeäiti
  joulukuu 30, 2016

  Tätä voi siis kuunnella sitten esim spotifysta tai suoraan netistä joltain sivulta (vielä auki mikä). Mutta helppoa se tulee olemaan, lupaan!

 • Satu
  tammikuu 2, 2017

  Ihanaa että tulee hyviä podcasteja suomeksi! Niitä on kiva kuunnella lenkillä, jos ei ole mitään tulikuumaa dekkaria just saatavilla äänikirjana.

  Mua kiinnostaa – taisin jo facen puolella kuikuillakin – lapsiperheiden rahankäyttö. Siis lähinnä sen ampiaispesän sohaiseminen, että mihin suomalaiset vanhemmat käyttävät lapsilisät ja miksi. Olisi todella kiinnotavaa kuulla puolesta ja vastaan mielipiteitä siitä, miksi kaikkien perheiden pitää saada lapsilisää (vai pitäisikö sen olla tulosidonnainen etuus). 🙂

 • Valeäiti
  tammikuu 3, 2017

  Tää on kyllä kova! Mites, jos saan jonkun virtuaalisen Skype yhteyden toimimaan, tuutko juttukaveriksi? 🙂

 • maria
  tammikuu 8, 2017

  Mua kiinnostaisi sellainen, että pyytäisit vieraaksi jonkun oikeasti ison perheen äidin tai jopa isän, siis jonkun jolla enemmän lapsia kuin se perinteinen 2-3. Koska itseä 7-lapsisen perheen vanhimpana lähinnä huvittaa, kun joku kutsuu vaikkapa kolmilapsista perhettään suurperheeksi.. Pointtinani ehkä se, että kaipaisin jostakin näkökulmaa myös sellaisilta ihmisiltä, joilla on kokemusta useammasta kuin kahdesta lapsesta; eli siis ehkä vielä vähän laajempaa näkökulmaa siihen vanhemmuuteen syntynee väkisinkin, jos lapsia on vaikkapa neljä tai viisi (koska kaikkien yksilölliset tarpeet tulisi kuitenkin huomioida ja kaikkien lasten kanssa ei ehkä toimi samat keinot,mahdollisten erityislapsen huomiointi perheessä jne). Tietysti myös se, että tässä tilanteessa lapset ovat myös usein eri ikäisiä, mikä on mielestäni myös kiinnostava aihepiiri, eli miten huomioida esim. teinin ja taaperon erilaiset tarpeet arjessa jne. Joka tapauksessa mielenkiintoista sitten joskus kuulla, mitä tästä sun projektista syntyy! 🙂

 • Valeäiti
  tammikuu 11, 2017

  Loistava idea! Ylipäänsä myös toi vanhempi lapsi + nuorempi lapsi kombo voisi olla kiinnostava. Hmm, laitan mietintämyssyyn, kiitos ideasta!