Podcastia pukkaa – mistä puhuisin?

Tammikuu lähestyy hurjaa vauhtia. Vuoden vaihtuessa sitä ylitetään jokin näkymätön maaliviiva, jonka äärellä aloitetaan ihan uudet skabat. Tänä vuonna nukun paremmin, syön terveellisemmin, urheilen, aloitan uusia harrastuksia, olen läsnä ja kasvan ihmisenä! Bring it on!

En aio tänäkään vuonna tehdä tai edes luvata noista mitään. Tämänkin vuoden pääteemana on pysyä järjissään.

Paitsi että sitä järjissään pysymistä varten mulla on hihassa yksi kikka, se uusi harrastus. Jos ällöttävän pelottavaa tyhjyyteen puhumista harrastuksena voi pitää. Tarkoituksena, pyhänä aikomuksena, on äänittää ja julkaista tammikuusta alkaen omaa podcastia, Ihanat Ipanat – podcastin kyljessä.

Ihanat Ipanat perustuu tulevien kuulijoiden lähettämiin pulmiin ja kysymyksiin (niitä saa edelleen täältä lähetellä, kiitos kaikille jo lähettäneille!). Miksei siis oma podcastini perustuisi samaan?

Siispä perustan tähän nyt oman kysymysloodan. Laita kommentteihin älähdys, jos suinkin jaksat, seuraavalla asialla: Jos olisit kiinnostunut tämmöistä läpänheittoa podcastin muodossa kuulemaan, mistä haluaisit minun ja vieraiden puhuvan? Sana on vapaa!

Jaksot tulevat kaikella todennäköisyydellä olemaan melkoista vapaalaskettelua, mutta rakennan jokaiseen jonkin rungon tietyn teeman tai aiheen ympärille. Lähes jokaisessa jaksossa on myös vieras, jotta kaikki angsti ei tule multa yksin.

Toistaiseksi olen ajatellut seuraavia teemoja, ei välttämättä tässä järjestyksessä:

1. Pitääkö vauvoista tykätä? – ajatuksia pikkulapsiajasta ja siitä selviytymisestä, sekaan mahtunee synnytyksen jälkeistä masennusta, astioiden heittelyä ja sitä rataa.

2. Sisarusrakkaus ja -viha – miten voivatkaan olla niin hyvä pari ja niin ärsyttäviä yhdessä?

3. Kotini on roskikseni – arjen (oravan)pyörittäminen; kaaostuska ja pahimmat ällötykset.

4. Pahinta vanhemmuudessa on muut vanhemmat? Vauva.fi AV palstasta ja muista kammottavuuksista, miksi me ollaan toisillemme välillä niin kurjia?

5. Pienet ilot – huvittavimmat hetket mukuloiden kanssa (ja ilman).

6. Kun hermot menee – pakollinen hirviöjakso. Vanhemmuuden negatiiviset tunteet ja niiden käsittely

7. Työ ja lapsiperhe – match made in heaven

8. Makaronimartta – Lapsiperheen ruokahuollon parhaimmat menestystarinat ja pahimmat mokat
9. Matkailu lapsiperheenä – miksi mutsille pitää olla varavaatteita ja muita koottuja niksejä.
10. Lukijoiden parhaat – kommentteja Valeäidin historian varrelta osoittaakseeni itselleni ja muille että emme ole yksin.
11. Joku kakka-aiheinen asia. Mikä vain. Paluu juurille. 
12. Valeäidistä äidiksi ja taas ihmiseksi – kuinka sitä itse kasvaa, muuttuu ja muokkaantuu matkan varrella. Ja mitä se kaikki tekee ystävyydelle, parisuhteelle ja omalle mielelle. 
Kiinnosteleeko? Mikä erityisesti? Mikä ei ollenkaan? Mikä puuttuu? 
Ja mikä tämän kaiken nimenä pitäisi olla? Nyt saatte osallistua kuulkaa koko rahalla. 
Vielä yksi tärkeä huomio: tämä harrastus on siitä erilainen itsensä ilmaisun muoto, että sen tekeminen maksaa. Siitä touhutonnista puhuminen menee ihan eri sfääreihin kun kaiken sisällön tuottamisen takia joutuu latomaan kahisevaa pöytään. Niinpä sanon jo nyt: Tässä blogimuodossa tulee olemaan alusta asti kaupallista yhteistyötä selkeästi merkattuna mainospaikkana. I hope. Sanon myös sen, että pääsponsorin paikka on vapaana. 
Saa vinkata jos haluaa päästä halvalla mukaan natiivimainontaan. Lukuisat yhteydenotot osoitteeseen valeaidin (at) gmail.com kiitos!