10 helppoa askelta rentouttavaan spa-hetkeen

1. Osta vanha tuttu hiusväri netistä hyvissä ajoin lokakuun puolella. Tavoitteena on värjätä tukka ennen marraskuisia pikkujouluja, juurikasvukin alkaa jo olla merkittävä.

2. Kun takana on kahdet pikkujoulut, itse joulu sekä tyttöjen ilta, ja vuoden vaihtumiseen on kaksi päivää aikaa, tartu toimeen. Sovi miehen kanssa, että hän vahtii isompaa lasta spa-hetkesi ajan, laita vauva unille.

3. Kun hiuksesi ja kylppäri ovat täynnä värimyrkkyä ja käsissäsi vasta levitettyä kynsilakkaa, on hyvä hetki vahtia potalla istuvaa taaperoa.

4. Välittömästi värjäämisen alettua heränneen vauvan liittyessä seuraan olisi hyvä olla muitakin aikuisia valvomassa. Viimeistään siinä vaiheessa kun vauva roikkuu (alastomassa) jalassasi syliin rääkyen, ja esikoinen kaatuu naama edellä vessanpöntön ja seinän väliin, kutsu aviomiestäsi lempeällä, hunajaa tihkuvalla äänellä ”vähän auttamaan”.

5. Miehen poistuessa punanaamaisen vauvan ja vertavaluvan leikki-ikäisen lapsen kanssa takaisin telkkarinasennuspuuhiin, jatka rauhassa kirjasi lukemista värin vaikutusajan loppuun saakka (-1 minuutti).

6. Nyt voit siirtyä suihkuun huuhtelemaan väriä pois. Kuullessasi keittiöstä huudon ”älä potki pikkuveljeä”, kaksi poksahdusta ja kovaa tuplahuutoa, käännä suihku kovemmalle. Kun väri on kokonaan huuhdeltu ja hoitoaineen vaikutusaika kulunut, käännä vesi pois.

7. Käännä vesi uudestaan päälle seuraavan itkun pärähtäessä käyntiin. Unohdithan pestä varpaasi.

8. Kuivaa hiukset huolellisesti pyyhkeeseen ja kiedo se pääsi ympärille turbaaniksi. Kun kuulet keittiöstä seuraavan kriisin, huuda ”niillä on nälkä” ja tunge sitten välittömästi pyyhe myös korviisi. Jatka jotain tärkeää, kuten pyykinpesua, kunnes huuto keittiöstä lopppuu.

9. Ota pyyhe pois hiustesi ympäriltä ja huomaa, että väri on ollut väärä.

10. Varaa aika kampaajalle.