Makaroni-Martta, osa 3

Maanantai: 
Makaronilaatikko
Tiistai: 
Pestokana-riisivuoka

Keskiviikko:
Uunikala ja juurekset 

Torstai: 
Porkkana-vuohenjuustokeitto

Pizzaperjantai: 
Italialainen lihalajitelma, paprika, 
valkosipuli (tomaattikastikkeessa), 
mozzarella, artisokan sydän

Lauantai: 
(Lounas kaupungilla) 
Jauheliha- ja kanatortillat

Sunnuntai:
Uuniperunat katkaraputäytteellä
****
Olkaa hyvät. (Ohjeet tarvittaessa).

EDIT: Sitten niitä ohjeita. Näistä suuri osa on alkuperäisen Makaroni-Martta ketjun ansiota tai inspiroimaa, kreditit annettu tarvittaessa. Suosittelen tutustumaan tohon ketjuun, itselle sieltä tulee aina uusia ohjeita tai ideoita! Ketjuun saa toki lisätä vielä omaakin antia, emme pahastu 🙂 
***
Saara kommentoi ketjuun aikanaan ihanalla reseptillä:


Ihana porkkana-vuohenjuustokeitto (neljälle)
800 g porkkanaa
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä 
9 dl kasvislientä
1 prk (125 g) vuohentuorejuustoa (esim. se neliskulmainen purkki)
suolaa (vähän, kasvisliemestä tulee aika paljon), pippuria, timjamia (n. rkl), vähän persiljaa tai kirveliä (mulla ei ollut kumpaakaan, ei tuntunut missään)
Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi. Kuori ja kuullota sipulit öljyssä kattilassa, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kasvisliemi ja porkkanat. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä keskitasolle. Keitä kannen alla n. 20 min tai kunnes porkkanat on pehmeitä. Lisää tuorejuusto ja soseuta. Mausteet perään ja mahd. paahdettuja leipäkuutioita/kurpitsansiemeniä päälle kun tarjoilet.
***
Ja se pestokanariisi-vuoka on yllättävää kyllä, ihan oma lonkalta heitetty tuotos. Ohjekin on sen mukainen, toivottavasti tekin onnistutte vahingossa 😀

Pestokana-riisivuoka (neljälle)
n. 450g kanaa suikaleina tai fileinä (maustamatonkin riittää)
Neljän hengen annos riisiä, mitä sitten haluatkaan käyttää
Vettä riisin ohjeen mukaan miinus yksi desi
Pestoa
Pippuria
(Soijakastiketta)
(Halutessasi fetaa tai vuohenjuustoa)
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Heitä kaikki kamat sekaisin vuokaan, ja lusikoi päälle pestoa oman maun mukaan. Noin 2-3 ruokalusikallista on varmaan aika kohtuullinen määrä. Jos teet pienille lapsille, laita maltillisesti pestoa ja pippuria, muuta ei tarvita. Jos aikuisille, heitä sekaan vielä vaikka soijakastiketta ja joko fetaa tai vuohenjuustoa. Peitä vuoka foliolla ja anna olla uunissa vähintään tunti, kahdessa saat jo mehevää makua. Jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota folio loppuvaiheessa pois.
Tämä ruoka on siitä nerokas, että se toimii millä mausteilla vain. Kunhan heität sen folion päälle ja annat olla k a u a n uunissa. ÄITI design:in jättämä ohje inspiroi mulle tästä toisen yltiölempparin: sama setti mutta nesteenä tölkki kookosmaitoa ja mausteina chilitahna. Mums. Nyt kun tätä mietin niin päälle voisi heittää vielä lopuksi korianteria…