Kolme hurraahuutoa arjelle

Aaaaaiettä tästä se lähtee! Maanantaina pienet palaa varhaiskasvatukseen ja minäkin TÖIHIN!! Jos edelliset kaksi viikkoa tuntui tahmaiselta tarttua hommiin, nyt en malta odottaa.

Saan arkeeni taas keneltäkään lupaa kysymättä urheilua, ystäviä ja loputtomasti (siltä tuntuu nyt) luovaa aikaa. Tämä tunti siellä, kolme täällä -elämä ei tunnu yhtään hyvältä kun on tottunut koko työpäivän mittaiseen vapauteen.

Myös Ykkönen odottaa arkeaan kovasti ja luulen että Kolmonen ja Nelonenkin tulevat yllättymään miten kivaa on saada taas uutta leikkiseuraa ja retkiä muiden lasten kanssa. Kakkonen ei sitä ehkä itse vielä odota, mutta tiedän kyllä arjen ja ystävien tekevän hänellekin tosi hyvää. Ihminen ei kuitenkaan ihan loputtomiin voi kalastaa, eihän?!

Kakkonen palasi itse asiassa perjantaina 8 päivän Kimara-partioleiriltä tosi onnellisena ja reppu täynnä märkiä vaatteita. Heille osui aivan hirveä rankkasade heti leirin alussa ja tyyppi on nukkunut neljä päivää märällä tyynyllä 💔

Myös laturi sillä oli hukassa joten ei saatu mitään yhteyttä kuuteen päivään. Vaikka tiesin että sillä on kaikki siellä oikein hyvin, oli jännä huomata, että tämmönen täysi radiohiljaisuus kävi vähän mun sydämen päälle! Ajattelin, että jos sillä onkin jonkun murhe siellä, kenelle se sitä purkaa? Sitten tajusin, että tämä oli eka pitkä pätkä meistä erossa niin, ettei sisko ollut mukana! Tässä sitä nähdään, että on sisaruksistaan toisilleen kyllä paljon turvaa.

Mutta nyt on siis koko porukka taas täällä ja talo täynnä erinäisiä tavaroita, jotka seilaa kodittomina paikasta toiseen. Olen myös aika kiitollinen, että pian päivissä ei ole niin paljon siivoamista, kokkaamista ja tiskien laittamista. Yritin lanseerata uudet (eli vanhat) arjen säännöt isoille, mutta nämä oli kuulemma aika tiukat:.

Isojen hommat:
– koulu 🩷 me ei puututa, ellette halua
– Läksyt (tehdään ennen kavereiden näkemistä)
– Kerran päivässä tiskit (tyhjennys tai täyttö)
– Roskien vienti
– Omien välipalojen tekeminen
– Omat tavarat paikalleen iltaan mennessä, ml pyörä oikealle paikalle
– Omien pyykkien pesu ja kaappiin laittaminen
– Oman huoneen siivous, vähintään ennen siivoajia
– pienten vahtiminen pyydettäessä

Aikataulut:
Kotiin klo 20 mennessä
Nukkumaan 21

Erityisesti nukkumaanmenoaika oli kuulemma HC, mutta lapset eivät vielä osaa neuvotella! Eivät tajua että tämä oli mun eka avaus. Minusta tämä oli erittäin löysä lista ja todellisuus tulee näyttämään, ettei jakseta edes tätä lapsilta vaatia. Ollaan hyvin vähän mitään teinien ihmisoikeuksia rikottu!

Siitäpä tuli mieleen, että seuraavaksi kirjoitan auki ajatukseni viime viikoilta , joka menee about näin: ”miksi teinien jutut on muka hölmöjä ja typeriä?”

Näin. Nyt menen ja pesen tuon ”pinkkijeen” eli kuvan mekon, sitten yritän saada talouden miniosaston edes kymppiin mennessä nukkumaan (edit: ei onnistunut).