Tämän viikon arkiruoat ja muut suunnitelmat

Mua naurattaa, että mulla on ollut jo kolme viikkoa tarkoituksena tehdä teille sisältöä siitä mitä me syödään, mutta joka viikko tuntuu siltä, ettei me syödä mitään 😀

Ei vaan, ajattelin kuvaavani joka päivän arkiruoan nopeasti videolle ja saisin siitä näppärästi reelin Instagramiin. Pari pientä ongelmaa:

a. En muista ikinä koko projektia

b. Joka viikko tuntuu olevan joku poikkeus ja ei ollakaan kotona tai syödään kaikki jotakin eri asiaa eri paikassa tai korkeintaan tähteitä – jotka nekin siis todellakin näyttäisin, toki.  

Juuri tekemäni K-ruoka-tilauksen mukaan ensi viikolla syödään seuraavaa:

  • Hanna Himanka Paneer-curry (jos paneer-juustoa tulee, se on ollu kaikkialta loppu pari viikkoa!), resepti Himan hitit -kortilla hyvissä kaupoissa!
  • Tortillat
  • Satu Koiviston Gnocchivuoka
  • Kinkkukiusaus leikkeleestä (koska ostin vahingossa tuplat viime viikolla), esikoiselle tässä fetasalaatti, jollain ohjeella
  • Siskonmakkarasoppa / kasvisdumplings (pakaste)

Täältä löydät meidän arkiruokaexcelin, jota en ole ikinä jaksanut täydentää tai käyttää mutta olishan se kova!

EDIT: ja sitten tämän jutun kirjoittaminen jäikin kesken, enkä edes muista miksi hahahaha 😀 😀 No, kerrottakoon, että käytiin eilen illalla vielä viikon suunnitelmat läpi ja uskomatonta kyllä, meillä on aivan tyhjä viikko!

Siis toki on ne yhteensä 10 harrastuskertaa + miehen surffaukset, mutta ei sen enempää!

Ensi viikosta alkaen harrastuksia onkin sitten 12 viikossa, toivottakaa onnea. Kerron niistä joskus myöhemmin, nyt lähden hakemaan lapsia ja sitten ottamaan vastaan sitä ruokalähetystä, se on arki päälle oujee!

Kuva on ajalta, jolloin jaksoin sekä kuvata että tehdä ruokaa. Those were the days.

4 Kommentit

  • Sonja

    Olen itse vuorotyöläinen, sekä talouden ainoa aikuinen. Arki pyörii 6-viikon sykleissä työvuojen mukaan. Heinäkuun lopussa suunnittelin meidän perheelle 7 viikon ruokalistan, jossa huomioitu esim yövuorot, joiden välissä ruuat helppoa ja nopeaa. Helpottanut arkea aivan valtavasti ja kauppatilaus helpompi tehdä! Ei muuten ollut montaa samaa ruokaa listalla!

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

      Hei hyvä kun muistutit! Onhan meilläkin sellainen hahahaha tai ainakin alku siitä. En usko että haluaisin vaan pysyä siinä, en ole niiin suunnitelmallinen, koska ei ole pakko. Hatunnosto sulle!!

  • Staika

    Arkiruoka. Ikuinen viha-rakkaussuhde. Ois kiva syödä hyvää ja terveellistä ruokaa kotonakin. Mutta se suunnittelu ja kaupassa käynti. Vaikka tekis nettitilauksen ruokakauppaan, niin silti joutuu miettiä että mitä sieltä tilaan. Jos saa hyvät ideat viikon ruokiin ja jaksaa tehdä sen ostossuunnittelun niin helpottaahan se. Mutta harvoin siinä onnistutaan. Sitten mennään siitä mistä aita on matalin. Tai oikeastaan siitä missä aitaa ei ole ollenkaan.

  • Rapu

    Tämä on mun lemppariaihe! Mulla todellakin on ruokaexcel (ja todellakin nappaa sun ideat sinne).

    Olen lisännyt kierroksia käyttämällä sunnuntaisin aikaa viikon ruokien valmisteluun. Melkein meal prepping, mutta ei ihan. Parin tunnin työskentelyllä saan paljon joustoa viikolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.