Ajatuksia juoksemisesta

Matkalle pakkaaminen ei tosiaan sujunut ihan oikeaoppisesti. Kotiin jäi rattaat ja mukaan lähti juoksukamppeet. Jotta niistä olisi edes jotain hyötyä, ja jotta pääsisin maaliin asti toukokuussa (tässä olisi linkki Mutsien kymppi -postaukseen Vuoden Mutsi -blogissa, mutta kännykkä. Sori ja kvg), päätin lähteä lenkille. Ja onneksi lähdin! Sen lisäksi, että lenkkipolulla maisemat oli huikeasti normaalia paremmat ja että oli aika mahtavaa juosta kevyin varustein juuri sopivassa lämpötilassa, opin taas muutaman oleellisen asian:

– Musiikitta juokseminen on ihanaa. En ole sitä juuri koskaan tehnyt, mutta nyt siinä jotenkin vain kävi niin. Onni onnettomuudessa, sillä ilman musiikkia löysin nopeammin tasaisen hyvän PK-tahdin ja vaivuin mukavaan juoksuflow:hun. Hiljaisuus oli sitä paitsi aika mukavaa vaihtelua arjen (lomallakin!) jatkuvaan kakofoniaan.

– Lenkeissäni on aina kaksi kriisikohtaa: 12min ja 27mim. Melkein sekunnilleen noina hetkinä alkaa mieli temppuilla ja ehdotella kävelyä. Kun kelloon napsahtaa puoli tuntia, meno muuttuu mukavaksi ja tuntuu että voisi jatkaa vielä vaikka tunnin tai kaksi.

– Olen aika hidas, mutta en enää ihan etana. Tämä vähän yli niiden kilometrin lenkki meni kolmessa vartissa, Insinööri pinkoi saman puolessa tunnissa. Oleellista onkin olla katsomatta muita ohi pinkovia (niillä on saletisti kohta ylikunto ja nivelet paukkuu) tai hyvänen aika sentään, omaa peilikuvaa. Parempi säilyttää tasaisen tahdin fow ja illuusio aropupun ketteryydestä.

– Tämä vauhti ei millään riitä kympin suorittamiseen tunnissa. Siitä on selkeästi tullut salainen tavoitteeni toukokuuta varten, mutta en tiedä ehdinkö mitenkään treenata itseäni siihen kuntoon. Toivottavasti juoksukoulu osa 2 auttaisi tähän.

– Samoin on saatava apua juoksuasentoon ja siitä johtuviin nivelsärkyihin. Näillä polvilla ja nilkoilla kymmenen kilometriä tulee olemaan aivan tuskaa.

– Juominen lenkin aikana pitäisi opetella, etenkin pitkillä matkoilla. Nyt kun juoksi lämpimässä, huomasi janon ja tuntui että tankkauksella olisi voinut olla paikkansa. En kuitenkaan halua mitään panosvyötä lanteille, joten täytyy harkita jotain lyhytaikaista tissisuurennosta systeemillä Minigrip+pilli.

Ps. Projekti Ranka on muuten tämän viikon tauolla. Ranka lomailee Espanjassa ja hoitaa itseään lämmöllä.

#mutsienkymppi