Haluaisin olla mato

Olen taas tänään tehnyt sen noin kuusikymmentä kertaa: vaihtanut asentoa, ähkäissyt, yrittänyt toista. Istunut siinä viisi minuuttia ja löytänyt lopuksi vasemman jalkani oikean päältä. Taas se on ristissä, tulee fyssarilta huutia!

Laukun pohjalla polttelee salikamat (ah, ihana kesä ja vähäiset varusteet!) ja siellä tuttua tutummassa pisteessä alhaalla vasemmalla säteilee, vihloo, aaltoilee ja välillä vain tuntuu. Tavallaan odotan sitä salikeikkaa innolla, se on aina kivaa ja varmasti loppupeleissä auttaa, mutta toisaalta tänään on taas vuorossa bulgarialaiset askelkyykyt ja ne ei meinaa onnistua hunona selkäpäivänä. Eli kaikkina päivinä.

Iltapäivän tunteihin mennessä päänsärky on jo tosiasia, silmät tuntuu huonolta ja näytön asentoa korjaan päivän sadatta kertaa. Duuni alkaa maistua puulta, kunnes tajuan, että kyse ei ole asioista vaan asennoista: tämä ei vain toimi.

Uusi työtuoli on tulossa, check, saan myös kyynärtuen, check. Silti vähän pelottaa, että entä jos nekään ei auta yhtään? Olen jo nyt tilassa, jota jossain terveyslehdessä kirjoitettiin suunnilleen näin:

”Selkäongelmaisen elämää häiritsee kipu jatkuvasti.
Aivastaminen pelottaa, rappuset ja vessassa käynti voivat tuoda haasteita”.
 
Missä välissä olen tottunut siihen, että aivastamisen kuuluu aina sattua? Tai ettei liian pitkää askelta vaan voi ottaa? Tai maata mahallaan, koska selkä menee liian notkolle? 
Selkäkivut on perseestä. Piste. 
Minä sentään jotain yritän tehdä: pyysin sen uuden tuolin, käyn salilla, teen satunnaisesti niitä fyssarin määrämiä liikkeitäkin, ja seuraavaksi vuorossa on pilatestunnin löytäminen jostain. Silti aina välillä tuntuu että tästä seuraavana on tie työkyvyttömyyden kautta rollaattoriin. Saisiko suoran rangan kiitos! 
Onko muillakin vammoja, vai treenaako kaikki yhtä tehokkaasti kuin Taaperotalon Jenni, jolle olen avoimen kateellinen, viimeistään tämän kuvan nähtyäni: 
Ah. Maastaveto. Jonain päivänä minäkin sinua harrastan!
….jos tarkkoja ollaan, niin Jennihän tuossa juuri valitti olkapäävammaansa. Urheilija ei tervettä päivää näe, mutta eipä näe tälläinen wannabeurheilijatoimistorottakaan. 
Tämän puokkoilevan, epäselvän ja vailla viestiä olevan postauksen teille tarjosi selkävamma ja päivän asennot nro 52-75.