Hattaraa ja pilivilinnoja

Neiti Ykkönen on hieman
heitellyt ja sotkenut
piirtänyt.

Aika vaihtaa vaihteeksi hattaravaihteelle ja fiilistellä vähän. Sillä jos oikein tarkkaan katsoo, niin elämä on juuri nyt aika mahtavaa.

Osasyynä onneen on luonnollisesti kaksi perättäistä hyvää yötä. Kakkonen heräsi eilen vain kaksi kertaa, Ykkönen ei kertaakaan. Sille iso hurraa än yy tee nyt!

Mutta muutenkin alkaa jotenkin helpottaa. Tunnelini päässä näkyy valoa. Huomasin sen, kun ystäväni kehui että ”olet pärjännyt hirveän hyvin”. Vastauksena aloin sanoa jotenkin että no tämä nyt on vasta alkua, kunnes tajusin että eihän ole. Johan tässä on kolme viikkoa eletty ihan oikeasti kahden lapsen arkea. Eikä kertaakaan ole tarvinnut soittaa Insonöörille itku kurkussa että nyt äkkiä kotiin. Kyllä, mä pärjään!

Itseasiassa jos ihan rehellinen olen, parhaina hetkinä nautin tästä ihan älyttömästi. Eikä niitä pahoja hetkiä oikeasti juuri ole, tai sitten en niitä juurikaan noteeraa: menevät siinä omalla painollaan. Jotenkin stressikäyrä on lähtenyt jyrkkään laskuun, enkä enää yritä miettiä ”miten asiat parhaiten hoituisi”, siinähän hoituvat.

Ja sitä hattaraa tästä täyslaidallinen: Ykkönen on jotenkin superihana taas. Halii, pusii, juttelee, hassuttelee, oppii mieltä räjäyttävän määrän uusia juttuja päivittäin ja on kaikin tavoin mahtava perheenjäsen. On sillä niitäkin hetkiä että se ottaa veljeltään tutin yhtäkkiä pois tai heittää sitä omalla tutillaan täysiä päähän. Mutta pääsääntöisesti se on ihana takkutukka.

Kakkosesta on myös tulossa oikein hieno pieni mies. Se ihmettelee, jutteleekin jo välillä, pötköttelee ja on söpö. Huutaa kuin hinaaja pääsääntöisesti, mutta silti osaan jotenkin nyt nähdä miten lyhyt tämä hetki on: kohta sekin on spagettina jossain puiston laidalla kun ei saanut viedä kaverin lapiota. Joten nuuhkuttelen, paijailen, silittelen ja nostelen tota toistaiseksi pientä pötikkää täynnä onnea ja yritän siivilöidä mahdollisimman paljon muistiin.

Aika ihkumuhkuja noi on.

Noniin, hattarahekti ohi. Palaan viimeistelemään ”mä vihaan lapsia” päivitystä, joka tulee huomenna.