Kakkaa pesukoneessa – korvaisitko?

Kaupallinen yhteistyö: Fair
”Lapsi oksensi vaihteeksi nakit auton matolle, itsensä päälle ja turvaistuimen täyteen. Koska sormeni oli paketissa tuntia aiemmin tehdyn huonon takaluukun sulkemisen takia, en voinut siivota kunnolla. Matto ja auto meni pesuun, hinta 50€” Korvaisitko?

”Lapsi valitti kaikesta pitkin päivää, jouduin lopulta ostamaan illaksi pussin karkkia ja pullon viiniä. Kokonaiskustannus vitutuksen minimoimiseen 15€” Korvaisitko?

”Lapsi löysi saman vartin aikana sormivärit ja silkkipuseroni. Haen 30€ korvausta (pesulakustannukset 25€ + lukko askartelukaappiin 5€).” Korvaisitko?

Tiedättekö sen fiiliksen kun jotain pientä rikkoutuu mutta sen arvo ei ylitä vakuutuksen omavastuuta?

Hah, tottakai te tiedätte, teillä on pieniä lapsia. Rikkoutuneiden mukien, kännyköiden ja kameroiden alttarilla on varmaan kaikki vanhemmat laskeneet aameniaan ja omavastuiden kumulatiivista määrää. Kiroillut mielessään, ettei sitä taaperon suussa vesivahingon kokenutta iPhonea kannata edes laittaa vakuutukseen. Jatkossa kannattaa, sillä tänään julkaistu Fair saattaisi hyvinkin korvata omavastuun ja ehkä hermojen lepyttelyyn ostetut suklaatkin.

Fair on vertaisvakuutussovellus, jossa vakuutuskorvaukset haetaan muilta ihmisiltä – ei nihkeältä vakuutusyhtiöltä. Sovelluksen käyttäjät päättävät lähetetyn kuvan ja saateviestin perusteella, korvataanko tapahtuma. Mitään muita rajoituksia ei ole. Alkuun Fairissa on neljä vakuutusryhmää: Mobiililaitteet, Urheiluvälineet, Autot ja Huono onni.

Näistä heittämällä siistein on ”Huono onni”, jonka nimi voisi olla myös Ketutusvakuutus, Harmiturva tai ihan vaikka vaan Lapsiperhe. Siellä siis todella korvataan nimensä mukaisesti paska tsägä: pieleen menneet treffit, ruma äitienpäiväkortti, huono hiuspäivä, laimea seksi.

”Mies viikon poissa, minulla lapset ja angiina. Wolttasin kaikki viikon ruoat ja vuokrasin leffan per päivä iTunesista. Korvauspyyntö 95€” Korvaisitko?
”Lapsi ei ollutkaan vielä sisäsiisti. Pesin koko viikon nyrkkipyykkiä ja kädet kuivasi korpuiksi. Haetaan 15€ (erikoisrasva + nestemäinen pesujauhe)” Korvaisitko?

”Se ei ollutkaan turvotusta vaan kesälomaläskejä. Haetaan 42€ äkillisesti kasvatetun sukkis- ja leggarivaraston kattamiseksi”. Korvaisitko?

Voi mitä mahdollisuuksia!

Olisin voinut hakea Fairilaisilta korvauksia vaikka siitä sadannesta flunssasta ja sen aiheuttamasta videoiden vuokraamisen kustannuksista ja kotiin kuljetetuista lounaista. Tai siitä pyykkikoneeseen päätyneestä kakkakikkareesta, jonka ansiosta pyykit sai pestä muutaman ylimääräisen kerran (1€ pesuaineista + 99€ likaisen työn lisää). Tai pyytää korvaamaan Kakkosen parturikustannukset, kun sen äiti leikkasi sille vahingossa mopin..

Ihan ensin haen kyllä pois ton saamarin 60€ parkkisakon eiliseltä ja ehkä parin huulipunan verran päälle.

Tuntuuko liian hyvältä ollakseen totta? Niin, no se pieni printti on se, että korvauksen saaminen on todella niistä muista käyttäjistä kiinni. Sinulla on 300 merkkiä tilaa runoilla niin vetoava stoori, että Fair:in arpomat yhdeksän muuta palvelun käyttäjää heltyvät laittamaan pyytämäsi rahat maksuun (-10% Fairin omaa provikaa).

Mahikset on aika hyvät, sillä ne käyttäjät eivät edes päätä omista rahoistaan, vaan korvaus menee muilta, taas arvotuilta, käyttäjiltä pieninä summina. Yksi käyttäjä joutuu yhdessä ryhmässä maksamaan korkeintaan 1,90€ kuukaudessa. Ei paha!

Samalla loppuu se ainainen valitus nihkeistä vakuutusyhtiöstä, kun saat itse olla sellainen: Sinäkin saat itse välillä istua siinä arvotun 9 raatilaisen ryhmässä, joka päättää korvataanko ne huonot treffit, pissaan upotettu huulipuna tai tylsä leffa. Mitä luulet, mitä kaikkea itse korvaisit?

Maksaisitko pikkujoulumeiningeissä rikkoutuneen kännykän lasin? Entä hankalan taskuparkin tiputtaman sivupeilin? Tai parkkisakon, jonka joku sai napatessaan harvinaista Pokémonia kiinni? Joo en mäkään sitä.

Mitä kaikkea sellaista sinulle on käynyt, josta voisit hakea korvausta? Nyt kannattaakin pähkäillä muuten ihan tosissaan, koska jaossa on arvokasta rikottavaa: iPhone 7.

Kilpailu: voita iPhone 7

Instagramin ja Twitterin käyttäjille käynnistyy nyt kilpailu, jossa Sonera palkitsee kaksi parasta tarinaa upouusilla luureilla. Kerro oma sydäntäsärkevä stoorisi ja lisää vetoomukseen tägäykset #korvaisitko @fairturva 5.12. klo 23.59 mennessä. Tuomaristo valitsee kahdelle tarinalle lohduksi iPhone seiskat. Kilpailusta lisää täällä.

Sama tarina kannattaa toki laittaa itse sovellukseen, jonka voit ladata täältä. Ties vaikka minä pääsisin vakuutuskäsittelijäksesi, aion olla höveli! (jos sinäkin korvaat sen mun parkkimaksun).