Kipeäksi tahdonvoimalla ja muita iloisia asioita

Valivalivalivali..ei kun odotas, käännetään vaihdetta. Tänään onkin hyvä päivä!

Kahden todella pitkän ja kamalan päivän jälkeen päätin, että lapset on tulossa kipeiksi. Päätöstä avitti käheästi huutava Kakkonen sekä yön läpi yskinyt ja sylivauvana heräävää Ykkönen (Terkkuja Kauniaisten tytöille, toivottavasti eivät heti sairastu vaan vaikka vasta jouluaattona).

Ei niillä vielä varsinaiseti kuumetta ole ja nokatkin valuu maltilla, mutta päätin silti että kipeitä ovat ja sisään jäädään. Isompi syy päätökselle oli oma asenne: kun ajattelen että ne on tulossa kipeiksi, kiukuttelulle ja huonolle nukkumiselle löytyy syy. Silloin mutsikin jaksaa vähän paremmin olla lempeä eikä raivoa kuin kaksivuotias. Tiedättekö muuten tämän tunteen, osana sitä kiellettyjen tunteiden paskamutsisoppaa, että toivoo lapsen olevan kipeä? Siis ei sillä että haluaisi että sillä on huono olla, mutta olisi ainakin järkevä syy jatkuvaan kiukkuun ja tappeluun?

No, nyt se on päätetty. Lempeää rakkautta ja sisäpelejä tänään siis. Heti tämän päätettyäni sekä lapset että äiti ovat olleet ihan eri tuulella tänään. Nyt ne kummatkin nukkuu, sen kunniaksi listaan vähän kivoja asioita tähän päivään:

– Kakkonen (sänkyineen) siirrettiin takaisin keittiöön nukkumaan ja yö meni vähän paremmin. Sen äitikin oli paljon rennompi kun ei pelännyt isosiskon heräävän.

– Vastaavasti iltanukutus meni paljon paremmin kun äitihahmo pysytteli poissa ja Oy Isä,poika&pullo Ab sai hoitaa hommat itsekseen.

– Siihen päälle äidiltä kaksi pitkäpinnaista ja lempeää tasuttelunukutusta nyt päivällä, ja unikoulu vol 4 on hyvässä vauhdissa. Kirkko&kaupunki herätti lapsen mutta minähän kuulkaa nukutin sen uudestaan! Tissittä!

– Iloinen ja ihana Ykkönen siirtyi jossain välissä itse nukkumaan. Siis itse.

– Illalla kotiin tulee miehen lisäksi joulukuusi, ja aion tehdä itselleni yöksi piparitaikinan. Siitä ehkä tehdään pipareitakin. Illalla siis glögiä, kuusen koristelua, lahjojen pakkaamista, piparitaikinaa ja ehkä jopa joululauluja. Saattaa tulla jouluinen tunnelma.

– Tämän viikon avulla päätös töihin paluusta keväällä alkaa helpottua.

– Insinöörin puolentoista viikon lomaan TJ 2.