Kirahvi hampaankolossa

Kaikkeen mekin ollaan taas päädytty. Ilta- ja aamupuhteena bongataan nimittäin nykyään Ykkösen suusta kaikkea jääkaapista Helsingin Sanomiin. Tänään sieltä löytyi torstain numero.

Kyseessä on tietenkin hampaidenpesu, ja toistaiseksi ainoa toimivaksi osoittautunut tapa saada se tehtyä ilman jokaisen osallistujan huutoa ja…no, hampaiden kiristelyä.

Se alkoi Pienen pienestä veturista. Hampaita sai harjata surullisen nyyhkytyksen säestämänä (melkein) niin kauan kuin kyseistä laulua lauloi. Sitten siitä tempusta loppui puhti. Insinööri siirtyi kovempaan sarjaan ja alkoi suurelkeisesti ”huomata” ruskeaa väriä, jopa mustaa Ykkösen hampaissa. Ne piti muuttaa kaikki valkoisiksi. Tämä toimi värirakkaaseen lapseen aika pitkään. Sitten sekin kyllästytti.

Sitten minä keksin bongata sieltä hampaistosta päivän ruokia. Aina löytyi puuroa, leipää ja muuten aika usein ihan oikeasti sitä pullaakin. Tämäkin toimi aika pitkään, ja toimii kai edelleen. Mutta Insinööri tuotekehitti tämän niin korkeisiin sfääreihin, että hammaspyykki ei ole enää pelkästään helppoa, se on toivottua. Nyt pitää lähes estellä liian usein toistuvaa hampaiden pesua, sillä Ykkönen tulee koko ajan kertomaan että suussa on kirahvi.

Niin. Sieltä suusta löytyy nykyään kirahvia, bussia, kirjaa, mekkoa, autoa, kalaa…ihan mitä vaan mieleen sattuu juolahtamaan. Ja kaikilla on superhauskaa kun yhdessä ihmetellään, miten ihmeessä se kerhotalokin sinne hampaankoloon joutui. No, tyhmillä on yleisestikin hauskempaa. Tälläistä tämä meidän jutun taso vaan on.