Kirja, kahvila ja kaivinkone

On pientä taukoa pukannut näemmä, pahoitteluni.

Saattanee johtua railakkaasta viikonlopusta (se 1,5 lasia skumppaa) tai sitten siitä, että Insinööri nykäisi jostain hihastaan mahtavan äitienpäivälahjan, joka on vienyt keskittymiskykyni. Ja kirjoitustaitoni.

Ensinnäkin, se toteutti ainakin yhden aiemmin listaamistani hyväksytyistä lahjoista mainitsemistani toiveista ja kotiin on ilmestynyt uusi laukkuihanuus. Lisäksi tuli kuitenkin vielä ässä sieltä jostain hihasta (kaksi lasta = kaksi lahjaa? I like it!). Sain kirjan kirjoittamisesta: ”How To Be A Writer”.

Ja nyt sauhuaa pää. Voi kuulkaa. Loput äitienpäivästä vietin kirjaa selaillen, harjoituksia tehden ja miettien voisikohan sitä joskus oikeasti yrittää. Äitienpäivä huipentui ex-tempore deitti-iltaan. Käytimme härskisti hyväksi sijaintiamme (anoppila) ja seuraamme (ilmaiset lastenvahdit appivanhemmat) ja livahdimme kahden kesken Lahden El Toroon, tuohon maamme luvattuun pihvipaikkaan. S-ketjun ravintolahan se on ja aika pitkälti pelkkää kuraa. En voi suositella. Varmaan viimeistään pakastesuklaafondantia romanttisesti jakaessamme Insnööri alkoi katua lahjaansa. Minä kun edelleen mietin että mikähän voisi sitten olla se suuri käännekohta tämän tulevan päähenkilön elämässä.

Jotain on selkeästi ilmassa. Se jotain on tuskin mikään yht’äkkinen kirjailijanura, mutta ehkä jonkinlainen oman tahdon etsiminen on käynnissä. Olen nimittäin viime aikoina myös haaveillut opiskelusta (ja seuraavana päivänä maksoin päähänpistosta opintolainani pois), rakentamisesta (WHAT???) ja vaikka mistä muustakin oman sielun avartamisesta. Asiaa täytyi luonnollisesti analysoida syvästi, ja nyt uskon että tämä kahden vaippakoneen tuoma nk. loma (tarvitseeko tähän eteen edes sarkastista ylivedettyä totuutta?) elämässäni on avannut mieleni tutkimaan, mitä muuta voisi tehdä kuin sitä, jonka tämä ”loma” keskeytti. Jännittävää. Kun ei tee mitään, voi kuvitella tekevänsä mitä vain. Mitähän tästä vielä tulee?

P.s. Nyt näyttää pahasti siltä että tämä haahuilu johtaa myös erääseen pieneen kahvillaan tulevana Ravintolapäivänä, stay tuned.