Kokemuksia Verisuresta ja kodin hälytysjärjestelmästä

Kaupallinen yhteistyö Verisure

Meidän kotia hallitsee Verisure. Oikeasti. Voin käsi sydämellä sanoa että Verisure pitää parempaa huolta meidän kodista kuin minä. Mulle kun annettiin Espanjassa kolmeksi kuukaudeksi asunnon avaimet, hävitin ne varmaan kymmenen kertaa ja kerran lopullisesti. Multa jää avaimet kotiin, ovet auki ja tavarat pihalle, Verisure muistuttaa mua näistä jokaisesta.

Meillä on ollut Verisuren järjestelmä talossa heti sen valmistuttua, eli jo viisi vuotta. Ollaan oltu alusta asti tosi tyytyväisiä joten oli ilo aloittaa yhteistyökin nyt kun muutenkin suosittelen tätä aina kaikille!

Vuonna 2018 meille asennettiin kattava järjestelmä, joka huolehtii meidän talon suojauksesta sisä- ja ulkopuolella. Viisi vuotta sitten meille asennettiin alla olevat elementit, eikä niitä ole tarvinnut sen jälkeen kuin kerran huoltaa.

Vastarakennetun talomme Verisure-kokonaisuus

  • Tärinähälytin muutamassa ovessa ja ikkunassa. Nämä aukaisee hälytyksen jos ovi tai ikkuna aukeaa osa- tai kokosuojauksen ollessa päällä
  • Palovaroittimia joka kerroksessa, nämä yhteydessä kameroihin josta hälytyskeskus voi tarvittaessa tarkistaa tilanteen
  • Vesi- ja vuotovahdit: vahdimme kodin sisäilmaa, ettei kosteutta keräänny ja pesukoneiden alla oleva vuotovahti myös ilmoittaa heti jos vesivahinkoa olisi tulossa
  • Murtosuojaus ja hälytyskeskuksen tuki: jos jokin hälyttimistä laukeaa, tulee ensin kodin sisällä varoituksia ja jos emme reagoi, hälytyskeskus soittaa meille.
  • SOS-painike talon sisällä josta pystyy lähettämään hiljaisesti hälytyksen Verisurelle niin että tarvittaessa kamerayhteys aukeaa
  • Ohjauspaneeli, josta voi asettaa osa- tai kokosuojauksen päälle ja muutenkin ohjata erilaisia toimintoja koodilla tai “avaimenperätägillä”
  • Tietysti kaiken kruunaava sovellus, joka juttelee näiden kaikkien sekä Yalen älylukon kanssa (ei enää hävitettäviä avaimia, hurraa!!!).

Video-ovikello ja ulkokamerat helpottavat arkea entisestään

Tänä kesänä teimme yhteistyötä varten muutaman päivityksen, jotta pääsemme testaamaan vielä laajemmin:

Miten Verisure-järjestelmä arjessa toimii?

Meidän laajalla Verisure-asennuksella ollaan saatu elellä kaikki järjestelmät onnellisesti unohtaen, aika paljon eri toimintoja sovelluksen avulla automatisoiden. Ollaan asetettu Verisure-sovelluksessa esimerkiksi aikarajoja, jolloin osasuojaus menee päälle (= jos joku yrittää sisään tai ulos, hälytys laukeaa) ja samoin sovelluksesta voidaan laittaa päälle kokosuojaus, jos se kotoa lähdettyä unohtui laittaa keskusyksikön kautta (jolloin kaikki liike talon sisälläkin laukaisee hälytyksen.)

On tullut myös testattua ihan ahkerasti että kaikki todellakin toimii, Verisuren hälytyskeskuksen ihmiset tuntuu jo ihan ystäviltä, haha!

Hälytyskeskus on soitellut meille tilanteissa, joissa ei olla itse huomattu aiheuttaneemme hälytystä tai ollaan huomattu mutta ei ole ehditty sitä vielä koodilla purkaa. Ihan hetki sitten laitoin yöksi vahingossa kokosuojauksen päälle ja mulle tuli soitto koska liikuin talon sisällä. Ei kun salasanaa kertomaan taas ja hommat jatkuu.

Myönnän myös joskus bailanneeni kavereiden kanssa yli meidän asettamien ilta-aikarajojen ja soittohan siitäkin tuli kun ulkona rampattiin.

Muutama viikko sitten heräsimme Insinöörin kanssa siihen että murtohälytys huusi. Paniikissa juoksimme katsomaan ettei ketään ollut missään, ja samalla minä vastasin hälytyskeskuksen soittoon. He kertoivat mistä hälytys tuli ja silloin huomasin unohtaneeni yhden oven ihan pikkuisen raolleen, ja tuuli oli sitä töytäissyt laukaissen tärinähälytyksen.

Siinä sen minuutin aikana ennen kuin hälytyskeskus meille kertoi mistä hälytys johtui, ehdin olla todella onnellinen että puhelimeni soi ja sain langan päähän kolmelta yöllä ihmisen, jonka ainoa tehtävä oli selvittää miksi hälytys meillä soi.

Kokemuksia Verisuresta – parhaat puolet

Mulle järjestelmä tuo tosi paljon turvallisuutta. Tieto siitä että erikoistilanteet saa jonkun minua enemmän tilanteen tasalla (ja vähemmän pöydällä tanssivan) huomion ja se otetaan hoitoon, lohduttaa. Ja jos olisikin oikeasti tilanne päällä eikä meistä kukaan vastaisi hälytyskeskuksen soittoon, tulisi lopulta paikalle ihmisiä fyysisesti tarkistamaan tilanteen. Tähän ei ole vielä koskaan tarvinnut mennä ja tietysti toivomme ettei tarvitsekaan!

Nimenomaan koko talon turvallisuus tulipalosta vesivahinkoon on meille ollut se iso juttu, murtojärjestelmä on mukava lisä jaaaa myönnän että on ihan kiva fiilis tietää ettei mitään käty-bileitä meidän talossa ilman meidän lupaa tai tietoa järjestetä. Tiedoksi vain, tuleva teinimme.

Mutta ehkä se isoin etu on arjen helpotus, joka tulee sovelluksen kautta. Etäohjattava älylukko ja sen hallinnointi sovelluksen kautta on niin paljon elämää helpottava asia ettei tosikaan! Koodit auttavat tarkkailemaan kuka on tullut milloinkin kotiin ja lisäksi niitä voi tehdä lisää vaikkapa siivoojille, alivuokralaisille tai sukulaisille jotka tulevat auttamaan lasten kanssa ja ne voivat olla vaikka vain hetken voimassa.

Verisure huoltotarpeet ja räätälöitävyys

Huolto on yksi asia lisää mitä ei tarvitse ajatella. Systeemi ilmoittaa heti jos jokin on vähänkin vialla. Sähkökatkoista saa tiedon samantien sovellukseen, paristojen vaihtotarpeesta samoin. Sen yhden ainoan kerran kun jotain oli oikeasti vähän vinksallaan (yksi ovi-ikkunavahti oli hiukan huonosti kiinni ja tuli ylimääräinen hälytys), tuli huollosta joku meille seuraavana päivänä ja hoiti kaiken nopeasti kuntoon.

Musta on tärkeää ettei näin ison järjestelmän päivittäminen ole meidän vastuulla, vaan kaikki tuotteet ja ominaisuudet kulkee yhden tahon kautta jonka tehtävänä on varmistaa että kaikki toimii.

Tässä kun systeemiä meille päivitettiin, saatiin aikamoinen infopaketti meidän uusista ja vanhoistakin ominaisuuksista ja huomattiin ettei todellakaan vielä käytetä ihan kaikkea mitä mahdollista olisi! Sovelluksen kautta voi lähes loputtomiin räätälöidä itselleen sopivaksi koko systeemiä ja vielä enemmän voisi automatisoida asioita.

Sovelluksessa löytyy myös esimerkiksi SOS-painike, joka toimii myös muualla kuin omassa talossa ollessa. Voin hälyttää vaikka hiljaisesti itselleni apua jossakin ihan muualla, sekin on jotenkin lohdullista – tuntuu että meidän perhe on hyvin suojattu, kaikkialla.

Tärkeintä meille loppupeleissä on se että järjestelmä on ja elää itsekseen ja kun mitään ei kuulu, kaikki on hyvin. Ja että jos jotakin hätää joskus olisikin, saadaan siihen samantien apua vaikka ei vielä itse edes tiedettäisi koko hädästä.

Alekoodi uusiin Verisure-asennuksiin

Jos teillä on kodin kattava suojaaminen mielessä, suosittelen ehdottomasti ainakin juttelemaan Verisuren kanssa! He osaa kertoa lopullisen asennus- ja palveluhinnan suoraan ensimmäisellä käynnillä.

Me ollaan oltu tyytyväisiä siihen että yksi hinta pitää sisällään kaiken: Verisuren tehtävä on vastata järjestelmän toiminnasta ja he hoitaa huollot, mahdolliset vartijakäynnit ja kaikki just niin kuin tarvitaan. Me vain ollaan ja elellään yhdellä kuukausimaksulla.

Uudet asiakkaat saa asennuksesta nyt 50€ alennuksen mainitsemalla koodin VALEÄITI. Tutustu täältä kaikkiin Verisuren palveluihin tai jätä tarjouspyyntö!