Kuinka mökki ostetaan

Omistamme nyt mökin. Ostaminen oli helppoa kuin heinänteko, ja samalla saimme hyvää reissuharjoitusta! Näin se menee:

Sopikaa mökin ostosta suvun kesken, idealla ”eiköhän tämä osata ihan keskenään hoitaa”. Huomatkaa sitten että paperit hyökkäävät päällenne kuin naiset alennusmyyntiin, ja hommatkaa lakimies taistelemaan sotaanne. Valitkaa sitten pari eri pankkia, joista yksikään ei tarkalleen tiedä, mitä kaikkia papereita tarvitaan. Pyytäkää, että pankit palaavat jokaisen paperin jälkeen uudella pyynnöllä, mielellään mahdollisimman vaikealla (kuten dokumentti, joka on niin vanha ettei musteesta juuri saa selvää). Varmistakaa vielä, että yksi kaupan osapuolista asuu Yhdysvalloissa, jolloin mukaan astuu valtakirjoja, notaareja ja pikakirjeitä.

Viikkokausia papereita pyöriteltyänne, sopikaa kaupantekopäiväksi suurta matkaanne edeltävä päivä, ja katsokaa ettei kaikki matkavalmistelut ole vielä valmiina. Tapaamisajan on hyvä olla keskellä taaperon päiväuniaikaa. Lähtekää kaupantekoon vähin, eli jo likaantunein vaattein (muut on jo pakattu), ilman minkäänäköistä hoitolaukkua. Pari vaippaa käsilaukussa riittänee.

Tehdessäsi kaupan ensimmäistä osaa ensimmäisessä pankissa, imetä yhtä lasta, sotke kassahenkilön pöytä kahvilla ja lahjontarusinoilla, ja katso että kummatkin lapset vääntävät sitä itseään vaippoihinsa, mieluiten äänekkäästi.

Kun sitten kannat päiväunetonta, kakalta haisevaa ja rajusti rimpuilevaa taaperoa kauppakeskuksen halki, on eduksi jos ne pukluiset housusi ovat lisäksi liian isot ja alkavat tippua jalastasi. Vievätpähän ainakin huomion pois imetyspaidastasi, joka on maidosta märkä, ja jonka kahvitahran vierestä pilkottaa imetysliivit vähän auki unohtuneesta aukosta.

Kaupanteon loppuvaiheessa voit hämätä taaperoa muumeilla, jolloin se huutaa innoissaan ”muumipappaaaa” keskellä pankkia täysin palkein. Allekirjoita ne sata paperia, joista et ymmärrä enää mitään, etkä jaksa univelaltasi yrittääkään. Seuraa vain muiden esimerkkiä ja toivo ettet juuri myynyt munuaisiasi.

Kun (mökki-?)kaupat on tehty ja vauvakin taas herännyt, voi olla hyvä idea viedä koko poppoo ruuhkaiseen ravintolaan syömään. Ruokaa odottaessa saatat muistaa, ettei taapero ole edelleenkään nukkunut päiväuniaan, eikä syönyt neljään tuntiin. Vauva haisee muuten taas, ja vaipanvaihtopiste on yksi vessakoppi, jonka oven kahva jää käteen.

Kun istut pöntön päällä imettämässä, toivoen ettei joku vangitse sinua sinne ovea sulkemalla, kuulet ehkä taaperosi huutavan väsymyksestä. Lahjokaa se jäätelötötteröllä, jonka viisaasti annatte sen käteen autolle kävelyn ajaksi. Ruokalappuna toiminee taas servietit sen unohtamanne oikean ruokalapun tilalla.

Sitten voikin alkaa itkuinen matka kohti kotia, jossa on edessä enää pienimuotoista pakkaamista (=kaikki) ja valmistelua (=kaikki). Onneksi öisin on hyvä säheltää.

Mutta hei: avaimet on taskussa, ja lainan sekä työn määrää kasvatettu taas oleellisesti! Hyvä me!