Motivaatio kohdillaan

Okei, en olisi arvannut ihan näin käyvän, kun tuon surkean paperilappusen askartelin. Tylsyydestä minä sen kai väkersin, kun ei meillä ikinä koskaan ole minkään valtakunnan tarratsydeemi toiminut. Kuvissa näkyvä ”viiva” viittaa edelliseen yritykseen lahjonnan ja kiristyksen metodeista. Hyvästä käytöksestä sai viivan ja kymmenestä euron. Ei paljon lämmittänyt.

Tällä kertaa lapset asetti palkinnon itse. Koska panokset meni aika reilusti yli euron luokan, piti ruutujakin olla paljon. Samoin itse tekemiset nostettiin aika korkean riman taakse. Kerroin säännöt moneen kertaan, ja korostin että tässä pitää sitten jo tosi paljon tehdä itse. Taisin unohtaa niin sanoessani, miten vakavasti Ykkönen voi jotkut asiat ottaa.

Iltatoimet hoidettiinkin erittäin, erittäin omatoimisesti. Sillä tavalla vihaisen aggression rajamailla, ettei saanut auttaa yhtään enempää kuin nopeasti ojentaa Kakkosen pyyhkeen, joka oli vähän liian korkealla. Nämä tyypit veti Ykkösen tiukassa johdossa, tarrankiilto silmissään itse seuraavat toimenpiteet onnistuneesti läpi:

1. Laittoivat kylvyn tulemaan. Myös nukelle.
2. Riisuivat kaikki vaatteensa.
3. Laittoivat tummat vaatteet pesukoneeseen (!) ja vaaleat pyykkikoriin (!!) Tähän ei edes Insinööri pysty.
4. Huusivat kesken kylvyn tarkennuksen ”pitääkö hiukset pestä?”. Armahdin.
5. Ykkönen pesi kuulemma myös varpaanvälit, mutta ”Kakkonen ei halunnut, kun sitä kutitti se”.
6. Pesivät hampaat (saatiin sentään tarkistaa).
7. Pukivat yöppärit.

Vaikka tähän kaikkeen meni aika reilusti aikaa, ne todellakin saivat tarransa. Saa nähdä toistuuko tämä enää ikinä, yleensä ei. Silti, oli tämäkin aika jees: meikä siivoili ja instaili sillä aikaa kun lapset hoisi itse itsensä.

Mainittakoon loppuun, että asiat joskus hieman vakavasti ottavalle Ykköselle tämä harjoitus oli ehkä vähän liikaa. Näin aloin epäillä siinä kohtaa kun se futistaklasi Kakkosen, joka yritti karata kylppäristä ennen kuin kaikki toimenpiteet oli suoritettu. Toisaalta, aika hyvän näköinen taktiikka. Toimi.