Oisko satasta piffaa?

Ystävät, tarvitsen apuanne. Taloapua. Tilanne on tässä tasan puoli vuotta tontin oston jälkeen suorastaan kliseinen. Kaikkeen on mennyt rajusti oletettua enemmän aikaa, ja budjetti on räjähtänyt aivan totaalisesti käsiin. Ollaan saatu vihdoin kaikilta naapureilta lupa rakentamiseen, joten voitaisiin jättää kuponki sisään ja aloittaa oikeat hommat noin kahden kuukauden päästä luvan kanssa, mutta.

Iso mutta. Sellainen noin sadan tonnin mutta.

Jostain pitäisi nyt löytää aivan tajuttomat kustannussäästöt tai aivan tajuttomat rahavarat.  Sen lisäksi että talosta tuli kellarin ansiosta mahdottoman suuri, yllätyksiä alkaa löytyä joka nurkasta jo suunnittelupöydällä. Noin niin kuin esimerkiksi pohjaveden korkeus on aliarvioitu parilla metrillä ja joudutaankin miettimään, miten rakennetaan talosta uima-allas; maanperustuskustannus nyt tietysti on ainakin tuplat alkuperäisestä, lupakustannuksia onkin hurjasti, naapureiden kanssa yhteinen muuri imaisee monta tonnia jne jne. Tällä hetkellä toteutuvalta näyttävä rahasumma (joka siis varmasti vielä kasvaa matkan varrella, niin kuin näillä on tapana) on ihan posketon. Joudutaan ihan aidosti laskemaan, voidaanko rakentaa koko taloa. Edessä on isoja valintoja: Kestääkö talous nyt ja huomenna tätä täysin naurettavaa budjettia vai vedetäänkö suunnitelmat isolla kädellä uusiksi?

Mitään ei voi kai oikein jättää poiskaan. Alla on muutama säästöehdotus, jotka ajattelin laittaa arkkitehdin katsottaviksi.

Hmm. Näyttäisi siltä, että pitää suunnitella koko talo uudestaan ilman kellaria (siinä menisi vierashuone, säilytystila, autotalli, kuraeteinen ja saunatupa), tehdä itse IKEAn avulla kaikki sisätilat (IIK EI) tai varautua siihen ettei seuraavaan viiteen vuoteen ainakaan matkusteta, osteta sushia tai vaihdeta sohvaa. Jos silläkään pärjättäisi.

Koska en ole kellaristani vielä valmis luopumaan, ajattelin nyt ensin listata tapoja saada mahdollisimman nopeasti lisää rahaa. Jos nyt vaikka edes viiskytätonnia alkuun. Näkisin, että seuraavaa voi tehdä:

1. Voisin ottaa iltatyöksi jonkin kovapalkkaisen taitojani vastaavan työn. Olen käsittänyt että bloggaajat saavat hurjasti rahaa?

2. Voisin ostaa kymppitonnilla ässäarpoja ja luottaa hyvään tuuriin.

3. Voisin myydä ainakin yhden munuaisen ja muita ruumiinosia. Olen elänyt ihan ok terveellistä elämää kuitenkin.

4. Voisin leikata Kakkosen kutrit ja myydä ne verkkokaupassa Japaniin.

5. No laitetaan mun ja Ykkösen hiukset sinne kans. Insinöörillä ei oikein ole mitään, millä osallistua.

6. Voisin osallistua BigBrotheriin ja voittaa. Koska mä voitan ne kilpailut, joihin osallistun. (Onko BB vielä olemassa?)

7. Voitaisiin myydä kaikki nykyinen irtaimisto. Mitähän saisi viisi vuotta vanhasta vain vähän rikkinäisestä kuivausrummusta?

8. Voisin perustaa dinosauruspuiston.

9. Voisin aloittaa rahaketjukirjeen. Ne oli kovia hittejä ysikytluvulla.

10. En ihan tiedä miten pyramidihuijaukset toimii mutta saleen osaisin. Voitanhan kaiken.

11. Tai sitten TE voisitte maksaa kellarin! Laskin että jos jokainen teistä laittaisi edes 5€ (hirmu vähän!) likoon, oltaisiin ihan hyvässä tilanteessa. Rahat voi laittaa osoitteeseen valeaidin@gmail.com tai sitten MobilePaylla. Ihan miten teille sopii.

12. Mulla on ihan hyvä kroppa vaikka tissit on jo menny. Just sayin.

Ei täs. Mennään Turkuun ja juhlistetaan kymmenvuotiasta Myssyä, ja mietitään näitä asioita vaikka sitten huomenna vähän luovemassa tilassa. Tarjoaisikohan joku mulle illan juomat…