Pullohengittelyä ja Ugi

Kävin lääkärissä kuulemassa että olen luulosairas. No okei, ihan sairassairas, mutta ainakaan (vielä) ei ole keuhkoputkentulehdusta. Lääkärillä oli ihan kivasti empatiaa ja liuta hyviä vinkkejä: lepäile, syö sinkkiä, suihkuta sitä nenäänkin, ota multivitamiineja, syö hunajaa, ja hengittele pulloon.

Say what? Mihin pulloon? Hänelläpä oli oikein printti antaa mukaan. Että tommonen, hae apteekista:

Apteekkari katsoi paperia kuin niin sanottua halpaa makkaraa. Että tuossa näyttäisi olevan pullo, jossa on vettä. Ei meillä sellaisia ole. Että voithan sä tehdä sellaisen vaikka koton…tai siis, ei meillä ainakaan tollasia ole.

Minä siinä sitten miettimään että mitäs nyt. Kun keino vaikutti kuitenkin ihan nohevalta, mutta kun ei meillä kyllä taida mitään pulloa olla. Pohdittuani asiaa vielä kotona hetken aikaa ankarasti, Buranan ja sinkin voimalla, keksin sen.

”Mittaa 8-10cm lasiin. Yleensä 24cm on sopiva määrä”

There, I solves it.

***
Sitten Tammihaasteeseen!

Tänään vuorossa on miespuolinen hahmo, koska Ugilla on tänään synttärit. Ugille, eli nyt 64-vuotiaalle isälleni, tahdon sanoa, että olet mahtava tyyppi, aina takuuvarma viihdyttäjä lapsille ja muullekin kansalle. Olet empaattinen ja liikuttavan huolissasi minun pienestä yskästä, vaikka toisaalta luotat minuun ja uskot että selviän aina kaikesta. Niin minäkin uskon, koska olette opettaneet niin. Olen lisäksi oppinut sulta paljon tärkeitä asioita elämään, kuten ikuisen optimismin, rakentavan hotellivalittamisen taidon, miten tiilejä tehdään, että paska ei valu ylämäkeen sekä miten lapsi laitetaan illalla nk. unipakettiin. Tiedoksesi, että sitä vaaditaan meiltä nykyään joka ilta. Kaikesta tästä hyvästä annan jopa anteeksi sen, että näytän jo nyt ihan sinulta.

Hyvää syntymäpäivää ”G eli isi :)” ja usko pois – olet sinäkin jo aika elari meidän nuorempien silmissä!