Ruuhkaa, selkävammaa ja jääralleja

(Teksti sisältää oravannahkakauppojen mainontaa) 

Tulppa auki ja nyt tulee koko ketsuppipurkki kerralla. Viimeisen viikon aikana olen:

…tehnyt kerran ruokaa. Loppuviikko on tainnut mennä eineksillä, kiitos Ruuhkavuodet 2016!

…yrittänyt opetella Hesarin tarjoamaa kasvatuskoulutusta, mutta yksi pieni kyssäri: mitä hyötyä siitä on jos minä jätän huomioimatta, kun sisko kuitenkin aina huomioi?

…seurannut muutenkin varmasti yleisiä kasvatusohjeita, sillä erään pitkällisen ”miksi”-keskustelun jälkeen Ykkönen osasi tänään uimahallissa kertoa kovaan ääneen, että

”äiti mä tiedän että naiset ja miehet on siksi eri pukkareissa, että jos ne on vierekkäin alasti niin voi tulla lapsi”. 

Jos tarvetta on, minut voi palkata puhumaan lapsille seksistä.

…istunut autossa 15h (Hki-Tahko-Hki) kipeällä selällä. Kiitoksena tästä ja muutamasta muusta laiminlyönnistä selkä on nyt siinä kunnossa, ettei istumista tarvitse harkita.

Selkään auttoi varmaan myös se, että pelasin taas yhden huippujännän korismatsin (seitsemän sekuntia ennen ottelun loppua Anu pussitti kolmosen ja voitettiin pisteellä, voitteko uskoa! Ette voi mutta totta se on! Kiinnosti tai ei, teidänkin täytyy nyt olla todella fiiliksissänne! GO Sukkikset!!!), taitoin siinä nilkkani ja tein tämän jälkeen vielä yötä myöten töitä.

…harmillisesti en ole voittanut lotossa sataa tonnia, vaan olen jokseenkin ennalta-arvattavasti suunnitellut talon uudestaan ilman kellaria. Eka olin ihan et nyyh, mut sit olin ihan et hei tää onkin parempi kuin ennen. Sormet ristiin, ettei kaikki säästöt ole taas poltettu johonkin omituiseen näkymättömään kuluerään!

…en kuitenkaan onneksi taaskaan siivonnut, koska Freska*. Aah.

…päivystänyt Oot niin ihana:n pisteellä ja kuullut teiltä taas kymmeniä uusia ideoita, kiitos!

…syöttänyt lapsille maitohappobakteereita kaksin verroin. Ykkösen tarharyhmästä puolet oksensi ke-to välisenä aikana. Se on muuten ihan fine, mutta tiedoksi muutamalle tuhannelle ihmiselle, että me kyllä tullaan huomenna Robinin keikalle (!!!!!), vaikka se tarkoittaisi omaa oksennuspussia.

…ajanut vähän vielä lisää. Kun 15h ajamista ei riitä, ajelin sitten kuitenkin siellä Tahkolla vielä kolme tuntia lisää, jäärallia! Ostettiin lankomiehelle kolme vuotta sitten 30v lahjaksi jäärallimeiningit, ja vasta nyt jäätä oli riittävästi että Aaltonen Motorsport* sai radan rakennettua. ja oli kuulkaa kyllä odottamisen arvoista. Ensin painettiin ihan kamalilla (okei okei ihan hauskoilla) takavetoisilla bemareilla kartiorataa, sitten luisteltiin Focuksilla kunnon rallikiertoa ja loppuun päästiin vielä kummallakin menopelillä ihan oikealle jääradalle kisailemaan.

Aivan älyttömän hauskaa touhua kaiken kaikkiaan, vaikka ne hiton raskaasti käänneltävät bemarit vähän kyynärpäitäni murjoikin. Ja se yksi kaarre saattoi saada suusta suunnilleen seuraavanlaisen lauseen ”V***n v***n v***u kun tää v***n kaarre ei vaan onnistu”. En kerro kenen suusta. Todettakoon myös, että tiedän mistä lapset ovat perineet matkapahoinvoinnin. Yöks. Sain kuin sainkin laatan silti pidettyä sisällä ja kurvit haltuun! Aaltosten ajon aikana antama opetus oli sitäpaitsi hyödyllistäkin: kotimatkalla jäinen luistelu ei tuntunut juuri missään kun takalistossa oli hyvässä muistissa dynaamisen painonsiirron lait. Aaltoset päivystävät vielä maaliskuun loppuun Tahkolla, joten jos siellä päin lomailette, käykää ihmeessä kokemassa vauhdin hurma!

Ja lopuksi mainittakoon vielä, että tällä viikolla olen…
…kirjoittanut mielessäni useita eri blogikirjoituksia, ja pyöritellyt Tärkeitä Aiheita, joista en nyt muista yhtäkään. 
Nämä mielessä korkkaan nyt oluen ja katson, miten sisäinen sanasepponi innostuukaan, kun se saa olla ihan yksin kotona. 
* Tähti merkkaa oravannahkaa, eli pientä alennusta mainitusta palvelusta, mainintaa vastaan.