Siivousmartta tässä hei

Mitä tekee aito ja oikea kotiäiti lasten nukkuessa yhtä aika päikkäreitä? Siivoaa, tietenkin.

Vaihtoehtoina olisi toki ollut myös nukkuminen, keksit, blogi tai kaikkien näiden yhdistelmä. Sen sijaan se saakelin kevätaurinko vilautti jo sadatta kertaa noita synttärijuhlien jälkeisiä tahroja lattiassa, joten tartuin mopinvarteen.

Onneksi siivoaminen on nykyään astetta mukavampaa, muutaman oleellisen parannuksen myötä. Nykyään on ensinnäkin kivilattiat siellä, mihin pahimmat loat lentää. Niiden puhdistaminen on hieman eri asia kuin vanhojen isorakoisten puulattioiden. Hups vaan ja puurot on pois. Toinen helpotus on nuo kaksi pientä apuria. Tai lähinnä se, että siivoamisesta on tullut jo ohjelmanumero, jolla saa Ykkösenkin pois pahanteosta ja iPadista hetkeksi. Kolmas helpotus on tietenkin oikea välineistö. Ja koska teitä nyt varmaan ihan hirveästi kiinnostaa, esittelen teille minun eli laiskan siivoojan parhaat ystävät:


1. Fairy pumppupullossa. Hyvästi limainen pullonsuu vaikeasti avattavine korkkeinesi, tämä on rakkautta.

2. Myrkyttömät pesuaineet. Nyt voi pestä kaikki paikat puhtaaksi, vaikka perässä kulkee neljällä raajalla etenevä nuolija, tuo maistelun maisteri. Puhdasta tulee silti (jopa helposti), ja tuoksukin on muuten parempi kuin ”perinteisissä”. Methodin pesuaine tuli meille testiin ihanasta Siivouskaupasta, joka saa paatuneimmankin pölypalleroiden kasvattajan innostumaan siivouksesta. Method on entuudestaankin tuttu ja tykätty, mutta tämä kyllä räjäytti potin ja syrjäytti oikeastaan kaikki muut talouden pesuaineet. Paitsi ton Ecoverin lattiakaman, joka sekin on ollut oikein hyvä. Saman merkin pyykinpesuainetta en ostanut uudestaan.

3. Hyvä imuri, joka ei ärsytä silmää. Ihannetilassa tämä voisi asua esillä koko ajan, jolloin sen käyttöaste nousisi huomattavasti. Nyt se kyllä asuu kaapissa leikkikeittiön ja muiden tärkeiden asioiden tieltä pois.

4. Rikkalapio, joka myöskään ei ärsytä silmää. Koska kaapissa asuvaa ei käytetä.

5. Valmiit pyykinpesuainetabletit. Eivät todellakaan pelasta maailmaa, haisevat hirveän voimakkaasti ja ovat varmaan aika vaarallisia lapsiperheessä. Mutta nämäkin kolme sekuntia, jonka voitan ajassa, ja etenkin se pullon kanssa lotraamisen puuttuminen ovat ihania.

6. Värinkerääjäliina. Mikä valko- ja kirjopyykki? Nyt saan luvalla tehdä minulle niin rakkaita melkein valkoinen ja suunnilleen punainen -koneellisia. Tämä ihana pieni pyyhe pelastaa kaiken. Se oli ensin valkoinen, nyt se on kymmenien pesujen jäljiltä luotettavan monivärinen. Vaatteet ei.

7. Kuivausrumpu. Tämäkään ei pelasta maailmaa, mutta pelastaa kyllä minut ja parisuhteeni. Love you!

Ja vesilinnulla heitän tätä häälahjaksi saatua rikkaimuria.

Kyhjötä sinä siellä nurkassa vaan.

Se on kaunis ja kätevä ja kaikkea – paitsi ettei se ikinä toimi. Kärsii varmasti huollon puutteesta, mutta on se perkele kun ei ikinä vedä vaikka kuinka tyhjää ja pesee. Ja samaa kuulen muiltakin ko. laitteen omistajilta. Vanha kunnon kihveli toimii paremmin.

Sitten on niitä kaikenmaailman mikroliinoja ja robotti-imureita, mutta mä en ole jotenkin niiden käytöstä ikinä saanut suuria kiksejä. Kertokaahan omat parhaat vinkit siivouksen helpottamiseen tai vähentämiseen! Yksi hyvä vastaus on mies pois kotoa: yksi aikuinen tuottaa huomattavasti vähemmän sotkua ja pyykkiä, huomaan.

P.s. myydään halvalla hyvä rikkaimuri! Kiinnostuneita?

P.p.s. äkilliseen siivousintoumaan saattaa vaikuttaa tänään hoitajaksi saapuva äitini. Pakkohan se on edes esittää, että tytär on oppinut jotain. Sillä aikaa kun äiti koluaa nurkkia, minä menen treenaamaan, ja siitä kirjoitan ihan heti seuraavaksi, tai itseasiassa parhaillaan!