Suosikkilastenohjelmat. Not.

Ah, lomapäivä. Herätys puoli yhdeksän (koska lapseni ovat täydellisiä), sohvalle pötköttämään ja – aaaaargh haluan töihin. Koska olin unohtanut lastenohjelmat. Ihan vain muutamia esimerkkejä kertoakseni:

Katti Matikainen
Myöhäispubertiteettiä elävä, äänenmurroksesta kärsivä kokapää tekee typeriä asioita ja lisää kaikkiin sanoihin mukasukkelaa mau-etuliitettä. Olen sitäpaitsi aina inhonnut raidallisia legginssejä ja se koira on vaan ärsyttävä.

Mimi&Kuku
Yksi on jossain vielä Matikaista pahemmassa kokapilvessä ja toinen vaikuttaa koko ajan saavan orgasmin ruoasta. Mikä eläin toi Kuku on olevinaan? Sekopääleijona, baaripuuma, happorasta? Hah, mitä näenkään?? Raidalliset legginssit!

Mansikka-Marja
Sama vika kuin sillä koka-kissalla; jokaiseen väliin pitää tunkea jotain marjaisaa sanottavaa. Uskokaa kun sanon, se ei ole mesi-hauskaa. 

Kaapo
Täydellinen lapsi, joka nyt vain sattuu olemaan vielä neljävuotiaana sekä kalju että ärsyttävä. Ihannekombo. Miksi puolet ruuduista on koristeltu ”unelmasumulla” reunoista? Onneksi sentään tämän huomautuksen jälkeen et tule enää huomaamaan mitään muuta.

Kaikki vanhemmat
Ohjelmasta riippumatta sietämättömän hyväntuulisia, empaattisia, rauhallisia, organisoituneita ja onnellisia. Ja ne osaa tehdä minkä vaan kakun. Anteeksi vain arvon ohjelmantekijät, mutta minkä mallin te oikein annatte minun lapsille oikeista vanhemmista?

Listaan meinasi joutua Pikku Prinsessa, koska omg miten ärsyttävästi se pirpana puhuu. Ja miksi sillä on aina yöpuku? Mutta muutaman pakollisen jakson jälkeen huomasin sen sentään olevan uhmaikäinen idiootti, jonka jäljiltä on ollut yllättävän monta kertaa helppo sanoa ”Muistathan miten Pikku Prinsessakin luopui niistä pienistä vaatteistaan?”.

Onneksi edes Kakkonen viihtyy paremmin asiallisten lastenohjelmien parissa: pieruhuumorin Late Lammasta ja slapstickiä viljelevää Vaaleanpunaista Pantteria saa mun puolesta katsoa aina.

Onko vinkkejä ohjelmista, joista äiti tykkää ja lapsetkin suostuu katsoa?

P.s. Tästä kaikesta olisi voinut repiä vähän analyyttisempaakin kirjoitusta, johon liittyy ainakin se, että myös lapset saavat televisiosta epärealistisia ihannekuvia elämästä. En tykkää. Mutta koska on loma, ja on ruostunut bloggaaja, saatte tyytyä tähän pikaiseen aamu-urputukseen.