Suuri Kesäloma-ahdistus 2012

Taas se tuli, jokavuotinen mitämetehdäänkesälläjokaonjokohtaohi -kesäloma-ahdistus. Tänä vuonna (suunnittelematon) loma ahdistaa ihan erityisen paljon, muutamasta syystä:

  • Päiväkoti menee juhannuksena kiinni kesäksi
  • Insinöörin loma alkaa siitä vasta neljän viikon päästä
  • Juhannus alkaa neljän päivän päästä
  • Me ei tiedetä vielä mitä tehdään silloin

Se hiton juhannus. Se on ihan kohta. Tarkoitus olisi mennä sille omalle uudelle mökille, mutta se pitäisi sitä ennen ostaa. Vain pari pientä muuttujaa siis vielä mutkina matkassa.

Ja satuitteko huomaamaan, että lähes koko heinäkuun, sen perinteisen kesälomakuun, olen yksin kahden lapsen kanssa? Kiitos Ameriikan reissun, joka syö kolme viikkoa lomasta ja pakottaa Insinöörin kesäloman alkamaan myöhään. Aivan, Ameriikan reissu. Edessä on siis myös paaaaaaljon matkustamista kahden pienen lapsen kanssa.

Jos unohdetaan Juhannustuska ja Reissuhelvetti, edessä on aika pitkä tee-se-itse-kesäloma, johon on keksittävä jotain kivaa tekemistä. Aiomme nimittäin teeskennellä että meillä on loma, vaikka Insinööri viettääkin siitä aina 8,5h päivässä työpaikallaan. Jotta tämä vaimo ei vaipuisi lohduttomaan masennukseen kesän aikana, olemme tehneet listan asioista, joilla huijaamme itsemme kesälomamoodiin pelkästään kauniiden kesäiltojen ja viikonloppujen avulla. Asiat, joita voimme ja aiomme tehdä, on isketty liitutaululle muistutukseksi. Sieltä löytyy todennäköisesti paljon risusavottaa, mutta myös Lintsiä, Korkeasaarta ja veneretkiä.

Onko vielä lisää loistoideoita lapsiperheen kesäaktiviteetiksi pääkaupunkiseudulla? Etenkin sadepäiviksi?