Suuri reissupohde

Nyt on se hetki kesästä, jota aina vähän pelkään. Loman toinen eli viimeinen puolisko. Vaikka kuinka yrittäisin, tässä kohtaa alan aina miettiä pessimistiskyynisesti, että kohta se on ohi. Vaikka meillä uskotaan vankasti Katjan perheen tavoin suunnitelmien puuttumisen ihanuuteen, tämä on joka vuosi se viikko kun alan suunnitella. Että mitäs tällä loppuajalla vielä tekisi, niin että saisi “kaiken irti”? 

Ensinnäkin, sain tänään ison älynväläyksen. Tämä yhdessä hengailu vailla tekemistä on se kaikista suurin kaikki irti. Mutta tämä keli ei nyt ihan auta. Se vähän laittaa miettimään jotain muutakin kuin pelkkää sadetta pitelevää yhdessäoloa, niin hienoa kuin se onkin.

Loppulomasta tiedetään tämä: Olemme nyt mökillä, lähdemme huomenna kotiin. Insinööri lähtee perjantaina reissuun, jolta palaa vasta tiistaina. Keskiviikosta sunnuntaihin on siis vielä hyvää suunnittelematonta loma-aikaa.

Sen haluaisin nyt tietysti suunnitella kuoliaaksi. Koska loma on ollut lähes pelkästään mökkeilyä ja kotona hengailua, mieleni minun tekisi hypätä vielä yhdelle pienelle miniminilomalle jonnekin ihan muualle. Rahaa ei nyt olisi tähän mitenkään hirveästi polttaa, joten mikään viiden päivän äkkilähtö aurinkoon tuskin onnistuu. Eikä myöskään se keksimäni älynväläys New York, joka ei toimikaan kun muistin etten osaa kavaltaa rahaa.

Näin äkkiseltään mieleen ponnahtaneita vaihtoehtoja ovat:

  • Hanko: Nähnyt monta kertaa purjehtijana, mutten kertaakaan turistina. Toimiiko jos ja kun on sadesää? 
  • Tampere: Harvoin turistina ja ystäväperheen kutsu taloa katsomaan polttelee taskussa. Olisiko Särkänniemi, kivoja rafloja, Tammerkoskea? 
  • Ahvenanmaa: Loki sai mut vähän innostumaan, pitäisikö sitä mennä tänne vaikka pyöräilemään? Tai autoilemaan? Siellä kai paistaa aina aurinkokin? 
  • Pärnu: Villi ulkomaakortti. Pelkkää hyvää kuullut puhuttavan, mutta taas tämä sadekysymys. 
Villi kortti nro 2.
Nyt anelen, antakaa lisää vaihtoehtoja! Turku on jo vanha tuttu ja sinne suunnataan ehkä jo viikonloppuna. Berliinit, Lontoot, Köpikset ja muut edes näennäisesti lähellä olevat on nähty ja ovat kalliita. Tai en minä tiedä, ehdota sinä! Mihin SÄ menisit, jos aikaa olisi viisi päivää, rahaa ei kauheasti, mutta seikkailuihin tekisi mieli? Jopa roadtrip suunnitelmat toiminevat kun oksennuksia ei enää niin satele. 

Lomahaasteesta päivä 20/30 suoritettu. Haasteessa kirjoitan loman aikana (3.8. saakka) vähintään yhden kirjoituksen per päivä.