Esittelyssä pienten kevätvaatteet vaihteleviin olosuhteisiin

Kaupallinen yhteistyö Polarn O. Pyret

Terveisiä Suomen keväästä, joka me aloitettiin jo helmikuussa tänä vuonna! Täällä Espanjassa on ollut hyvin tuttua säätä ensimmäisten viikkojen ajan: joinain päivinä tosi kylmää ja navakka tuuli, toisina auringossa yhtäkkiä läkähdyttävän kuuma. Pakkasin pienille onneksi aika viisaasti matkaan mukaan aika lailla kaikki ulkovaatteet mitä löytyi ja ne ovat olleet tosi hyviä! Kerrankin voi sanoa olleen sellaiset olosuhteet että kerrospukeutuminen on ollut avain onneen.

Sveitsissä lasketeltiin pakkasessa, Espanjassa on suojauduttu myrskytuulelta ja pientä sateen uhkaakin on matkalle osunut. Minähän olen yleensä niin laiska että suosin yhtä vaatetta kerrosten sijaan, mutta nyt meidän matkalla lämpötilat ovat kyllä vaihdelleet niin paljon että näistä kerroksista joka ikinen on ollut hyödyllinen. Mitä matkaan sitten lähti ja mitä ollaan käytetty?

Leikki-ikäisen (3,5v / n. 105cm pitkä) kevätvaatteet

Kolmosen kevätvarustusten kulmakivenä on ollut kauniissa petroolin sävyssä kevyttoppatakki, joka suojaa myös pieneltä sateen pisaralta. Kevyttoppatakki on nimensä mukaan kevyt, lämmin, mukava eikä hiosta vaikka yhtäkkiä olisikin vähän lämpimämpi. Se on helppo nakata varmuudeksi matkaan ja kestää hyvin myös konepesua, ollaan testattu useamman kerran, kiitos vain take away -jätskit.

Kevyttoppatakkia on käytetty kaikkialla läpi Euroopan suunnilleen asteissa -3-+15. Takki on kokoa 104, mutta voisi olla 110 – minusta näissä koot on ainakin hihojen pituuden osalta sillä tavalla nafteja että kokoa isomman voisi kokeilla ottaa jos on kahden välillä!

Kylmemmälle kelille (Sveitsin huippu) lisättiin kevyttoppiksen alle tutut ja turvalliset merinovaatteet viime syksyltä eli aluskerrasto sekä astetta paksumpi villahaalari. Viimeiseksi tuulensuojaksi laitettiin PO.P WEATHER PRO® kuoritakki, joka säilöö hyvin kevyttoppatakin tuoman lämmön ja pitää kylmää poissa.

Vaikka vaatteita oli tässä paljon, ei kokonaisuus käynyt yhtään raskaaksi (toisin kuin päiväunien poisjättäminen ja muut tahtoikäisen asiat). Huputon ja ohut kevyttoppatakki sujahtaa kuoritakin alle hienosti (sen saa myös nepparilistalla takkiin kiinni!) ja laadukas merinovilla on jo itsessään kuin toinen iho. Lasketteluhommissa pistettiin vielä viime talven henkselitoppahousut jalkaan.

Kun kelit ovat lämmenneet, ollaan vaihdettu kevyttoppatakin tilalle pelkkä PO.P WEATHER PRO® kuoritakki. Se lämmittää yllättävän paljon, ainakin jos sitä pitää trooppisessa perhospuistossa päällään houkuttimena lentäville ystäville!

Kuoritakki on myös meidän virallinen sadetakki, sillä se kestää vettä täysin. Suomen kevääseen suosittelen ehdottomasti saman sarjan henkselikuorihousuja. Housut pitävät täysin vettä nekin ja ovat joustavan mukavat päällä, sekä kestävät hyvin kulutusta. Talven hiekoituksen jälkeinen kevätasvaltti ei ole näille kummoinen vastus!

 Pipona on ollut viime vuoden raitapipo, jota myös pikkuveli on saanut lainailla, hanskoina puuvillasormikkaat tai lasketellessa ihan toppaa. Tänne Espanjaan en pakannut mukaan meidän vedenkestäviä PO.P WEATHER PRO® -hanskoja, koska anteeksi nyt vain mutta täällä ei ole pakko ulkoilla jos joskus sattuukin satamaan.

Jos ostat vain yhden:
Suomeen ottaisin reilussa koossa (mutta ei liian isossa ettei ole vahvikkeet yms väärässä paikassa) PO.P WEATHER PRO® kuoritakin ja -housut, joiden alle voi lisätä haluaamansa lämpöä. Setti kestää hyvin kulutusta, vettä ja käyttöä ja on erittäin toimiva maaliskuusta marraskuuhun, hihansuita voi pienentää takin ollessa vielä reilu. Ja näiden värit olivat tänä keväänä niin mielettömät että valinnan vaikeutta on edessä, sanon!

Vauvan (1v, pituus 80) kevätvaatteet

Myös Nelonen pääsi osaksi meidän takkijengiä ja on rokannut viime syksystä käyttämäänsä koon 80 takkia lähes päivittäin. Tämä on mun lempparivaate pukea hänelle, se on niin helppo! Vauva osaa jo itsekin laittaa kädet kumpaankin hihaan (eikä vastustele!), vetskari menee helposti paikalleen ja pehmeästi kiinni. Tämä on yllättävän tärkeä ominaisuus rimpuilevan pienen kanssa. Takki on loistava vaunuissa, joissa on käytössä jokin jalkapeite tai -pussi ja sen avulla on haalaria helpompi säädellä lämpöä jos tuleekin lämpimämpi hetki.

Jos olemme suunnanneet johonkin missä tiedän Nelosen pääsevän maahan möyrimään, olen valinnut päälle mielettömän pehmeän softshell-haalarin, joka kestää pientä kosteutta ja hankausta hyvin.

Haalari meillä on koossa 80 ja täytyy sanoa että olisi pitänyt ottaa isompi! Haalareissa vauvan lahkeet nousee helpommin ja huomaan että 86 menisi nyt ehkä paremmin / pidempään, voi toki olla että meidän tyypillä on vain pitkät jalat kun takki on kuitenkin koossa 80 just nappivalinta.. Softshellista oli kevääksi ihania kuoseja, mutta Insinööri valkkasi meille itsevarmasti tämän hiekan sävyisen ja se on kyllä ollut todella suloisen kaunis.

Haalarissa on kiva nukkua vähän viileämmissä olosuhteissa lämpöpussin alla ja haalarin kanssa on myös helppo kantaa vauvaa (takki voi olla liukkaan tuntuinen). Haalarin aionkin pukea päälle jos lähdemme kylmille vuorille vaeltamaan.

Muuta sitten ei tarvitakaan eli näillä kahdella on menty! Väliin on lisätty merinoa, jos on ollut kylmempi, tai trikoopipon sijasta laitettu merinovillainen kypärähuppu joka pitää tuulen ja vilun pois kaulalta.

Jos ostat vain yhden:
Softshell-haalari on ihan ehdoton. Nimenomaan tämmöiselle jo maassa möyrivälle softshell on minusta parempi kuin perinteinen windfleece, koska softshelliin ei tartu esimerkiksi hiekka yhtä hyvin. Valitse kaunein kuosi ja reilu koko ja voit laittaa alle vaikka villahaalarin ja käyttöikä on tosi pitkä! Muistutan vielä että koska PO.Pin vaatteissa on laatu kohdillaan ja siksi tosi pitkä käyttöikä, niitä löytyy myös valtavan hyvin käytettynä ja on todellakin suositeltavaa ostaa käytettyä aina kun voi. Kannattaa tsekata myös PO.Pin myymälöiden 2nd hand rekki aina siellä vieraillessaan, siellä saattaa olla jopa menneiden vuosien lempparikuoseja tarjolla. Sinne voi myös viedä kaikkia omia vanhoja PO.P vaatteita myytäväksi!

Jos taas uusi ulkovaate on ostettava, voit aina lohduttaa itseäsi sillä että kun pidät vaatteesta hyvää huolta (täällä vinkkejä siihen), vaate löytää varmasti monta uutta käyttäjää pitkän elinkaarensa aikana ja saat siitä todennäköisesti myös aika hyvin hinnan myydessäsi sen eteenpäin.

4 Kommentit

 • Maike

  Kiitos hyvistä pukeutumisvinkeistä! Kerrospukeutuminen on taitolaji. 😅 Nuo 3 veen vaatteet on superkauniita. Ikävä kyllä painivat budjettiin ulkopuolella, joten haaveilen vain…

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Onneksi näitä löytyy tosi hyväkuntoisia käytettynä!

 • Iida

  Käytännöllisyys, kestävyys ja laatu on kyllä näissä omaa luokkaansa.
  Ostin meidän pienelle windfleece-haalarin, kunnoltaan kuin uusi ja yllätyin todella että siellä oli jo kolme aiempaa nimitarraa!
  Seuraavan koon kuorihaalari – myös käytettynä hankittu – on jo odottamassa. 😊 Niin hyviä kerrospukeutumiseen, mekin asutaan meren rannalla missä tuulee aina, on yleensä melko leutoa mutta joskus myös pakkasen puolella, ja tietty sateen mahdollisuus on aina läsnä 😅🇬🇧

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Vanhat nimilaput on kyllä laadun tae jos jokin, niitä on ihana löytää! <3

Tämän viestin kommentit on suljettu.