Tukisukkia ja jättipotkuja – Raskausviikko 22

Raskausviikko 22

Nyt pitää tarkistaa jo jostain sovelluksesta, mikä viikko on oikeasti menossa. Kyllä, taidamme olla jo viikolla 22, ihan älytöntä!

Olen edelleen onnellisessa pöhnässä rakenneultran jäljiltä. Tuntuu jo tosi luontevalta sanoa että meille on tulossa neljäs lapsi. Nimipohdinnat kiihtyvät, meillä oli koko ajan vähemmän nimiä pojalle varastossa.

Ehkä ei kuitenkaan lasten uuden työnimen mukainen Pallo-Masi, mutta jotain muuta kivaa ja lyhyttä?

Palloltahan tuo maha todella jo näyttää. Vertailen edellisten vauvojen kokoja rakenneultrasta ja ensimmäistä kertaa vähän jänskättää – tämä tyyppihän on reilusti isompi kuin kaikki kolme aiempaa ja heidät on silloin mitattu vieläpä myöhemmillä viikoilla.

Nytkö mullekin tulee se ensimmäinen nelikiloinen vauva ja mahtuuko se ulos? No kaipa se mahtuu, nämä ladut on jo aika lailla valmiiksi aurattu jos tiedätte mitä tarkoitan.

Tämä iso vauva potkiikin jo siihen malliin että massaa löytyy. Nyt alkavat ne sellaiset Koko maha heiluu – töytäisyt, jotka eivät todellakaan jää keneltäkään huomaamatta. Jopa Kolmonen tuntee potkut kun se pötköttelee sylissäni. Kerran se pelästyy niin että haluaa sylistä pois ”se vauva potkii minua”.

Palataan sitten aiheeseen, joka viime viikolla jäi kesken: ne suonikohjut. Mulla on aina ollut oikeassa takareidessä aika muhkeaa suonistoa, joka raskauksien aikana tietysti paksuuntuu entisestään. Mutta tällä kertaa se on oikeasti aika ikävän tuntuinen: tuo painetta, särkyäkin vähän välillä. Tuntuu että pitäisi nostaa jalka ylös.

Ja mikä hauskinta, tällä kertaa suonen kohjuilu toistuu myös jossain tuolla alushousujen alla. Kyllä se vain kuulkaa on mahdollista että on suonikohjuja häpyhuulissa, emättimessä, kuulemma jopa kohdunkaulalla. Pyllystähän ne on ja pyllyssähän niitä voi myös olla, tuttavallisella nimellä peräpukama! Jaiks. ”Raskaus ei ole sairaus, mutta” mietin aina kun itselläni joku paikka kol0ttaa.

(Näistä keräsin muuten teiltä omia kokemuksia ja jahka tukisukkaostoksiltani ehdin, kirjoitan teidänkin nähtäväksi mistä kaikesta muusta ihanasta kanssaodottajat kärsivät!)

Hankin ensimmäiset tukisukkaparit. Se onkin muuten suo, josta ei helpolla eikä halvalla selviä. Annan vain sen ohjeen, että asiassa kannattaa ehdottomasti suosia ammattilaista, ei internetin mielipidettä. Sillä tässä pelissä on oikeasti vaarana hommata vääränlaisia välineitä ja välineitä nämä nimenomaan ovat. Omani kiskon joka aamu jalkaan ennen ylösnousemista ja pärjään.

Etsi siis itsellesi joku hyvä kauppa jonne marssia sisään ja kysellä! He auttavat ja mittaavat kaiken puolestasi (mutta siihen sisäiseen suonikohjuun ei mitkään tukisukat auta, valitan).

13 Kommentit

 • Nimetön

  Heh,hyvin mahtuu,just kesällä pykäsin 4,4 kilosen!ei tuntunu missään:D

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Sitä kohti siis! 💪🏻

   • A

    Mä olen myös harrastanut näitä nelikiloisia vauvoja (kaikki kolme kpl)🙈
    Vinkkinä voin kertoa, että ei se paino haittaa, vaan päänympäryksellä on väliä. Ikävä kyllä omani ovat myös isopäisiä, viimeisin reippaasti yläkäyrillä. Olisi täytynyt parisuhteen alkuaikoina kiinnittää tarkemmin huomiota miehen pään kokoon, ehkä olis päässyt helpommalla synnärillä 😁

    Kun nyt päästiin asiaan, niin syy sille, miksi lapsilukumme jää kolmeen ei kuitenkaan ole lasten koko. Kärsin viimeisessä raskaudessa peräpukamasta, johon tuli kahdesti kipeä verihyytymä. No, hoitonahan sille oli viilto veitsellä auki ja hyytymän puristaminen ulos. Oli kyllä ihan synnytykseen verrattavaa hommaa… Ai että, on se raskaus niin glamouria aikaa 😅

    • Nimetön

     Mutta isosta päästä on myös etua. Jos pää mahtuu tulemaan, niin sillon ei jää hartiat tai keskivartalokaan niin helposti jumiin.

 • Leila

  Täälläkin sisäinen suonikohju 😅, tuli neljännen raskausaikana. Kiitos kun sanoit sen ääneen kun oon ihmetellyt et voiko olla 😃
  Ihana lukea näitä, rehellisiä, raskausviikkokirjotuksia, kun mulla kai yhä jossain sielun syvyydessä krooninen vauvakuume. Mut meiän lapset on jo tässä, eli ei enää raskausaikaa mulle, niin kiva elää mukana sun matkaa 🙂, varsinkin kun itellä myös neljä lasta. Ja sekin hyvä et kerrot rehellisesti niin ei pääse unohtuun se ettei se pelkästään ihanaa oo raskaana olla
  Krooninen vauvakuume kun muistaa välillä valikoidusti 😄
  Tsemppiä ja voimia Pallo-Masin kanssa ❣️
  P. S Se vois olla ihan hauska nimi, ilman tuota etuliitettä 😁👍

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihanaa et tykkäät lukea näitä! 💕💕

 • Nimetön

  Mä tein sille tyhmästi, että synnytin sen 4,7kg ekkana ja lähdin siitä sitten tekemään pari pienempää. Hyvin meni ekakin, vaikka umpihankihiihtoa se oli. Ja suonikohju häpyhuulessa oli aivan jäätävä kokemus kolmosta odotellessa. Vessan pytyllä pystyi vain piipahtamaan ja se häppäri oli kolme kertaa toisen paksuinen. Ja sininen. Ihana kamala raskausaika 🫀🫀🫀

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo se on kyl kaunista se huulten muoto parhaimmillaan 😂😂😂

 • Noora

  Hei joo, noi häpyhuulien suonikohjut on kyllä veikeä vaiva! Olin jo melkein unohtanut. Etenkin kolmannessa odotuksessa oli niin turpeana koko alakerta, ettei mitään rajaa. Yksi lääkärikin kerran vähän hämmästyi ja mietti miten asettelisi sanansa kauniisti. 😀 Ihan kun en olisi itse muka jo tiennyt, miltä siellä näyttää. Mutta niin se vaan tilanne nollaantui, kun vauva syntyi. Ja pahimmillaan olivat puolivälin jälkeen, loppua kohden jostain syystä vähän helpotti. Omatoimisena apuna hankalimpina viikkoina käytin miehen jotain salivyötä, selkäähän se oli tarkoitettu tukemaan. Mutta kun sen laittoi sopivasti mahan alle ja veti jokut remelit haarojen välistä napakasti, niin vei kivut ihan kokonaan! Ei sen kanssa kotoa olis kehdannut poistua, etenkään kun sen köytti sievästi kesämekon päälle, mutta kotona aivan sama kun se kerran auttoi! 😀

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ei saakeli mua naurattaa toi lääkäri 😀 😀 😀

  • Matu

   Mun 155 cm naisen toinen lapsi oli 4,5kg poika. Ensimmäinen oli kolmekiloinen. Hänen kohdallaan itseasiassa pään koolla ei ollut väliä vaan ongelmaksi tulivatkin hartiat. Mulla pitäisi olla vielä ihan tilava lantio, mutta toinen hartia jäi pienesti häpyluun alle jumiin. Onneksi oli loistava kätilö, joka koukkasi 😷 sormella hartian. Solisluu murtui pienellä.
   Onneksi en tiennyt, että se (hartiadystokia) voi olla todella vaarallista, koska siihen ei saisi jäädä kuin minuuteiksi.
   Ei jäänyt traumoja. Kolmas käynnistettiin varmuuden vuoksi 2vkoa ennen ja syntyi 3,5 kg.
   Mulla on ollu isot istukat. Liekö niillä joku yhteys vauvojen suureen kokoon.

   • Ninsku

    Mulla on suonikohju häpyhuulessa ja sisäisiä peräpukamia, tullut jäädäkseen ensimmäisessä raskaudessa jo. Toisessa raskaudessa tuli hämähäkkiverisuonia jalat täyteen ja suonikohjun alkuja on jaloissa. Ainoat, mistä isompi vaiva on välillä vuotavat pukamat. Muut ikävä kosmeettinen haitta.

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Ai että. Tsemppiä niiden kanssa.

Tämän viestin kommentit on suljettu.