Unelma elää

10 No tags Permalink

Tällä kertaa en ole tiedon saadessani keskellä aamutouhuja, hammasharja suussa nalkuttamassa vaatteiden pukemisesta. Nyt kävelen rauhassa kohti rantaa poikkeuksellisen kuumana kesäkuun päivänä, spontaanisti keksityllä tarhapäivän jälkeisellä retkellä. Vasta kesäkuun eka, ja niin lämmin että voidaan oikeasti mennä lasten kanssa uimaan, mieletöntä! Ihanan auringon ansiosta seuraan vain vähän kärsimättömänä kun Kakkonen lompsii hitaasti Smurffi-limuaan tiukasti puristaen. Se valittaa että on kuuma ja voimat loppu.

”Ihan vähän vaan enää”, kannustan, ”kato Ykkönen löysi jo tuolta reitin sinne rannalle, näetkö!”. Salaa olen tietenkin vähän huolissani kun Ykkönen todella painaa siellä kaukana omia menojaan, enkä näe sitä ihan joka sekunti. Tässä ison lapsen vanhempana olemisessa on vieläkin totuttelemista. Näen vilauksen Ykkösen hatusta ja pysähdyn helpottuneena taas kerran odottamaan herra voikukankerääjää. Laitan silmät kiinni, käännän kasvot kohti ihanaa aurinkoa. Taidan vähän hymyilläkin. Kännykkä piippaa, siitä ei siis olekaan vielä akku loppu.

”Onneksi olkoon, kato meilit.”, vinkkaa Insinööri. Viimeisillä akkuprosenteilla singahdan meiliin sisään ja näen sen heti. Kiljahdan vahingossa ilokauhuissani ääneen, Eiran eliittiä järkyttäen. Meidän älytön tonttiarpa on vetänyt ja tarjous on hyväksytty. Meillä on uusi tontti!

Siitä on alle kuukausi, kun kirjoitin että painajainen on ohi, mutta unelma elää.  Ja tässä me nyt ollaan, seuraava unelma takataskussa, tietysti edellistä ehompi sellainen. Nyt voi hengähtää. Mihinkään ei ole kiire, mistään ei tarvitse (vielä) riidellä. Nyt on päätökset lukittu ja koulupohdinnat voi alkaa.

Tämän vuoden kesäkuu on osoittautumassa kaikkien aikojen parhaaksi kesäkuuksi.  

JAA
10 No tags Permalink
10 Comments
 • Anonyymi
  kesäkuu 2, 2016

  WAUDE!!

  Onnittelut, niin niillä asioilla on tarkoitus järjestyä. Varmasti tällä on tarkoituksensa! Ihanaa 🙂 Missä päin teidän tontti on? Iloista ja aurinkoista kesää teille!

  Terkuin Liisi

 • Ellis
  kesäkuu 2, 2016

  Jee onnea! Ihana että uudet tuulet puhaltaa vauhdilla eteenpäin ja unelma on viety entistäkin ehommalle tasolle. 🙂

 • Valeäiti
  kesäkuu 2, 2016

  Itä-Helsingissä 😀 Ei ihan Sipoo mutta melkein yhtä syrjäinen!

 • Valeäiti
  kesäkuu 2, 2016

  Eikö! On nämä kesän tuulet ihania <3

 • Eeva
  kesäkuu 2, 2016

  Ihana lukee just sun blogista tällasta tekstiä!! 🙂

 • Valeäiti
  kesäkuu 2, 2016

  🙂 🙂 kiitos!

 • bleue
  kesäkuu 2, 2016

  Jes! Onneksi olkoon!!

 • Valeäiti
  kesäkuu 2, 2016

  Kiitti!!

 • pilami
  kesäkuu 4, 2016

  Hurjaa! Wautsi ja onnea! Mites muuten ne teidän talon piirustukset – istuuko ne suoraan uudelle tontille vai meneekö muokkauksen kautta?

 • Valeäiti
  kesäkuu 8, 2016

  Kiitos! Istuu ne onneksi suurelta osin, jotain muokkauksia tietysti tarvii tehdä mutta lähtökohdat on samat: harjakatto ja maks 160 neliötä.