Uunituoretta kamaa satutehtaalta

Vasu-keskusteluun oli merkattu sen kuuluisan ujouden lisäksi Ykkösen mieltymys mielikuvitusleikkeihin. Maininta tuli vähän puskista, koska ei täällä kotona kyllä mitään kovin valtavaa kuvitelmaa ole nähty. Tähän iltaan asti.

Tässä osa illan showsta, johon pääsivät osallisiksi ystävämme ”Teija” (Ykkönen) ja Repe (Kakkonen) sekä vaunuissa (kävelykärryissä) heidän Liisa-vauvansa (pieni mehiläispehmolelu):

”Äiti nyt mä oon Teija ja mä meen hakemaan Kakkosen tarhasta. Eikun se on Repe. Se on ollut tarhassa koko päivän. Mä olen ollut töissä. Mun töissä on tosi tosi paljon leluja ja keinut ja iiiiiso, kato äiti näin, iiiiiso leikkipaikka. Mä saan siellä paljon rahaa, muut ei saa mitään. Ne rahat me laitetaan roskikseen. Repe on tarhassa ollut päivän. Liisa nukkuu vaunuissa. Meillä ei ole ollenkaan farkkuja meidän kotona, sun kaapissa äiti eikä mulla, Teijalla. Meillä on vaan paljon legginsejä. Liisalla on farkut joissa on punainen vetskari, mutta ei nappia. Ja sillä on leppäkerttuvaipat. Se ei saanu muumivaippoja mut sillä on leppäkertut. Oho mä potkasin Liisaa vahingossa. Mennään Repe autolla Mukkilaan (tähän väliin Kakkonen, eli Repe, osallistuu innostuneena ”too!”).”

Luin yllä kerrotun ääneen Ykkös- siis Teijalle ja kysyin menikö kaikki oikein. Teija muistutti että Liisalla oli tarinassa myös Linnanmäkipaita, paita jossa on Linnanmäen kuvia. Mutta sillä on paljon muitakin paitoja.

”Repe, mennään Naken (insinöörin) luo ja Mukkilaan, Liisa tulee mukaan” ”Too!”.

”Niin mut Repe ei aina mee kakalle. Repe, se kakkaa vaan housuun. Repe pissaa housuun ja kakkaa. Ei se osaa käydä potalla, mä käyn aina. Teija käy.”

Tarina jatkui kolme tuntia. Joka kerta kun kutsuin sitä vahingossa Ykköseksi, se suuttui. ”Mun nimi on Teija, eikä Ykkönen”.

Kerrottakoon, että Teija ja Repe touhusivat yhdessä Liisa-vauvan kanssa koko illan, oikein iloisesti ja mukavasti, ihan iltapalaan asti. Teija ja Repe söivät kuulemma sormin, Liisa haarukalla. Liisa tuli mukaan ruokapöytään, sille oli katettu oma iltapala. Ainoa särö koko illassa oli yksi vähän tyhmä äiti. Siitä tuli aika iso poru kun siirsin pois sen muffinssivuoan jonka sisällä oli kaksi palikkaa. Kun en tajunnut että se on tietysti Liisan iltaruoka.

Nukkumaan mennessä tuli tiukka ilmoitus, nyt he eivät enää ole Teija ja Repe, eikä mehiläinenkään ole enää Liisa.

Osat vaihtui vielä viime minuutilla niin, että Ykkönen meni nukkumaan ”Serkkutyttö” kainalossa. En enää uskaltanut kysyä, millä nimellä sitä itseään olisi pitänyt kutsua.

Jokin minussa sanoo että sillä on ihan kohta mielikuvituskaveri.