Sellainen päivä se.

Hei päiväkirja.

Meillä on kotona surkea pieni nuhanokka. Hammaskin pilkistää jo ikenen herkän ihon takaa, eikä se kääntymisen opettelu ainakaan helpottanut hänen olojaan. Niinpä häntä taas nukutettiin eilen kahden aikuisen voimin kahdeksasta kahteentoista, se oli kaikille mukavaa aikaa jota sävytti rakentava keskustelu!

Nukahtihan se viimein, mun kainaloon jossa nukuttiin neljä tuntia yhdessä tuhisten. Sitten taas vähän itkettiin.

Aamulla heräsimme pakkassäähän, tietenkin ilman pakkaskelpoista autoa. Kaikille tuli kiire ja kaikille tuli riitaa.

Kotona kävi tärinän mittaaja tulevia naapureiden louhimisia ajatellen. Mietin, että toivottavasti hänellä on myös perhettä tai hyvin salliva silmä, sillä istuin siinä ruokapöydän ääressä imetystopissani ja verkkareissani, naama unessa ja koti räjähtäneenä. Siellä ne kierteli Insinöörin kanssa kaikki pyykkikasat ja vaipparoskikset ja askartelutarvikkeet.

Vetäydyin päiväksi kuoreeni. Kävin viikko-ohjelmamme mukaan aamulla BabyPilateksessa toteamassa että selkäni on ihan tuhottoman kipeä kainalounista ja sitten kärräsin itseni ja Kolmosen Rediin. Vartaloni osaa vanhastaan sanoa että kun minua väsyttää, haluan kauppakeskukseen.

Ostin itselleni urheilutrikoot, koska kaikki tietää että ne jalassa on urheilullisempi vaikka tosi asiassa katsoisi telkkaria juustonaksuja syöden. Ai että, juustonaksut maistuisi.

Söin yksin sushia, koska voin taas syödä sushia. Seuraan tosin sattui liittymään hetkeksi Plusmimmi, mikä oli varsin mukava yllätys! Redissä saattaa kuulkaa löytää ihan mitä vain, joskus jopa oikeaan suuntaan kulkevan metron!

Kävin myös apteekissa. Ostin kaikki kalleimmat ja eniten vaikuttajien käyttämät nenäsuihkeet vauvalle ja pari(tuhatta) purkkia täiainetta kaappiin varmuuden vuoksi. Kahdelta iltapäivällä Ykkönen soitti ja kertoi että parhaalla kaverillaan oli täitä. Kyllä kuulkaa lämmitti ne Hedrin purkit vaunujen alaosassa sillä hetkellä.

Ostin kotimatkalla pussin karkkia takkini taskuun. Niin kuuluu myös tehdä kun väsyttää. Söin puolet pussista, tietysti. Samalla katselin Mimin Insta storya, jossa hän totesi että se ylimääräinen tauhka vain pitää joskus lopulta jättää pois ruokavaliosta. Lopetin heti!

Sen storyn katselemisen siis.

Pesin pyykkiä, koska taannoisen täiepidemian jäljiltä olemme radikaalisti jäljessä pyykkiaikatauluistamme ja jouduin tänään jo pukeutumaan Insinöörin reikäisiin sukkiin.

En halua huomenna kokeilla hänen kalsareitaan.

”Puhdasta” pyykkiä on nyt yläkerran aulan lattialla leviteltynä noin kuusi koneellista, sen seassa on Insinöörille yhdet sukat ja t-paita ja mulle kahdet alushousut. Sieluani en sieltä löytänyt.

Nukutin ihanan iloisen, räkäisen ja kääntyilevän beibsterin ulos, parikymmentä metriä naapurin rakennustyömaasta. Saa nähdä miten pitkään maistuvat nämä unet kun taustalla kaivuri levittelee soraa.

Nauroin noin vartin omalle vitsilleni, kun vauva kakkasi housuun ja kuulimme kuinka se tavara siellä vaipassa vaahtoaa. Totesin että ”hän taisi tehdä cappucinoa” ja nauroin viisi minuuttia.

Tajuatteko, se vaahdotti maitoa!!

Siitä tuli mieleen että nauran edelleen vitsille jonka lohkaisin Reiman tapahtumassa kuukausi sitten. Mutsis On Emilia kertoi että hänen lapsellaan on niin paljon Reimaa päällä että meinaavat päiväkodissa kutsua lasta Reimaksi. Sanoin sitten että ”onneksi et satu tykkäämään Molon vaatteista”.

Tajuatteko! En kestä miten hauska olen!

Yritin parsia muistikorttia, joka on menettänyt halunsa elää. Laitoin sen koneeseen kiinni ja se sanoo edelleen ”waiting for partitions to activate”. En tiedä mitä ovat partitions mutta kuulostavat pakaroiltani. Niidenkin aktivoitumista tässä odotellaan.

Pohdin pipoasioita aivan liian monta minuuttia. Minkälainen minulle ja minkälainen vauvalle. Sitten löysin kaapista kolme sopivaa pipoa vauvalle.

Kaikissa meidän talouden pipoissa on salettiin vieläkin täitä, hyi.

Mietin, että haluaisin käyttää tämän päiväuniajan blogin kirjoittamiseen koska teki mieli kirjoittaa, mutta mulla ei ollut mitään mistä kirjoittaa. Ykkönen sanoi että no kirjoita tästä päivästä. Sen sitten tein.

Sitten ihmettelin mitä paskaa tähän ruudulle on oikein ilmestynyt, kun oikeasti mulla on ollut ihan tosi mukava päivä ja monta kivaa hetkeä. Hienot urheiluhousutkin löysin! Ihmeellistä urputusta kun ei muutakaan ole, tässähän on kuin keski-ikäinen Facebookissa konsanaan!

Ja niin se on 42 minuuttia nukutuksesta takana ja itkuhälyttimestä kuuluu kaivurin sijaan vauva.

Hyvästi, päiväkirja.

14 Kommentit

 • Sanna / Kototeko

  Kiitos viihdyttävästä sisällöstä! Itsekseni hihitän sisäänpäin metrossa istuen. Etenkin sille molo-vitsille. ? Eikä se maidon vaahdotuskaan ihan huono ollut. ? Paranemista nuhasta ja onnea täihommiin!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Pidä molot sisälläsi aina metrossa!

 • Anneli

  Tuttuja tunteita. Karkkipussit taskussa mullakin jatkuvasti. Ja kun en syö sokeria niin haaveilen sen syömisestä. Vauva on nyt yhdeksän viikkoa vanha, ja mä olen ihan käsittämättömän väsynyt. Mutta onnellinen tietysti. Ja samaistuin sun postaukseen niin paljon, että oli pakko kirjoittaa tällainen tyhjänpäiväinen kommentti. Tsemppiä meille, onhan tää nyt ihan parasta kuitenkin, vaikka koti ois kun pommin jäljiltä, ja viimeiset hyvät yöunet ois tullut nukuttua joskus 2017 keväällä tai jotain.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihana kommentti ,juuri oleellinen!

 • Riikka

  Mustakin olet tosi hauska! Molo-juttu ei lakkaa naurattamasta, kun tässä pitäisi lapsia nukuttaa. Onneksi ne eivät ole lähelläkään nukahtamista muutenkaan.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Molot kyllä naurattaa aina!

 • Rokkimamna

  Kiitos tästä!
  Vaikka ei ole enää mulla pieniä lapsia niin hihittelen täällä keskenäni…
  Btw lapsia ei kannata päästää yökyläilemään täiepidemian aikana. Me ollaan saatu kerran täit kaverien lapsilta kun ne oli meillä yötä. Ja onnistuttiin edelleen tartuttamaan yksi tyttären kaveri kun oli meillä yötä just ennen kuin täit löydettiin…
  Eli ei ne täit aina tule pipoista vaan voi tulla myös yökyläilyistä siskonpedeissä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No hyi joo ei yökylään 😀 😀

 • Staika

  Saanko sinut seurakseni jonain päivänä jonnekin? Tuli nimittäin mieleen, että olisit luultavasti hauskaa seuraa ja nauraminen tunnetusti tekee kaikkea hyvää ? Olipa kiva lukea tämä teksti!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Minut löytää aina Molojen luota!

 • Tytti

  Pakko jakaa vaihtariksi yksi oma puujalka viime talvelta. Oli sellanen superkaunis talvisää, maisema kuin suoraan Frozenista siinä kohtauksessa kun Olaf astuu mukaan kuvioihin ja töihin ajellessa mietin puolihuolimattomasti että ”nyt on kyllä niin kauniita puita että oksat pois”. Tän jälkeen tuli lyhyen ajan sisällä muitakin vahinkosanaleikkejä joita en vaan enää muista, sori. Tai ehkä ei tarvi pyydellä anteeksi kun ehkei ne ketään oikeesti kiinnostaisi ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   ja tajusitko: PUUJALKA 😀

   • Tytti

    Hahaa, en ollu tajunnu! Uudet naurut siis tästä ?

 • MM

  Nyt vasta löytänyt sun blogin. Aivan mahtava. Oma kolmonen jo ala-asteella, mutta niin pääsen vauvatunnelmiin täälläkin.
  Mieletön huumorintaju sulla, ja ihanan rehellistä ajatustenvirtaa.

  Nauran konttorissa ääneen.

Tämän viestin kommentit on suljettu.