Kihomatojen parhaat puolet!

Meillä on takana yli seitsemän vuotta päiväkotiuraa. Kuukauden päästä se loppuu hetkeksi ja kummatkin isot lapset ovat koululaisia. Nyt oli siis mitä mainioin aika saada ensimmäistä kertaa koskaan kylään kihomadot eli kavereiden kesken tuttavallisemmin kihikset!

Kihikset saavat luonnollisesti suuret inhon puistatukset monessa aikaan eikä se nyt mikään kivoin löytö ole. Kihiksillä onkin varsin kurja maine: ovat ällöttäviä, hankalia, vaikeasti poistettavia vieraita ja hyi kauhee nyt vaan kun niitä ei halua ajatella, älä edes puhu niistä. 

Raukat, kurjassa maineessa vaikka yrittävät vain loisia ja lisääntyä. Minäpä kerron teille kihomatojen hyvät puolet!

Tulee siistiä. Myös kahden viikon päästä!

Kavereiden karkoitukseen kuuluu yksi lääkeannos ja sitä seuraavana päivänä ”tavallinen viikkosiivous” sekä kaikkien pehmeiden asioiden pesu: vuodevaatteet, yöppärit, yökaverit (siis lelut, ei sillä tavalla kaverit), käytössä olevat pyyhkeet jne. Aikaa toki kuluu hommaan mutta ai että kun saa kerrankin oikein hyvän syyn sille että koko talo todella on siivottava valokatkaisimia myöten! Tulee kuulkaa oikein sohvatyynyt pestyä ja lattiat mopattua, kyllä kelpaa (kahta viimeistähän ei oikeastaan kukaan käskenyt tekemään, mutta älkää kertoko sitä Insinöörille.)

Parasta on se että kaikki toistetaan seuraavan lääkesatsin kanssa kahden viikon päästä – seuraavana päivänä kun kavereita löytyi vielä hengissä ja homma pitikin pyöräyttää vielä uudestaan! Näin siistiä meillä ei ole koskaan ollut!

Hanskat kädessä nukutut yöt

Kaikki erikoisnukkumisjärjestelyt ovat lastemme mieleen. Joko pitää nukkua jossain oudossa paikassa tai erikoisissa vuodevaatteissa. Tällä hetkellä Kakkonen nukkuu Ykkösen huoneen (munaisella) lattialla korkealla tyynyllä ja Ykkönen ryömii aina yöksi pussilakanansa sisään. En minäkään tiedä miksi, mutta hän pitää siitä.

Parasta ikinä on ollut se että jo kahtena yönä on saanut nukkua puuvillahanskat kädessä! Tämä yöllinen munienraapimisesto on lapsille hauskaa ja voisi muuten toimia myös aikuisille. Miehille.

Käsipesurutiineihin tulee ihan uutta pontta ja kynnet on tip top

On hieman eri asia pyytää lasta kolmatta kertaa käsipesulle ihan muuten vain osana normaalia käyttäytymistä kuin tokaista ohimennen ”no jos sä haluat syödä niitä matojen munia niin sitten tietysti voi jättää pesemättä”.

Samalla narratiivilla kynnet pysyy poikkeuksellisen siistinä ja lyhyenä.

Koko perheen yhteiset touhuillat

Kivasti saatte olla muutaman illan keskenänne kun siivoilette, ei ole kauheasti vieraita tulossa kylään! Jos joku vähän raskaampi olisikin tunkenut paikalle, ”meillä on kihomatoja” karkottaa kyllä viikoiksi nekin pois! Yhdessä touhuillessa ympäri taloa bondataan kivasti ja kaikille kasvaa hyvä iltapalanälkä vuodevaatteiden palasia ulkona heilutellessa.

Tosin nuudeleita ei kukaan halua syödä. Enää koskaan.

Mahdollisuus ihan uuteen synnytystarinaan

Olettaen että tästä ensimmäisestä aallosta edes eroon päästään (toimiiko lääke, kutiaako, ei kai toi just raapinut, mitä toi valkoinen tuolla on?), saamme jännätä vielä 5-7 viikkoa ehtiikö seuraava sukupolvi luoksemme. Sehän tarkoittaisi lyhyellä matikalla että meillä olisi toinen lääkehoito siellä raskausviikolla 40 päällä, joten arvat kannattaa heittää peliin – saako vatsatautisynnytys sittenkin voittajansa kihomatosynnytyksestä??

Lapset oppivat nielemään tabletteja kokonaisena

Hoitoon kuuluvat lääkkeet pitää niellä kokonaisena, jotta ne matkaavat tappokohteensa luo ehjänä. Tätä ennen lapset eivät ole koskaan osanneet nielaista mitään lääkettä kokonaisena, nyt oli opittava ja niin ne teki! Homma pelitti koska tehtiin siitä jännä yhteinen kisa ja koska kaikille kokonaisena nielaisseille oli luvassa kova palkinto, eli numeroimattoman listamme ykkössija:

Punainen kakka

Lääkehoito lupasi ”värjätä ulosteen punaiseksi”. Melkein kuin sanoisi että pissasi alkaa laulaa, tätä on kuulkaa odotettu! Punainen kakka!

 

Näin päättyy kihomatoraportti numero yksi. Toivomme että se on viimeinen missään kohtaa internetiä koskaan ja erityisesti meidän perheessä.

PS. Mitä tykkäsit kuvituskuvasta? Haluatteko että jaan pastakakun ohjeen, olisiko seuraava somehitti? Hyvää ruokahalua!

14 Kommentit

 • Matti

  Meillä meni kertalaakista madot, mutta kakka ei ollut niin punaista kuin toivottiin. Tai siis ne 2 ja 4 -vuotiaat toivoi. Toinen kierros pyrviniä toki syötiin varmuuden vuoksi. Ei jaksettu edes siivota niin hyvin, kun silloin kun löydettiin koiperhonen…

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Voi että, tää punaisuus on selvästi aiheuttanut paljon pettymyksiä!

   • Matti

    Ehkä se punainen kakka on tapa saada lapset nielemään niitä tabletteja, semmonen semisti katteeton lupaus.

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Ainakin meillä se toimi juuri näin 😀

 • Nimetön

  kuvituskuva sai nauramaan ääneen!! paras ikinä!! 😉
  kihikset rokkaa!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kihikset vois perustaa bändin!

 • pirunpaskanrinsessa

  Punainen kakka? Melkein jo odotan, että meillekin tulee joskus kihomatoja. ? (Eeiiii!!!)

  Mutta aivan loistava lähestymistapa kirjoituksessasi! Positiivisen kautta.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   hahaha, mahtavaa jos oikein intoa löytyi aiheeseen! Vatsataudit, kihomadot ja täit menee luokkaan ”pakko vääntää vitsiä kun itkeäkään ei viitsi”.

 • Madi

  Niin miten toi lääke sopii odottavalle? Ei sillä, ois painajainen kaveerata kihisten kanssa 9kk… 😀

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Sopii (ei ensimmäisellä kolmanneksella) koska se ei imeydy suolistoon. HUS sivuilla sama viesti ja neuvolakin hyväksyi joten otin varmuuden vuoksi 🙂

   • Madi

    No mut sehän on tosi hyvä, itsekin olisin ottanut jo ihan vaan mielenrauhan takia 😀

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Jep, ja otan vielä toisenkin kiekan sitten kahden viikon päästä 🙂

 • Paluuviite: Raskausviikot 29 ja 30: Hikkaa ja sitä todellista raskautta - Valeäiti

 • Paluuviite: Raskausviikko 31: Käännöskriisejä ja maitoa - Valeäiti

Tämän viestin kommentit on suljettu.