Valeäidin kesävinkit: Loki – Lisää tekemistä sadepäiville

Meripelastusta Vellamossa. Kuva (c) Lasse Lecklin, lokistories.fi

Kesä jäi siis tulematta, noin niin kuin säiden puolesta. Ei kai enää kenellekään mikään yllätys, shokki tai pettymys. Ainoa huoli ympäri Suomen taitaa olla mitä hittoa me tehdään näiden lasten kanssa? Kun SnadiStadit, HopLopit, leffat, padit, piirrustukset ja kaupunkireissut on jo koluttu läpi, mulla olisi teille vielä yksi juttu takataskussa.

Viekää lapset museoon. 
Tiedän, tiedän, te olette jo käyneet Kiasmassa, Luonnontieteellisessä (”Eläinmuseo”) ja ehkä Heurakassakin (ei ole museo mutta ihan yhtä sivistävä). Muista kapungeista en osaa luetella, sori.
Entä merimuseot? Niitä on aika paljon. Ette ehkä ihan ymmärräkään, miten iso osa Suomen historiasta, kulttuuriperimästä ja asenteesta on mereltä peräisin. Tai ehkä ymmärrätte jos olette mereilevästä perheestä kotoisin. Tiedätte Bengtskärinne. 
Mutta tunnetteko Vellamon, Forum Marinumin tai Rankin? Tiesitkö, että niistä jokaisessa on lapsille ihan törkeän paljon siistiä tekemistä? On moottorin käynnistämistä, meritaisteluiden uutta katselmusta, laivojen tutkimista, helikopterikenttiä ja säikähtäneitä pallokaloja.
Mä en tiennyt, tuntenut tai osannut kaivata. Mutta nyt tsekkasin läpi John Nurmisen Säätiö:n vasta julkaiseman Loki-palvelun, ja löysin aika monta potentiaalista kohdetta meille. Jotain vaihtelua ainakin niihin sadepäiviin. Nyt mietitään vielä mentäisiinkö Turkuun vai peräti Ahvenanmaalle miniretkelle loman lopussa…Mikä noista kiinnostaa teidän tyyppejä eniten? 
Loki on nyt pilottivaiheessa kolmen kaupungin kohteilla ja kaipaa paljon palautetta, joten käykää katsomassa ja jättäkää arvokas sananne! Ja tietysti – käykää museoissa ihmiset. Se on ihmiselle tärkeää. 

Yhteistyödisclaimer: 
Olen mukana pro bono työllä Loki:n kehittämisessä. Tästä tekstitä ei makseta mitään, mutta tokihan mulla on oma lehmä ojassa – haluan teistä mahdollisimman monen kokeilemaan Lokia nyt pilotin aikana! Siis mene, koe ja raportoi.