Valeäidin vinkit: tarhakaverisynttärit

8 No tags Permalink

Jos aiot joskus järjestää kotonasi lastenjuhlat, ja aiot kutsua paikalle enemmän kuin viisi (5) lasta yhtäaikaisesti, muista tämä kymmenen kohdan vinkkilista.

1. Vaikka vähän jo erehdyitkin sen viiden (5) ylittämisen suhteen, älä koskaan kutsu yli kymmentä (10) lasta.

2. Tarhaikäinen lapsi syö synttäreillä keskimäärin kolme haukkua karjalanpiirakkaa, kaksi suolatikkua ja neljä vaahtokarkkia. Kaikki sen yli on liioteltua.

3. Varaa hihaan pari viihdykeleikkiä hämäämään tyypit pois puhtaasta riehunnasta. Tämän illan bravuureita oli käsiäänestys ja mattoleikki: ”käsi ylös se, joka on…” Lista voi olla tosi pitkä, kaikki rakastaa kertoa itsestään. Mattoleikissä kaikki etsii räsymatosta värejä ja leikki muuttuu pikkuhiljaa Twisteriksi. .

4. Kaikki mikä voi mennä rikki, menee. Kohtele kuusivuotiaita kuin taaperoita ja piilota bOblesit, kitarat ja särkyvät maljakot.

5. Onginta pitää olla. Mutta älä jätä sitä ihan vikaksi. Ihan vikana keräillään hermoja, rikkinäisiä huonekaluja ja puuttuvia hampaita. Siinä ei ehditä onkia.

6. Kakkua ei tarvitse olla. Katso kohta 1. Ne ei ikinä kaipaa sitä.

7. Rajaa juhlan kesto, jos et mitään muuta onnistu tästä llistasta noudattamaan. Maksimissaan kaksi tuntia. 17-19 on melko hyvä.

8. Jos mahdollista, yritä nyt hyvä ihminen järjestää asiat niin, ettet ole a) ainoa aikuinen ja b) kuumeessa itse.

9. Varaa loppuiltaan viiniä. Älä puhelinpalaveria.

10. En muista mikä tämän piti olla. Juhlat loppui just, minä menen nyt ja kuolen kuumelääke mielessäni. Kiitos.

JAA
8 No tags Permalink
8 Comments
 • Anonyymi
  lokakuu 17, 2016

  Eilen 4-vuotissyndet. Paikalla 2 omaa poikaa (se sankari ja vuotta vanhempi veljensä) sekä 10 kutsuvierasta ikähaarukassa 2-6 vuotta. Aikuisia minä ja mies sekä 4 vieraiden äitiä. Ohjelmana aasinhäntä teemaan sovellettuna sekä pinjata. Meteli helvetillinen, olkkarin ja keittiön lattiat kuorrutettu karkkipapereilla ja popcornilla, mut hei! Mitään ei mennyt rikki ja kukaan ei satuttanut itseään 😮
  Ainoa itku tuli 2-vuotiaalta perfektionistiprinsessalta, jonka asettama aasinhäntä meni sivuun.
  Mutta tarjoilut – todellakin ylimitoitetut! Ei ehkä tarvita 7 sorttia keksejä, kakkua, muffinseja ja karkkia sekä pizzaa, cocktailpiirakoita, sipsejä ja popcornia. Ittensä siinä vain hirttää hikisenä keittiöhommiin.

 • Valeäiti
  lokakuu 17, 2016

  Noista ehkä riittäisi popparit ja piñata ? Onnea suorituksesta!

 • Anonyymi
  lokakuu 17, 2016

  Tsempparipalkinnon ansaitset noissa olosuhteissa, selvisit! Ellei oma 2-vuotiaani muutu aivan radikaalisti, en kyllä ehkä ikinä uskalla jättää kakkua tekemättä. Sen saaminen on lapsella ensimmäisenä mielessä aina, kun mistään juhlista puhutaan, ja päällimmäisin kuuluminen aina juhlien jälkeen. Muuten pistän kaiken muistiin. Ensimmäiset kaverisynttärit saattavat olla edessä piankin. Päiväkotikaveri avasi jo tilin leikkipuistossa pidetyillä 3-vuotisjuhlilla, joihin kutsuttiin koko ryhmä. Pitääks meidänkin nyt?

 • Valeäiti
  lokakuu 17, 2016

  Meidän päiväkodissa on kyllä ollut kirjoittamaton sääntö että 4v ylöspäin on kaverijuhlat. Olen tosi pahoillani jos teidän kirjoittamaton sääntö on toinen ??

 • Anonyymi
  lokakuu 17, 2016

  Sunnuntain 4 ja 7vee juhlia odottaen:D kakut unohdin jo viime syndeiltä..jäätelöannoksia..varmaan karkit ja suolanen lisäks riittää..ja äidille illaks jtn hermoja lepuuttavaa..oli tasan tähän asti mun mielestä loistava idea pitää samana päivänä lasten juhlat..aattelin säästyä ainasilta sisarusriidoilta mut unohdin että tosiaan about 15lastatarvii kestitä:D voin vaan onnitella itseäni tästä ideasta:-D

 • piia / On elettävä huolella
  lokakuu 18, 2016

  Huh! Tammikuisia viisivuotissynttäreitä odotellessa. Lapsi on ollu pois päiväkodista jo yli vuoden, jospa se ei osais kaivata kaverisynttäreitä?!
  Ja voi vitsit, kuinka mahtava matto!!!

 • Anonyymi
  lokakuu 18, 2016

  Meillä oli 5-v sydet työtällä; yhteensä 18 lasta pöydässä. Pelkkäää pientä snäkiä pöydässä ja jääteköbaari, kakku on niin turhaa. Kesto oli 1,5 h eikä ollut mitään ohjelmaa kun oli noin monta ja ihan miehen kanssa kaksin pyöritettiin. Vieraat söi antaumuksella (50 minsaa) kun oli niitä Lidl:n pikkusia karkkipusseja joita piti näpertää auki ja karkkiaskeja, smaoin jäätelön kanssa piti valita pahvikupin väri, lusikan väri, mitä jädeä, mitä soossiia, mitä stösseliä, kermavaahtoa vai ei ja millainen koriste= kuluttaa paaaaljon aikaa.

  Vapaata "repeilyä ja sekoilu" oli siis noin 20 minsaa, sitten komensi vielä hetkeksi herkkujen kimppuun ja s
  sittenhän jo vanhemmat alkoikin tulla noutamaan. Vieraat pihalle ja 30 minsan kattaustauko ja sukulaiset sisään:)

  G

 • Elina
  lokakuu 18, 2016

  Muuten aamen, paitsi tyttären kohdalla toi 6. Kakku on ihan must, vaikka kukaan (yleensä ei edes sankaritar itse) sitä syö (ks kohta 1). Jospa jo ensi vuonna voitasiin neuvotella jäätelö"kakku" kaverisynttäreille ja oikea kaakku sitten niille kummimummisynttäreille, jossa äidin panostusta joku osaa arvostaakin =D
  Ja toi kohta 10 on tietenkin se, että synnytä lapset kesällä, niin juhlijat voi heittää pihalle riehumaan =D