Valeäidin vinkit: tarhakaverisynttärit

Jos aiot joskus järjestää kotonasi lastenjuhlat, ja aiot kutsua paikalle enemmän kuin viisi (5) lasta yhtäaikaisesti, muista tämä kymmenen kohdan vinkkilista.

1. Vaikka vähän jo erehdyitkin sen viiden (5) ylittämisen suhteen, älä koskaan kutsu yli kymmentä (10) lasta.

2. Tarhaikäinen lapsi syö synttäreillä keskimäärin kolme haukkua karjalanpiirakkaa, kaksi suolatikkua ja neljä vaahtokarkkia. Kaikki sen yli on liioteltua.

3. Varaa hihaan pari viihdykeleikkiä hämäämään tyypit pois puhtaasta riehunnasta. Tämän illan bravuureita oli käsiäänestys ja mattoleikki: ”käsi ylös se, joka on…” Lista voi olla tosi pitkä, kaikki rakastaa kertoa itsestään. Mattoleikissä kaikki etsii räsymatosta värejä ja leikki muuttuu pikkuhiljaa Twisteriksi. .

4. Kaikki mikä voi mennä rikki, menee. Kohtele kuusivuotiaita kuin taaperoita ja piilota bOblesit, kitarat ja särkyvät maljakot.

5. Onginta pitää olla. Mutta älä jätä sitä ihan vikaksi. Ihan vikana keräillään hermoja, rikkinäisiä huonekaluja ja puuttuvia hampaita. Siinä ei ehditä onkia.

6. Kakkua ei tarvitse olla. Katso kohta 1. Ne ei ikinä kaipaa sitä.

7. Rajaa juhlan kesto, jos et mitään muuta onnistu tästä llistasta noudattamaan. Maksimissaan kaksi tuntia. 17-19 on melko hyvä.

8. Jos mahdollista, yritä nyt hyvä ihminen järjestää asiat niin, ettet ole a) ainoa aikuinen ja b) kuumeessa itse.

9. Varaa loppuiltaan viiniä. Älä puhelinpalaveria.

10. En muista mikä tämän piti olla. Juhlat loppui just, minä menen nyt ja kuolen kuumelääke mielessäni. Kiitos.