Varo, sankarimarttyyri saattaa raivostua pinaattiletuista

Äiti anna aikarajaa, äiti kato tätä, mä meen nyt pihalle, tällä vauvalla on vissiin nälkä, mitäs tehdään lounaan kanssa? Äiti äiti äiti äiti.

Minut on valittu elämämme teatterin päärooliin, supersankariksi ihan keskelle näyttämöä. Kaikki haluaa sankaristaan jatkuvasti jotain.

Eikä se ole niiden vika, ihan itse olen sen roolin rakentanut. Oikein väkisin ängennyt siihen jo vuosikausia, opettanut kaikille että minä mietin, hoidan, häärään ja määrään.

Anna kun minä. Tänään voisi tehdä näin. Joo tulen ihan heti kulta! Jonkunhan täällä on pakko suunnitella.

Otan kaiken vastuun ja vähän enemmänkin, koska se on kivaa. Nautin auttamisesta, suunnittelusta ja sen kaiken hanskaamisesta. Minä osaan, minä pystyn, kyllä minä pärjään.

Olen arvokas kun olen siellä keskellä, tärkeä, korvaamaton – arvokas, tärkeä, rakastettukin ehkä?

Sitten on näitä lauantaita kun yö on mennyt huonosti ja illallakin vain itkettiin. Muina sankareina sitä suunnitellaan taas muidenkin puolesta, puhumatta muille. Vaan nyt ovat supersankarimme voimat ehtyneet vaikka hän ei sitä itse vielä huomaa.

Väsyneenä hän on miettinyt itsekseen että tänään minä otan hetken itselleni, käyn yksin Postissa. Vaan se ei onnistu, tuli jo lounasaika ja tuli pihatyöt ja tuli huutava vauva ja auringonpaiste jota ei saa hukata, Suomessa kun ollaan. On mentävä ahkerasti kävelylle, mutta entäs sitten se lounas? Kukas sen on miettinyt?

Kas näin, hän on rakentanut kauniin oleta-pety-mökötä -ansan, joka tänään purkautuukin oleta-pety-riitele kombona.

Äkkiä onkin yhden lounaan puuttuminen suurin loukkaus koskaan. Että se kehtaakin ehdottaa pinaattilettuja! Pinaattiletut ovat minun hätävarani, keino johon kajoan kun supervoimat ei enää riitä. Jos ne käytetään nyt, olen pulassa myöhemmin. Kuka nämä kaikki lapset ravitsee ja itse sinun on ruokasi tehtävä!

Miksi joku muu saisi käyttää pinaattilettukorttini, ja kyllä tässä elämässä hei vähän kärsiä kuuluu, perheen takia!

Siinä sitä sitten rynnätään ulos matkalla tyylikkäästi haistatellen. Itketään tietämättä oikein itsekään miksi.

Tai tietäähän sen. Supersankari haluaisi joskus heittäytyä vapaalle, matkustaa muiden rakentaman arjen mukana ja syödä toisten suunnittelemaa lounasta. Mutta mistäs ne toiset voisi sen tietää kun ei supermarttyyri itse muistanut sanoa mitä kaipaa. Ei kai se itsekään tiennyt, oli liian kiire marttyyroida.

Katsokaa kun sankari pystyy moneen. Se voi pestä pyykit, valmistaa ruoan ja järjestää ristiäiset samalla kun imettää, auttaa läksyissä ja siivoaa eilistä tiskejä. Super-saatanan-sankari pystyy kaikkeen paitsi vastuun jakamiseen, keskusteluun ja omien tarpeiden ilmaisuun.

Idiootti.

Tämän parempaa kuvituskuvaa ei ole koska sankarilla ei ole ollut riittävästi aikaa ottaa kuvia tai käsitellä niitä. Se on tehnyt ruokaa, saatana.

26 Kommentit

 • Aino

  Miten ihanan samaistuttavasti sanottu! Ja juurikin nuo pinaattiletut. Miten joku joka ei joka päivä huolehdi ruoasta kehtaa ehdottaa omaa hätävaraa!? Täytynee näyttää miehelle, että en vain minä vaan joku muukin.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Näytä! tehdään tästä kansanliike! 😀

 • Suvi

  Aamen!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hallelujah!

 • Nimetön

  Pystyt siihen! Tsemppiterveisin, Tiskari ❤️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitän! Ps. pääsispä tyhjentää tiskaria! 😀

 • Mitenniinmarttyyrimuka

  Voi, miten ihailenkaan kykyäsi sanoittaa näitä äitiyden sävyjä. Just tuo tunne, kun se itse ommeltu sankarin viittaa kuristaa, ja samalla vit..taa kun sille sankaruudelle ei saa sitä arvostusta, minkä kuvittelee ansaitsevansa. Eikä voi ymmärtää saati hyväksyä, että perheen toinen aikuinen saa halutessaan aikaan (melkein) samat asiat ilman pienintäkään merkkiä stressaamisesta tai kireistä leukapielistä. Jotakin vippaskonsteja ne käyttää kumminkin. Saatana.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos, ihanaa on kun te muut tunnustatte samaa hölmöyttä! saatana!

 • Nimetön

  Aika jännä, että osasit lukea mun ajatukset.. ??‍?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   joo, meillä ei sun kaa petyttäisi ja mökötettäisi!

 • Emmisstiina

  Itketti tämä, löysin niin itseni. Kiitos.
  Ehkä annan tämän puolisolle luettavaksi, niin ymmärtäisi järjetöntä järjenjuoksuani.
  Terveisin äippä kahdelle ja yhden puolisko

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo anna, kaikki apu tarvitaan että meitä ymmärretään!

 • Taija

  Meilläkin on huomenna ristiäiset 😉

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Oo, onnea!

 • Anna

  Kiitos ihanasta blogista, en tajua miten en ole aikaisemmin löytänyt tänne!

  Mulla olisi kysymys, joka ei nyt ihan suoranaisesti liity tämän kirjoituksen aiheeseen. Mutta nyt luettuani postauksiasi huomasin, että olet kertonut sulla olevan migreeniä. Miten sulla meni raskausaika migreenin kanssa? Vaikuttiko raskaus migreeniin jollain tapaa ja päinvastoin?

  Mulla myös migreeniä, johon syön sit särkylääkkeitä ja mietityttää, miten se vaikuttaa mahd. tulevaan raskauteen. Tästä näkee/kuulee juttua verrattain vähän, siksi olisi kiva kuulla kokemuksia! t. Uusi lukija ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos, ihanaa että olet täällä!
   Mulla on nikamista lähtevä migreeni, eli periaatteessa vain jumit ja oudot asennot niitä tekee eikä niinkään esim hormonit. Mutta, oli mulla kyllä raskauden aikaan niitä paljon normaalia enemmän ja olihan se syvältä kun ei pystynyt kunnon troppeja vetää 🙁

 • Laura

  Apua! Check, check, check ihan liian monessa kohtaa. ??

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Join the club!

 • Salla

  Ihan mahtava kirjoitus, niin samaistuttavaa! Sulla on mieletön taito pukea sanoiksi asioita, jotka on just niin totta ja elävää elämää. Kiitos että olet <3 ja kiitoa että pystyt tuon kaiken härdellin keskellä tekemään töitä meidän muiden arjen iloksi <3 Olen muuten suht tuore blogisi lukija ja somesi seuraaja, ja on ollut ihanaa seurata elämääsi vauvan kanssa, kun itse en enää siihen jaksa uudelleen lähteä! Että kiitos siitäkin!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos, ihanasti sanottu kaikki byäää <3

 • Pire

  Voi kyllä! Kiitos tästä, suoraan kuin omasta viime perjantain sankaritarinoista?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hyvä sä! 😀

 • Daniella

  Minäkin allekirjoitan tuon hätävaran varastelun raivostuttavuuden!! Ja ei kyllä ärsytä yhtään vähempää, vaikka kuinka asian tiedostan 😀 hanki saa**na oma hätävarasi! 😀 😀

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   NIMENOMAAN osta omat saatana! Äläkä koskaan kerro niistä mulle! 😀

 • Epe

  Tämähän oli kuin omasta suustani jos noin nasevasti osaisin kirjoittaa! Täällä kans sankarimarttyyri jonka lauantai meni itkeskellen. Pitäisi vaan osata avata se suu ja ottaa omaa aikaa.

  P.s. Olen lapsesta asti vihannut sanaa naseva mutta jotenkin se vain nyt oli pakko käyttää tässä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Tämä oli oikein naseva kommentti, toivottavasti tämä lauantai on parempi 🙂

Tämän viestin kommentit on suljettu.