Vielä on kesä(haastetta) jäljellä

Bleue muisti minua tuolla post-it:eistä kauneimmalla jo jokin aika sitten. On vihdoin koittanut aika vastata lapun mukana tulleeseen haasteeseen, pahoittelen viiveestä ja kiitän kovasti kunniasta! Mä en katsos oikein välitä näistä haasteista, joissa ei pääse nakuilemaan. 

Heitän sen edestä sitten tunnustuksia kehiin näiden Vielä on kesää jäljellä -kysymysten muodossa: 

1. Tämän kesän virvoittavin juoma?
Valkoviinispritzer Omppumehu + vichy ja pohjalle jäinen mansikka. Om nom nom nom!

2. Kesälukemisesi?
Nyt tulee aikuispisteitä, luin melkein ammattikirjallisuutta! Kesän matkoilla mukana roikkui Delivering Happiness; helppolukuinen ja ihan ajatuksiakin herättävä, noin niin kuin bisnesmielessä. Toki yllättäen, tälläisellä kyynikolle alkoi tuottaa oksennusrefleksiä loppulukujen ylistyspuheet siitä, miten ihana tämä meidän työpaikka on kun ollaan niin yhtä perhettä. Päättelisin, ettei niistä kellään ollut oikeaa perhettä tai edes akvaariokalaa. Tätäkin enemmän paneuduin kuitenkin blogeihin, huussijulisteisiin ja viisi vuotta vanhoihin sisustuslehtiin. 
3. Lapsesi lempikirja tänä kesänä?
2v lahjaksi saatu Pupen Suuri Satukirja on ollut kovaa huutoa, se on otettu jokaiselle mökkikeikalle mukaan. Kirjassa on monta eri satua ja hieno sisällysluettelo, jossa on pienet kuvakkeet tarinoiden oleellisesta ytimestä. Niinpä lapsi osaa aina itse valita, mikä satu (tai mitkä neljä..) tänään luetaan. Näin kirjallisesti valveutuneena ja erittäin lahjakkaana kirjoittajana huomauttaisin, että kirja on suomennettu päin helvettiä, ja tätä äitiä tuskastuttaa lukea niin huonoa suomea. Niinpä vaihdan aina tekstin lennossa parempaan, hähää! 
Kotona iso hitti on ollut myös lahjaksi saadut Tammen kultaiset kirjat, kuten Nalle ja minä. Ihania retrokirjoja kuvituksineen ja sovinistisine maailmankuvineen. 
4. Eniten käyttämäsi kesäsana tai -lause?
Ei vitsi, miten ihanaa! (hyi, itseänikin oksettaa) / Sen kesä kuivaa, minkä kastelee / Voi elämä!
5. Lapsesi lempisana(t) tänä kesänä?
Voi elämä / juueivaarinhousut / pallo
6. Lempipuuhasi tänä kesänä?
Omassa mökkisaunassa saunominen ja yömyöhäiset Scrabble-taistot. 
7. Lapsesi lempipuuha tänä kesänä?
Jätski lasketaan varmaan puuhaksi, kun se kerran lasketaan pääruoaksikin. Lisäksi puistot, huvipuistot, mökillä uinti ja vanttipissat.
8. Tämän kesän the kesäbiisi?
Levikset repeeeee!!!
9. Kesän paras marja?
En niin välitä (so shoot me), mutta kärkeen menee metsämansikat, pensasmustikat ja karviaiset.
10. Muistitko kuntoilla?
Muistin! Sekä mökillä, että kotona. Olenhan fitnessbabe.
Kas näin olemme suorittaneet taas yhden kohdan henkilökohtaiselta to do -listaltani, jossa osa asioista oli tälläisia kivoja ja osa sellaisia ”kun siivottavaa ei enää löydy” -aiheisia. Koska aikaa ennen ekan tarhapäivän loppumista on jäljellä noin puolitoista tuntia, ryhdyn reippaasti toimeen ruksiakseni listani seuraavan kohdan tehdyksi: nuku päikkärit lasten harjoitellessa tarhaa.