Viime aikoina lukemiani kirjoja

Olen taas palannut kirjojen pariin ❤️ Luen 99% kirjoista äänikirjana kävellessä, juostessa, siivotessa ja nukahtaessa – tapa jota en suosittele vaikeisiin kirjoihin kun juonen perässä ei aina ihan pysy hahaha.

Ajattelin että oon lukenut tässä viimeisten kuukausien aikana ehkä viisi kirjaa ja että se on tosi paljon mutta kun aloin käydä näitä läpi niin tässähän loppui IG:n tila kesken ja piti tuoda asiat blogiin!

Avain onnistumiseen lukuinnon takaisin saamisessa oli ehkä eniten vanhan jättimäisen univelan poistuminen mutta myös sen tajuaminen että kirjan voi lopettaa kesken ja yhtä aikaa voi lukea vaikka kymmentä eri kirjaa, nehän on vain eri tilanteisiin sopivia!

Tässä joitain viime aikoja lukemiani, ja sitten iso joukko niitä jotka vielä kesken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luettuja kirjoja tänä talvena:

Hernan Diaz – Luotto. Kertoo tavallaan pörssiromahduksesta 1930-luvulla. Erittäin erikoinen kirja joka jäi pitkäksi aikaa mieleen. Ei oo pitkään aikaan kirjaa lukiessa ollut sellainen olo että nut pitää palata takaisin ja tarkistaa yksi juttu…Vahva suositus, jaksa lukea vaikka on kummallinen😄 ! Suosittelen alkuperäiskielellä, nimenomaan kuunneltavaksi.

Anders de La Motte ja Måns Nilsson – Kesäparatiisin murhat. Oikein kiva perus nordic noir, leppoisa ja helppo kuin kesäiset antiikkimessut.

Satu Rämö – Jakob. KYL TE TIEDÄTTE. Vähintään yhtä hyvä kuin kaksi ekaa, taas hyviä käänteitä ja twistejä ja ihanaa henkilöiden kuvausta, mukaansa vievää kerrontaa. Satun kirjat on kuin Fazerin sininen: takuuhyvää ilman turhia krumeluureja ja pitää vähän hidastella ettei yhdellä kerralla ahmaise! Aivan pian luen kaikki kolme uudestaan eli kaksi ekaa jo kolmannen kerran!

Petra Rautiainen – Meren muisti. Tämä oli yksi hienoimpia viime vuoden kokemuksia, joka on mulla edelleen mielessä usein. Tykkäsin kirjan kielestä, tyylistä ja juonesta mutta erityisesti teemasta. Tässä oli jotain tosi ihanaa ja luen uudestaan. Lue jos haluat tietää miten öljypohatoista siirryttiin luonnon suojeluun!

Emma Hamberg – Je m’appelle Agneta. Aivan upea ja ei ihan perinteinen feel good romaani. Vei mennessään, kuuntelin nopeasti loppuun.

Matthew Perry – Frendit, rakkaudet ja iso kamala juttu. Surullinen tarina, erityisesti kun kirja on kirjoitettu ajassa jolloin kaikki ikään kuin oli muuttumassa paremmaksi. Olisi pitänyt kuunnella englanniksi, persoonasta iso osa häviää käännöksessä.

Lilja Sigurdardottir – Jääkylmä aurinko. Oikein hyvä nordic noir, joskin tämän taisin lukea nukutuskirjana kun en paljon mitään muista

Britney Spears – Nainen minussa. Kannattaa lukea että ymmärtää vähän mitä kaikkea voi naiselle tapahtua, kirjana ei maailman hienoin mutta tarina ja asia väkevä.

Helena Immonen – koko kettusarja. Jotenkin virkistävän erilaisia sota-aiheisia trillereitä / dekkareita apua mitä nämä on kohta Helena tulee linjoja pitkin! Aivan loistavia joka tapauksessa, kaikki osat olen kuunnellut nopeasti loppuun.

Kuuntelussa tai luettavana juuri nyt:

Iida Turpeinen – Elolliset. Vau mikä kirja. Aivan omaa lajiaan (pun), en tiedä vielä kuka on päähenkilö. Ehkä luonto? Etenee kuin juna, pelkkää kerrontaa, ei juuri ollenkaan dialogia ja näkökulma vaihtuu kesken virkkeen ja siksikin aivan ihana. Kuuntelen uteliaana ja hengästyn. Niin kaunista kieltä että se jää mieleen, olen kaikille pauhannut mm siitä miten hikka on muisto merestä. Upea teos, en malta odottaa loppua.

Sirpa Kähkönen – 36 uurnaa. Tässäkin aivan omanlaisensa kirja, puhutellaan kuollutta äitiä sinä-muodossa ja käydään elämää läpi aivan kuin äiti ja Tuonelan Tytti todella olisivat vieressä. Annostelen hetkiin jolloin jaksan keskittyä.

Fernando Aramburu – Äidinmaa. Baskimaan repivistä sodista kahden uppiniskaisen vanhan naisen tarinan kautta. Aloin lukea Kolmosen vauvavuonna, rakastan! Nyt iltakirjana, fyysisen kirjan kanssa on ihana lukea sängyssä sen vartin ennen kuin vaan simahtaa hahaha!

Stella Harasek – Pimeä aine. Just sellainen ”menen viikonlopuksi autiolle mökille ja otan tämän mukaan” -kirja, oli juuri siellä ihana ja nyt en ole autiolla mökillä eli odottaa rauhallisempaa hetkeä. Kaunis tunnelma ja tykkään aikamatkasta, jonka kirja antaa!

Eino Nurmisto – Vuoden nuori taiteilija. Rakastin pätkää jonka Eino luki eräässä tilaisuudessa, joten nyt haen samanlaisia energiapiikkejä lukemalla tätä aina pienissä pätkissä sopivissa hetkissä ja myhäilen. Ihana kieli!

Richard Osman – Viimeinen pirulainen. Rakastan tätä mummojen murhakerhon sarjaa, erityisesti Jukka Pitkänen lukijana tekee tästä ihanan!

Varmasti unohdin joitain, nämä ehkä viime kuukausien ajalta tuli mieleen. Sitten on kesken joukko non-fiktiota, niistä seuraavalla kerralla.

Luen kuitenkin noin 90% ajasta ihan fiktiota, mieluiten kevyttä ja / tai dekkaria! Näköjään sitä kuitenkin joitain teoksia on saanut arkeensa ahdettua vaikka ei mielestään yhtään lue, sen aarteen ovat äänikirjat mulle antaneet! Niin ihanaa että kirjat on taas mun elämässä monen vuoden vai vuosikymmenenkin jälkeen ❤️

Mun suosikit tästä listasta Jakobin lisäksi (tietty!) Luotto ja Meren muisti. Ootko lukenut näitä samoja?

Ja nyt: saa suositella!! Jaa oma lempparisi Instassa niin kaikki näkee sen!